Posted on: 8. august 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0
Therese Sivertsen - BODYMAG

17 år gamle Therese Sivertsen debuterer denne høsten i Bikini Fitness. Brød, melk og middag er det som har vært tøffest å motstå fra under dietten!

Therese Sivertsen - BODYMAG

Av: www.bodymag.noFoto: Privat

  • Navn: Therese Sivertsen
  • Bosted: Frekhaug, ca. 25 min nord for Bergen
  • Meritter: Ingen – Debuterer under Stavanger Open
  • Gym: Studio Nor-Sprek og Blid Knarvik
  • Klubb: Team Bodytech
  • Alder: 17 år, fyller 18 år i slutten av august.
  • Sivilstatus: I et forhold

Therese Sivertsen - BODYMAG

Når begynte du å trene med vekter?

Jeg begynte å trene styrketrening da jeg var 16 år – 1. klasse på videregående. Jeg trente da et vanlig helkroppsprogram. Mitt første møte med fitness var gjennom Kristina Skarpenes som stilte i Bodyfitness under Norway Open 2012. Hun trente på samme gym som meg, og jeg ble fort interessert i hva hun trente til. Jeg fulgte med Kristina via nett-tv og så hele Norway open. Da jeg fikk se Bikinifitness-klassen var jeg solgt. Dette var noe jeg virkelig hadde lyst til å prøve og konkurrere i. Jeg er et konkurransemenneske og letet etter en ny «hobby».

Hvem har hjulpet deg i gang og inspirert deg? 

Den første personen jeg tilkalte etter jeg fikk øynene opp for Bikinifitness er en utrolig flink kompis av meg med navn Benjamin Hack Rye. Han fikk meg motivert og satt opp et treningsprogram som skulle hjelpe meg å bygge opp muskelmasse. Han støtter meg 100 % og gir meg motivasjon til å klare målet mitt.

Therese Sivertsen - BODYMAG

Hvordan var livet før du startet å trene? 

Livet mitt før jeg startet å trene var et veldig usunt liv. Det var preget av et utrolig dårlig kosthold og jeg slet med mye kvalme og hodepine.

Ønsker du å forandre livsstil? Besøk Gymgrossisten i Parkveien!

Har du andre interesser du har holdt på med?

Jeg har som mange andre jenter drevet med hesteridning. Dette har jeg drevet med i ca åtte år til sammen. Etterhvert som jeg ble eldre og konkurranse instinktet vokste, ble det rett og slett for kostbart å drive med konkurranseridning. Fotball har jeg også holdt på med en liten stund, men det ble problematisk etter en alpinulykke og operasjon i kneet.

Therese Sivertsen - BODYMAG

Hvordan er nervene før konkurranse?

Jeg er utrolig nervøs. Jeg er redd for å snuble på scenen eller komme for sent. Jeg kjenner også på de tankene om at jeg ikke er i bra nok form.

Du finner bloggen til Therese her!

Hva håper du på å få ut av konkurransen? 

Jeg håper jeg får en god opplevelse som jeg kan ta med meg videre til en eventuell fortsettelse av fitness.

Hvordan ser treningen og dietten din ut?

Jeg trener en 6-splitt som består av 2 skuldreøkter, 2 beinøkter og 1 hver på bryst/triceps og rygg/biceps. Nå i konkurranseoppkjøringen har jeg også morgenkardio + kardio etter styrkeøkter. Dietten min består av kylling, torsk, eggehviter, brokkoli, salat, ris, poteter, asparges, mandler, havregryn osv.

Trenger du bedre fremgang i kosthold og trening? Kjøp kosttilskudd hos www.kostimport.no i dag!

Therese Sivertsen - BODYMAG

Hvordan har det gått med dietten i forhold til kjæreste og skole?

Det har gått fint med skole da jeg har hatt sommerferie, men jeg har jobbet i hele sommer som resepsjonist på “Sprek og Blid” i Knarvik. Det må planlegges mye og jeg må lage ca 6 matpakker som må tas med på jobb hver gang. Jeg hadde ikke klart meg på dietten hadde det ikke vært for kjæresten. Han hjelper meg med alt. Transporterer meg hvor jeg vil, prepper maten, er med på kardio og motiverer. Det blir ikke så mye kjærestetid , men han respekterer det og gleder seg til dietten er ferdig slik at vi kan gå tilbake til “normalen”.

Hva har vært tøffest frem til nå? 

Det tøffeste er dietten og kritikken av meg selv. Som sagt så er jeg konkurranse menneske og da frister det alltid å vinne. Når jeg da finner feil/negative sider, så er jeg veldig flink til å gå rundt å erge meg over dette. Det er ikke lett, og selvkritikken er tøff. Mye forandres på få uker og det er mange tanker som flyter rundt i hodet. Det er tøft psykisk. Dietten har ikke vært tøff på den måten med å spise diettmaten, men det å ikke å spise andre ting har vært tøft. Jeg bor hjemme sammen med familien min som består av mor, stefar, 16 år gammel bror og tvillinger på 5 år. Det er ikke uvanlig at jeg kommer hjem og blir møtt av pannekaker, boller, smågodt, sjokolade og slikt. Dagligdagse ting som brød, melk og vanlige middager er det jeg sliter mest med og ikke spise.

Therese Sivertsen - BODYMAG

Hva gruer du deg til? 

Jeg gruer meg utrolig mye til å måtte se på resultatlisten. Da jeg er debutant har jeg ikke peiling på hvordan jeg gjør det i konkurransen. Jeg vet ikke hva jeg blir fornøyd med og så videre.

Hva gleder du deg til?

Jeg gleder meg til å sminke meg, bruke den fine bikinien min og ikke minst møte alle de nydelige folkene jeg har hatt kontakt med gjennom sosiale medier. Jeg gleder meg også til å stå på den scenen. Jeg har tross alt jobbet hardt til denne dagen og jeg skal nyte all min tid på den scenen.

Therese Sivertsen - BODYMAG

Hvem er din største inspirasjon?

Som sagt så er Benjamin Hack Rye er stor inspirasjon til meg, og en «up coming star» i Men’s Physique. Ida Markussen som er coachen min, hjelper meg utrolig mye på de dagene jeg har lyst til å gi opp. Hadde det ikke vært for henne, så hadde jeg nok gitt meg for lenge siden. Det å møte hennes nydelige smil når jeg kommer nervøs inn på en formsjekk gjør dagen mye bedre og jeg klarer å hente fram ekstra styrke innenfra til å fortsette. Daglig så blir jeg inspirert av flotte jenter som stiller/skal stille i fitness. Jeg har god kontakt med flere jenter. Lone Norås, Christina Strøm Fjære og Anna Virmajoki er mine 3 største Bikini fitness inspirasjoner.

Jeg vil si takk til familie,venner og kjæresten min som hjelper og støtter meg. Jeg hadde ikke kommet dit jeg er i dag uten dere. Jeg vil også takke min kjære sponsor, Kost1 for utrolig godt samarbeid og takk for støtten.

Therese Sivertsen - BODYMAG

 

Leave a Comment