Posted on: 25. desember 2020 Posted by: Bodymag Comments: 0

Ribbe, konfekt, marsipan, julekaker og alkohol kan legge seg som flesk i juletider. Derfor bør du trene i jula!

trene

Hopp ikke over treningen

Du tror kanskje at du bare kan ta treningen til neste år og spise og kose deg fra lille julaften og frem til nyttår? Dette er i så fall en uke med ekstra mye mat. Du kan faktisk spare deg for noen kilo ekstra arbeid, hvis du bare gidder å bruke en liten time om dagen på trening! En ny studie fra University of Bath viser at trening kan motvirke negative effekter på kroppens forbrenning, selv om du samtidig spiser så mye at du legger på deg.

Dokumentert

I undersøkelsen ble 26 menn i alderen 18 til 32 satt til å overspise i en periode på sju dager. Deltagerne var i utgangspunktet i god fysisk form. 50% av gruppa ble satt på et program med lite fysisk aktivitet. De gikk med skritteller og fikk gå maks 4000 skritt om dagen, og  kaloriinntaket skulle øke med 50%. Den andre halvparten skulle være fysisk aktive og trente 45 minutter på tredemølle hver dag. Disse fikk en diett med enda flere kalorier enn gruppa som ikke trente. De ekstra kaloriene skulle dekke kaloribehovet som gikk med til treningsøktene. Begge gruppene gikk opp i vekt og det var særlig magen som vokste. Gruppa med lite aktivitet gikk opp 2,7 kilo i gjennomsnitt på en uke, mens treningsgruppa ble 1,6 kilo tyngre i snitt.

Lite aktivitet kan gi insulinresistens

Prøver og tester viste at deltakerne som ikke trente, ble mindre følsomme for insulin. På sikt kan dette gi insulinresistens. Deltakerne i treningsgruppa fikk ikke samme reaksjon på insulin, selv om disse også la på seg. I følge forskerne er ikke resultatene uventet. De vet at det å spise mye og legge på seg, kan få negative konsekvenser for forbrenningen av sukker og fett i kroppen. Studien påviser at cellene i kroppen reagerer dårligere på insulin, etter bare sju dager med høyt kaloriinntak hos dem som ikke trener.

Kom deg på trening nå i romjula =)

Kilde: forskning.no

Leave a Comment