Posted on: 15. oktober 2012 Posted by: Bodymag Comments: 0
Tim Enersen BODYMAG.no

Tim bor i Spydeberg. Der var det ikke noe strongman-miljø. Men det lot seg ordne med hjelp fra en snill gårdseier. Nå er Tim klar for NM 20. oktober i Kristiansand.

Tekst/foto/video: Marika Lejon

Tim Enersen BODYMAG

  • Navn: Tim Enersen
  • Alder: 25
  • Sivilstand: Singel
  • Bosted: Spydeberg (Indre Østfold)
  • Klubb: Drammen Strongman Klubb
  • Arbeid: Tømrer
  • Sponsor: Spydeberg Treningssenter
  • Vekt on/off: 90kg/95kg
  • Favorittmat: Pizza, Taco og Lasagne.
  • Kan ikke leve uten: Freia melkesjokolade og iskald melk.

Se video i bunn!

Hvilken klasse i Norges Sterkeste skal du stille i?

Jeg veide under 90kg da jeg prøvde strongman for første gang, så da ble det til at jeg valgte -90kg klassen. Jeg tror jeg kan gjøre det ganske bra på NM i denne vektklassen.

Hva liker du med styrke og muskler?

Jeg har alltid vært opptatt av styrke og muskler, så liker jeg å løfte tungt og være i form.

Hvordan fungerer dietten din?

Jeg har egentlig ikke noen form for diett, men passer på og få i meg nok proteiner, karbohydrater og fett. Jeg spiser 5-6 ganger om dagen. Jeg kjenner kroppen min ganske bra nå, så jeg vet hva jeg trenger av næring for å øke i styrke.

Tim Enersen BODYMAG.no

Og treningen?

Jeg startet så vidt med litt trening da jeg var 16 år. Så var det litt av og på frem til jeg ble 20 år. De siste 2 årene har vært ganske seriøse. Jeg har alltid hatt lyst til å trene strongman. Så fikk jeg høre om noen som trente litt i nabo-kommunen, så var jeg med dem. Da ble jeg hekta. Etter en del lesing på forumet kom jeg i kontakt med Jørgen Skaug Aukland som tok meg med til Drammen og trente. Der trente jeg med gutta som kom på 1. til 4.plass på NM -90kg 2011. De tok meg godt i mot og ga meg tips og lærte meg teknikk. Man blir jo veldig motivert av at Ole Martin Hansen har blitt Norges sterkeste nede i hula. Nå trener jeg 4-6 dager i uka. Det tilsvarer trening i studio 4-5 dager og 1-2 dager i uka med strongman. Mot konkurranser, så blir det mindre på studio og flere dager med strongman-trening.

Bruker du kosttilskudd?

Jeg bruker proteinshake, kreatin, ZMA og vitaminer. På jobben pleier jeg å ta en proteinshake for at jeg skal få i meg nok. Kreatin har jeg prøvd noen ganger og det funker bra på meg.

Hva har vært den viktigste støtten?

Familie, kjæresten, venner og Drammen Strongmanklubb.

Hva er dine beste sider?

Jeg er ganske flink til å presse meg selv. Jeg gir meg aldri! Setter jeg meg et mål, så skal jeg nå det uansett hvor lang tid det tar. Jeg tror det er veldig viktig innenfor strongman. Selv om trening er min livsstil, så passer jeg på å skille trening og livet utenom. Etter min mening er det lettere å få motivasjon og ikke minst slappe av hvis man kobler av godt hjemme.

Hva er dine mindre gode sider?

Jeg er litt dårlig på å gi meg på tunge vekter som kan føre til overtrening og skader. Dette har jeg blitt mye bedre på de siste månedene.

Tim Enersen BODYMAG.no

Den personen med verdens beste fysikk?

Arild Haugen eller Mariusz Pudzianowski. Begge drev med strongman.

Din drøm?

Å bli Norges sterkeste:-)

Hvem vil du takke?

Jørgen Skaug Aukland har gitt meg mye motivasjon og tips. Kjæresten min som skjønner at jeg er sliten etter trening og trenger hvile og den søvnen jeg skal ha. Spydeberg Treningssenter for klær, trening og at de tåler mye bråk fra meg når jeg trener.

Vi ønsker Tim LYKKE TIL I NM!

Leave a Comment