Posted on: 25. oktober 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0

Bodymag er i Ulanbator, som er hovedstaden i Mongolia. Her er det denne helgen VM i Bodybuilding og Fitness. Knut Øines, Frank Ravn Hansen, Konstantin Simonsen, Solrun Stefansdottir og Jorun Steine stiller for Norge og vi følger dem gjennom konkurransen!

Det er seks timer tidsforskjell mellom Ulanbator og Norge. Torsdag kveld var det innveiing og fredag startet konkurransen. Først ut er Konstantin, som stiller i Junior Bodybuilding, deretter er det jentene i Bodyfitness Master. Lørdag er det Knut og Frank som skal ut på scenen i Bodybuilding Master. Nedover i denne artikkelen kan du lese om alt som har foregått!

  • Solrun Stefansdottir fikk 2. plass
  • Jorun Steine fikk 3. plass
  • Konstantin Simonsen gikk ikke videre til finale
  • Knut Øines fikk 5. plass
  • Frank Ravn Hansen kom ikke til finalen

Lørdag kveld var det bankett og Knut Øines skrev et referat fra kvelden og inntrykket han sitter igjen med!

Etter to dager med konkurranser, endte Norge opp med et sølv, en bronse og en 5.plass. Meget gode resultater av et lag på bare fem stk. Mesterskapet har vært utrolig flott gjennomført av mongolene. Fantastisk hotell, bra arrangert stevne med mye presse og media til stede. Det var bra publikum, god stemning i salen, gode utøvere og bra flyt i konkurransen som inkluderte flott åpningssermoni med meget bra mongolsk underholdning.>>>

1375689_10151671418871050_737422387_n

1385100_10151671422826050_597183440_nBanketten ble en fantastisk avslutning på det hele. Alle deltagere, delegater, dommere og ledere ble hentet på hotellet i busser og kjørt til ”Seoul Club”. Seoul Club var et slottsaktig selskapslokale der man ble tatt ekstremt godt vare på. Flott mat og servering. Gratis og plenty drikke av alle typer til alle. Underholdning på høyt nivå. Meget imponerende. Fantastisk stilfull kveld. Alle deltagerne fikk fine gaver av de mongolske arrangørene. Arrangørene har bare gjort alt de kan alle disse dagene så alle skulle bli fornøyde og sitte igjen med et godt inntrykk. Og det må jeg si de virkelig har klart.>>>

Dette har vært en drøm og eventyr fra ende til annen. Og som Solrun og jeg er enige om – dette har gjort hver eneste treningsøkt og hver eneste helvetes rep i knebøy og beinpress verd denne fantastiske opplevelsen.

IMG_7541

 

Intervjuer: 

Jorun Steine fikk 3. plass i Bodyfitness Master i går. Vi snakket med henne mens hun satt og så på Bodybuilding Master på scenen.

Jorun Steine

Er du fornøyd?

Kjempehappy!

Hva er helhetsinntrykket ditt nå en dag etter scenen?

Jeg har kikket mye på bilder i natt, sett på facebook og sånt. Jeg blir kjemperørt og overveldet av alle likes, meldinger, lykkeønsker og kommentarer. Jeg blir helt satt ut. Jeg har konkurrert i ti år og jeg er like nervøs hver gang.

Hva kommer det av?

Jeg vet ikke. Men jeg blir skikkelig nervøs. Formen varierer og jeg svetter og fryser om hverandre. Jeg blir skikkelig redd og det er helt sjukt egentlig.

Hvorfor gjør du dette likevel?

Kanskje det er adrenalinet. Det har blitt en lidenskap. Jeg digger det når jeg står der egentlig, men det er liksom rett før du går på scenen. Ventetiden backstage! Da er det så mye oppi hodet og masse følelser.

Hva slags forventninger hadde du før du kom hit?

Jeg hadde håpet at jeg skulle gjøre det bedre enn 4. plass og det gjorde jeg jo. Man visste jo ikke hvor mange som skulle stille. Det er langt å reise. Så synes jeg det er kjempetøft at Solrun kom på 2. plass. Hun skulle jo ha vunnet spør du meg da. Jeg skal ikke si noe stygt om noen, men hun spanske kommer alltid høyt opp og jeg vet ikke hvorfor.

Jeg er enig med deg i det. Men det er kanskje fordi hun er fra Spania (IFBB har sin hovedstad i Madrid). 

Kanskje… =)

Skal du feire eller har du feiret?

Nei, jeg har ikke feiret noe enda. Det blir nok masse spising og sånn i kveld på banketten. Jeg reiser hjem i morgen og har fotoshoot på mandag, så jeg tenkte at jeg skulle prøve å holde litt igjen på spisingen. Prøve på det hvertfall.

God tur hjem til Norge og gratulerer så mye med bronse.

Takk for det!

Frank Ravn Hansen (Bodybuilding Master) står sammen med Konstantin Simonsen (Bodybuilding Junior) etter at han ikke kom til finalen.

IMG_6924
(Dette bildet ble tatt før innveiingen)

Hvordan gikk det med deg i dag?

Det gikk så dårlig som det kunne. De gikk bare etter volum. Den største mannen vant, så var det nedover etter volum. Da slo det dårlig ut for meg, for jeg var den letteste i klassen. Jeg dro ut med friskt mot og håpet at en slank kropp kunne vinne frem. Det gjorde det ikke. Nå er det til plan B som er å få mest mulig volum til neste år. Den slagplanen er allerede lagt. Dietten er laget og alt er handla inn bortsett fra ferskvarer. Huset er fullt av kreatin og proteintilskudd. Nå er vi klare.

Så nå skal du altså bli enda større?

Nå må jeg bli enda større og leve opp til de kravene denne sporten stiller meg. Det er litt av utfordringen. Jeg snes det er gøy. Jeg hadde håpet at skarpheten skulle slå til og at jeg hadde fått en topp seks i hvertfall, men sånn gikk det. Jeg er veldig glad for at jeg fikk lov til å gjøre friprogrammet mitt, selv om jeg absolutt ikke synes det gikk som jeg ville.

Hva gikk galt der da?

Jeg synes jeg sjangla litt og sånn. Det synes nok bedre for meg enn for publikum. Jeg har gått gjennom det programmet noen ganger. Jeg følte ikke at det satt sånn som det skulle ha gjort, så jeg er litt skuffet over min egen prestasjon. Jeg fikk litt nerver når jeg stod på verdensmester-scenen. Det gjorde jeg nok. Jeg tar jo med meg masse erfaring hjem, så får man håpe at man tar med mer erfaring igjen neste gang. Jeg har en lang karierre foran meg. Jeg begynte med dette her for å ha noe i livet mitt som ga meg mer og tok da sporten som jeg har drevet med siden jeg var 13 år til dette nivået. Nå må jeg leve med det at jeg har valgt et nivår som er utrolig vanskelig å nå opp i.

Hvor mange kilo tror du at du må legge på deg?

Jeg må legge p åmeg max. Tenker man strategiske kilo, så kan tre kilo være mye. Da kan jeg fortsatt stille i -100 kg i Norge. I løpet av en toårs-periode, så håper jeg å legge på meg mellom 5-10 kilo. Hva fysikken tillater der er jo veldig forskjellig. Jeg har aldri kjørt noen store off-season bulkedietter. Jeg har kjørt litt og litt og vært slank hele året. Jeg liker jo det, men jeg ser at jeg må ha en høyere off-seasonvekt og mer fokus på volum.

Jeg vender meg mot Konstantin, som desverre ikke kom til finalen han heller. 

Hvordan synes du at det gikk?

Da jeg så feltet, så var det ganske så forventet.

Ja, for de var vanvittig svære i klassen din!

De var grisesvære! Det var ordentlig superbiffer. Jeg synes det bare er gøy å konkurrere mot sånne gutter.

Har du samme plan som Frank? Skal du bli større nå?

Helt på der nivået til de topp 2-3, det tar mange år. Vi får se. Jeg får dra hjem og spise og trene, så får vi bare se hva det neste målet blir. Så langt har jeg ikke tenkt.

Hva føler du at du har fått ut av VM?

Jeg synes det er en fantastisk erfaring å få og det er utrolig gøy å måle seg mot de beste, for dette var virkelig de beste! Han Tim Budesheim, som vant fikk 2. plass i -100 på Arnold. Det sier jo sitt. Bare det  stå ved siden av han er gøy! Jeg har enda ikke sett noen bilder, men det blir gøy å se hvor langt unna jeg er. Vi tar det derfra.

Da er det hjem i morgen på dere begge?

Frank: Ja! Det blir veldig godt å komme hjem. Det var en fantastisk opplevelse å være her, men det blir godt å komme hjem likevel.

Konstantin: Det blir veldig godt å komme hjem og spise litt.

God tur hjem og lykke til videre!

BILDER FRA BODYBUILDING MASTER 

Knut Øines og Frank Ravn Hansen
Knut Øines og Frank Ravn Hansen (i midten)

Knut Øines

Knut Øines

Knut Øines

Knut Øines og Frank Ravn Hansen

Knut Øines og Frank Ravn Hansen

Frank Ravn Hansen

Konstantin Simonsen
Konstantin Simonsen (Nr. 55)

IMG_7235

Konstantin Simonsen

Tim Budesheim
Tim Budesheim
Solrun Stefansdottir og Jorun Steine
Solrun Stefansdottir (101) og Jorun Steine (102)
Solrun Stefansdottir og Jorun Steine
Solrun Stefansdottir og Jorun Steine

Solrun Stefansdottir og Jorun Steine

Solrun Stefansdottir og Jorun Steine

Jorun Steine

Solrun Stefansdottir

Solrun Stefansdottir og Jorun Steine

Her er de første bildene fra innveiingen i går kveld. 

Frank Ravn Hansen
Frank Ravn Hansen
Konstantin Simonsen
Konstantin Simonsen
Knut Øines og Solrun Stefansdottir
Knut Øines og Solrun Stefansdottir
IFBB President og Solrun Stefansdottir
IFBB President og Solrun Stefansdottir
Kim Torgersen (coach og dommer)
Kim Torgersen (coach og dommer)

Konstantin Simonsen

Tim Budesheim
Tim Budesheim (Tysk Junior og tidligere VM-mester)

World Championship, Mongolia

Eva Lagerhorn Blom
Eva Lagerhorn Blom fra Sverige

Jorun Steine og Solrun Stefansdottir

Jorun Steine og Solrun Stefansdottir

Jorun Steine og Solrun Stefansdottir

Jorun Steine og Solrun Stefansdottir

Jorun Steine og Solrun Stefansdottir

Jorun Steine og Solrun Stefansdottir

Carina Isaksson
Carina Isaksson (Sverige)

Knut Øines

Knut Øines

Knut Øines

Frank Hansen

Frank Hansen

Frank Hansen

Kim Torgersen, Knut Øines og Frank Hansen
Kim Torgersen, Knut Øines og Frank Hansen

Kim Torgersen, Knut Øines og Frank Hansen

Kim Torgersen, Knut Øines og Frank Hansen

World Championship Mongolia

Knut Øines og Frank Hansen

Marika Lejon og Kim Torgersen
Bodymag-reporter Marika Lejon og Kim Torgersen
IFBB President Rafael Santonja og reporter Marika Lejon
IFBB President Rafael Santonja og reporter Marika Lejon

 

 

Leave a Comment