Posted on: 1. desember 2014 Posted by: Bodymag Comments: 0
strongman champions league spydeberg

Den 6. desember kan du se Strongman Champions League Norway i Spydeberg. Tim Enersen arrangerer Strongman-konkurranse for menn -90 kg og -105 kg. Konkurransen kan kvalifisere deltakerne videre til både EM og VM.

strongman spydeberg

I helgen er det duket for Strongman-konkurranse i Spydeberg. Spydeberg er en liten kommune i indre Østfold ca 50 km sørøst fra Oslo. I denne kommunen er det bare en eneste strongman og det er Tim Enersen. I år har Tim fått 2. plass både i Europas Sterkeste og Norges Sterkeste. Han fikk også en 5. plass i Verdens Sterkeste. Under Verdens Sterkeste ble det mye snakk om at det var for få konkurranser for de lette klassene. Da bestemte Tim seg for å ta initiativ og arrangerer nå Strongman Champions League Norway. Han får god hjelp av Svend Viking Karlsen og har fått inn 60.000 kr i sponsormidler.

Hvorfor er det akkurat deg som arrangerer Tim?

— Ingen andre gadd å ta initiativ. Det er mye jobb å arrangere en slik konkurranse for å si det sånn. Jeg har stresset mye.

Du fikk barn i april. Hvordan har det gått å ha så mye ansvar både hjemme og utenfor? Du skal til og med være med å konkurrere selv. 

— Selve treningen har gått bra, men det har ikke vært så enkelt å kombinere det med å være snekker, trene regelmessig, forberede konkurransen og være med familien. Jeg har en tålmodig kjæreste, men jeg har stresset mye og fått magesår.

Les også:

Tim Enersen — Nest sterkest i Europa

Stronggutta Tim & Jørgen sin vei mot NSM 2013 (se video)

Tim Enersen til VERDENS STERKESTE i Finland 10. mai!

Tim Enersen drømmer om å bli Norges Sterkeste

Vil det si at du ikke kommer til å arrangere denne konkurransen neste år?

— Jo, jeg kan godt tenke meg å arrangere dette igjen neste år, men da skal jeg ikke konkurrere selv! Jeg har allerede vært i kontakt med Eurosport og det ser ut til at de vil komme og filme neste år.

Hvor mange har meldt seg på?

— Først hadde vi 14 stk i hver klasse. To er skadet — en fra hver klasse. Vi er altså 13 stk i hver klasse nå. Denne konkurransen kan kvalifisere deg videre til Europas Sterkeste og Verdens Sterkeste i 2015. Selv kvalifiserte jeg meg til EM og VM neste år ved å komme på pallen i EM, så nå har flere muligheten i Spydeberg denne helgen.

Tim Enersen
Tim Enersen har gjort det bra i både Europas Sterkeste hvor han fikk 2. plass og Verdens Sterkeste hvor han fikk 5. plass. Nå arrangerer han Strongman-konkurranse i Spydberg.

Du konkurrerer i -90. Er det noe mulighet for at vi ser deg i -105?

— Ja, neste år stiller jeg i -105. Jeg veide 103 kg for en og en halv måned siden. Det vil si at jeg ikke trenger å deffe meg ned til under 90 kg neste år. Det er slitsomt å deffe og jeg tror jeg kan gjøre det bra i -105 kg. Den som er på toppen i -90 i VM er ikke langt i fra nivået til dem som er på toppen i -105.

Det er under 6000 innbyggere i Spydeberg, så alle vet vel hvem du er i denne kommunen?

— Jeg vil tro mange har fått med seg at jeg driver med Strongman. Det har vært mye avisoppslag i forbindelse med konkurransene jeg har vært med i.

På lørdag den 6. desember kan du ta turen til Spydeberg og få med deg Strongman Champions League Norway. Konkurransen starter klokken 12:00 i Spydeberghallen og dørene åpner ca en time før. 

De 7 øvelsene:

  • Apollons Axle — last man standing. Deltakerne starter på 110 kg og øker med 10 kg for hver gang.
  • Farmers Walk — -90 går med 125 kg og -105 går med 135 kg.
  • Markløft —  last man standing. Deltakerne starter med 240 kg og øker med 20 kg for hver gang.
  • Vikingpress hvor -90 skal presse 125 kg og -105 presser 135 kg.
  • Pause
  • Loading med to sandsekker på 100 kg, to tønner på 100- og 110 kg. Her er det likt for begge klassene og øvelsen går på tid.
  • Dekk på 400 kg med seks flipp — på tid.
  • Stein. -90: 100 kg – 130 kg- 140 kg – 160 kg -170 kg. -105: 130 kg – 140 kg – 160 kg – 170 kg – 190 kg. Øvelsen går på tid.

strongman champions league spydeberg

 

 

Leave a Comment