Posted on: 4. april 2014 Posted by: Bodymag Comments: 0
Hafthor Julius Bjørnsson

Denne helgen arrangeres det for første gang “Verdens Sterkeste Viking” på Fefor Høyfjellshotell. Dette er en konkurranse for de sterkeste vikingene i verden. Det vil si at alle konkurrentene er fra Norden. Forrige helg kom Hafþór Júlíus Björnsson fra Island på 2. plass i Verdens Sterkeste Mann som foregikk i L.A. På de sosiale mediene har vi notert oss at mange holder en knapp på at islendingen vil vinne World Strongest Viking. Alt kan skje!

Hafthor Julius Bjørnsson

Bodymag er så heldige at vi har Norges sterkeste kvinne Kikki Berli-Johnsen direkte på plass når vikingene skal kjempe om tittelen. Her kan du lese oppdateringer fra Kikki fortløpende direkte fra vakre Fefor. Følg med! 

Foto direkte fra Fefor: Kikki Berli-Johnsen

Ønsker du å bli sterkere? Du får hjelp med å velge riktig kosttilskudd hos Gymgrossisten i Parkveien i Oslo!

Dagen er godt i gang på Fefor Høyfjellshotell. Som ønsket skinner sola fra en delvis skyet himmel. 11.45 ble utøverne i begge konkurransene spilt inn på arenaen av et sekkepipeorkester og kort tid etter var konkurransen i gang. En slede lastet med tømmerstokker skulle dras 24 meter på snøføre. Dessverre hadde det blitt litt mildere siden sleden ble klargjort på morgenkvisten, så gutta slet med å få glid på meiene. Soleklar vinner av øvelsen ble Hafthor, tett fulgt av Terry og David.

Første øvelse i Highland Games var Braemar Stone, en ca 9 kg stein som skulle støtes lengst mulig. Fire deltagere stilte til start og vinner av øvelsen støtte ca 10 meter.

image

image

image

Stokkpress er ferdig. 130 kg stor trestokk skulle presses maks antall ganger over hodet. Gutta var råsterke og presset ut rep etter rep akkompagnert av den liflige lyden av sekkepiper. Sterkest av alle var David og Hafthor som begge fikk ti reps.

image

image

Loading er siste øvelse før cut og gutta kjemper hardt om de åtte plassene i finalen. Fire natursteiner fra 80 til 105 kilo og en stubbe på 110 kilo skal lastes opp på en 140 cm høy plattform. Føret er forferdelig og gutta bruker brodder
når de løper. Hafthor er klart kjappest i denne øvelsen!

image

image

image

Weight for distance var øvelse 2 i Highland Games og nå er det tydelig at svenskene er i en klasse for seg selv. Robert Stakston fra Vinstra er beste nordmann og sloss om en andreplass. Vinner av øvelsen kastet drøye ni meter.
Polepush er første finaleøvelse. Gutta går ut etter plassering, deretter går de siste rundene etter hvor de plasserer seg i kampene. Rauno fra Estland er uten tvil øvelsens hissige og går på de store med dødsforakt. Han brøler, skriker og plasserer seg bra. Vinner av øvelsen er …. *trommevirvel* … Hafthor.
image

Stein er dagens siste øvelse. Denne gangen blir det gjort litt annerledes. 170 kg stein skal løftes over 130 cm høyt gjerde – to ganger. Dette er en tung avslutning på en tung konkurranse. Gutta er slitne og på toppen av det hele har det begynt å snø. Alle gutta løfter kjapt og effektivt og suveren vinner av øvelsen og VERDENS STERKESTE VIKING er HAFTHOR JULIUS BJØRNSSON!

image

image

Fredag:
I peisestua på Fefor Høyfjellshotell var det samlet vikinger, skotter og andre dødelige, da våre elleve flotte atleter stilte til kamp i Forward Hold. 22 kilo sverd pyntet med fem kilo kjetting skulle holdes på strak arm lengst mulig. Gutta var sterke som fy og holdt ut lenge. Vinner av øvelsen ble David Nystrøm fra Sverige som holdt i hele 1.33.19.

Rangert fra siste plass til første plass:

World Strongest Viking, Fefor
David Nystrøm (Sverige)
 • Øyvind – 41.88
 • Kevin – 46.35
 • Mikkel – 48.53
 • Sebastian – 49.00
 • Rauno – 53.31
 • Harri – 53.56
 • Terry – 55.59
 • Nicolay – 56.03
 • Hafthor – 60.81
 • Bjørn André – 1.23.25
 • David – 1. 33.19

Det er strålende solskinn over vakre Fefor. Ute på plassen holder vikingene på å sette opp si leir med telt og salgsboder. På konkurransearenaen rett på nedsiden av leiren tester noen av gutta ut stokker og stein som skal brukes i loadingen i morgen. I en lenestol i lobbyen sitter legenden Sveinung Tangstad og kikker utover med et lunt smil rundt munnen. En fotograf går rundt og tar snapshots av små og store hendelser, mens direktør Anne-Grethe løper lett stressa rundt og passer på at alle har det bra. Det er ca tre timer til første øvelse starter og stedet å være nå er Fefor Høyfjellshotell.

World Strongest Vikinf, Fefor

World Strongest Vikinf, Fefor

World Strongest Vikinf, FeforFørste oppdatering og info:

Kikki Berli-JohnsenDenne første helga i april er ei aktiv helg på mange måter for mange av oss. Våren er godt i gang, med båtpuss og stell av hage og hus. Energinivået stiger liksom litt når sola begynner å varme og fuglene begynner å synge. Vi yter litt mer når vi er på gymmet og løfter skrot. Mange av oss pusser litt ekstra på strandformen. Det kommer jo snart en sommer og da må vi jo vise oss fram fra vår beste side, ikke sant? Men det er ikke bare i naturen og på gymmet. Det skjer denne helga! Det skjer store og små ting for oss skrotløftere rundt omkring i det ganske land. I Sandefjord går Sandefjord Open av stabelen, med Geir Hansen som primus motor. I Tvedestrands eget strongman-mekka, Valhalla, arrangeres årets andre NM i enkeltøvelser, med Knut Bjorvatn som vert. 

Og så, kjære leser … på vakre Fefor Høyfjellshotell arrangeres det denne helga det som for veldig mange styrkeinteresserte mennesker vil bli vårens vakreste eventyr. For aller første gang arrangeres WORLD STRONGEST VIKING, en Giants Life-konkurranse med Svend Viking Karlsen og Colin Bryce som verter.

Konkurransen er en nordisk kvalifisering til World Strongeste Man 2015, og deltagerlisten er spekket av store navn. Se bare her.

Finland

 • Harri Peltomaa
 • Mika Jakoola

Sverige

 • Sebastian Davidsson
 • David Nyström
 • Johannes Årsjö

Danmark

 • Nicolay Hansen
 • Mikkel Leicht

Island

England

 • Terry Hollands

Norge

 • Bjørn Andre Solvang
 • Øyvind Rein
 • Kevin Larsen

Bestill det du trenger for å øke styrke NÅ. Bestill online hos Kostimport.no!

Konkurransen vil foregå utendørs, i slående vakre omgivelser i fjellheimen over Vinstra kommune i Gudbrandsdalen og øvelsene er blant annet sledetrekk, loading og «Egil-stein». Du lurer på hva «Egil-stein» er? For å finne ut av det må du rett og slett ta turen til Fefor Høyfjellshotell denne helga.

Parallelt med konkurransen går også kvalifisering til VM i Highland Games, og det arrangeres en «folkeklasse» hvor sterke menn som har lyst til å måle styrke kan prøve seg på de meget morsomme øvelsene en Highland Games-konkurranse består av. Tenk så kult å kunne kaste en tømmerstokk, da? Har du lyst til å prøve deg, så er løsningen enkel; ta turen til Fefor.

Som om ikke disse tre konkurransene er nok vil også fjellheimen inntas av både keltere og vikinger denne helgen. Hans Gunnar og Hanna fra http://eikthyrnir.no stiller med både salgsbod og underholdning. Vikinglandsbyen har innbyggere fra det ganske land og lørdagskvelden vil bli brukt til blot i god vikingstil, med musikk med keltiske innslag. Både Karslen selv og hans gode venn Egil har med seg gitarer og lover jamming av høy kvalitet i de sene timer. Det garanteres en god opplevelse.

Har du ikke anledning til å reise til Fefor, sier du? Vel … det er synd for deg, men fortvil ikke; Bodymags utskremte medarbeider vil komme med jevnlige oppdateringer allerede fra i kveld. Kanskje du likevel blir fristet til å ta turen til fjellheimen når du leser stemningsrapporter og får se bilder … Vi håper å se deg, og vil ta i mot deg med et stort «horn opp!»

Hafthor Julius Bjørnsson, Marika Lejon
Hafthor Julius Bjørnsson kom på 2. plass i Verdens Sterkeste Mann forrige helg. Han var kun 0,5 poeng fra å vinne. Denne helgen konkurrerer han i Verdens Sterkeste Viking. Her er han sammen med Bodymag reporter Marika Lejon på Jakaból på Island, kun dager før han dro til L.A for å konkurrere i WSM. Foto: Arnþór Ásgrímsson

Leave a Comment