Posted on: 11. januar 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0
Arti Sharma Lopes BODYMAG

Arti Sharma Lopes er off-season for tiden. Likevel har hun prøvd å holde en grei kostlinje og er fortsatt i god form. Arti har fantastiske skuldre og mange lurer på hvordan hun trener dem. Her kan du få svar og inspirasjon til utvikling av egne skuldre. 

Tekst/foto/video: Marika Lejon


Hvor ofte trener du skuldre?

-Jeg trener skuldre en gang i uken i ca 45–60 minutter. Jeg pleier å ta syv ulike øvelser på hver økt.

Hvor mange sett og reps tar du på hver øvelse?

-Det avhenger av hvilken øvelse jeg skal ta og formen den dagen. Som regel 3X10-12 repetisjoner eller 4X8-10 repetisjoner. Jeg har drop-sett etter noen av øvelsene der jeg kjører tungt i begynnelsen og deretter lettere og lettere vekter. Da kjører jeg 8, 15 og 22 repetisjoner. Påfølgende supersett er med 10 repetisjoner rett etter.

Hvis du skal trene en kort økt og ikke har god tid, hvilke øvelser ville du prioritert? Altså hvilke øvelser er de aller viktigste for helheten?>>>

Arti Sharma Lopes BODYMAG

-Det er skulderpress-maskin, hantelpress, foroverbøyd en-arms kabel og tauhev mellom benene. Da mener jeg du får med deg skuldere forfra, siden og bak.

Er det noe du ønsker å gjøre annerledes eller noe nytt du har lyst til å prøve med tanke på skuldrene?

-Nei. Jeg varierer på øvelsene etter rekkefølge, tyngde, reps og sett.

Du får vondt i skuldrene etter trening. Da mener du treningsverk, men hvordan vet man forskjell på om man har fått for eksempel en betennelse eller bare har “treningsverk”?

– Etter hva jeg erfarer har man «treningsverk» i et par dager dersom man har trent en tung skulderøkt og det vil restituere etter tid. En betennelse kan plutselig blomstre opp når du minst forventer det. Dette kan komme av for hard trening over tid. Betennelse vil gjøre vondt og armen/skulder blir stiv og det kan være smertefullt. I de fleste tilfeller må dette behandles, men kan også gå over av seg selv. Har du smerter i skulderen over en 4-5 dagers periode bør det undersøkes.

Vi har laget en video med en skulderøkt av Arti. Her er det bare å sette seg ned, lære av norgesmesteren og dra rett til gymmet for å rive skulderfibrene i stykker. Arti kjører hardt og lenge, så forbered deg på litt treningsverk. Eksplosive kuppel-skuldre får man ikke gratis.

Lykke til!

Leave a Comment