Posted on: 23. mars 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0
vegetarianer

Jeg er vegetarianer, men ønsker å øke muskelmasse. Hva burde jeg spise for å få i meg nok proteiner.

Spørsmål sendt inn av “Jente, 20 år”. 
 
vegetarianer

 

Tommi Thorvildsen-Ekspert
Tommi Thorvildsen-Ekspert

 

 

 

 

 

Svar 

Som vegetarianer er du begrenset, men det er forskjellige typer vegetarianere og jeg er litt usikker på deg.

Pescetarianere spiser ikke kjøtt, men fisk. Pescetarianerne spiser også egg og meieriprodukter. Lakto-ovo-vegetarianere er den kategorien de fleste vegetarianere går under. I tillegg til å spise alt som kommer fra jorda, spiser også lakto-ovo-vegetarianere både egg og meieriprodukter (melk, yoghurt, rømme osv).

Veganere spiser ingenting som stammer fra dyr. Det vil si at veganerne verken spiser kjøtt, fisk, egg, meieriprodukter eller honning (det er veldig delte meninger når det gjelder det store honning-spørsmålet, men de aller fleste veganerne velger å ikke spise honning). I tillegg til å unngå matvarer av animalsk opprinnelse bruker veganerene heller ikke produkter som stammer fra dyr. Det betyr at mange ikke bruker skinn, pels, ull eller silke. Dyretesting er også noe mange veganere er bevisst på.

Råkost-veganerne er i all hovedsak veganere som ikke spiser mat som er oppvarmet over 48°C, fordi de mener at maten mister mye næring og viktige enzymer som kroppen trenger for å fordøye maten. De prøver også å spise maten i så naturlig form som mulig (f.eks oliven istedenfor olivenolje).

Jeg går ut fra at du er lakto-ovo-vegetarianer. Da kan du spise proteinrik mat som havregryn, egg, cottage cheese, mager ost, melk, tofu, linser, bønner og proteinpulver.

Mvh Tommi Thorvildsen

[button color=red url=?page_id=960 target=self]>> Tilbake til ekspertpanel <<[/button]

 

Leave a Comment