Posted on: 29. juni 2016 Posted by: Bodymag Comments: 0
Skritteller

Teller du skrittene dine? Mobilteknologien gjør det svært enkelt for oss å følge med på aktiviteten vår. Da skrittelleren gjorde sitt inntog for ca ti år siden, var det 10.000 skritt som gjaldt! Men er det effektivt?

Skritteller

Forskere fra NTNU kom med et tydelig svar på at 10.000 skritt om dagen er ineffektiv bruk av treningstid og er lite helsefremmende. De mente høy intensitet og økt puls var det som ga gevinst. Forskerne understreket at det er intensitet på treningen og ikke rolig fysisk aktivitet som forebygger hjerte- og karsykdommer og tidlig død.

Hva hjelper?

Korte intensive treningsøkter er det som gir helsegevinst. 30 minutter intervalltrening tre ganger i uken har en positiv effekt på oksygenopptak, karfunksjon, hjertefunksjon og blodprofil, ifølge forskerne. Men ikke alle er enige. Ingrid Thune, overlege ved Ullevål Sykehus og medlem av nasjonalt råd for fysisk aktivitet, er skeptisk til kritikken og mener man må være mye mer nyansert. For å gi optimale forhold, opprettholde normal vekt og god helse vil rolige spaserturer, så vel som trening med høyere intensitet være gunstig. Trening med høy intensitet passer bra for noen, men ikke for alle. Hun er opptatt av at det å gå turer er et viktig mål for dem som ikke kan eller ikke er vant til å være i aktivitet. 10.000 skritt om dagen er veldig mye bedre enn ingenting. For mange av dem som har hatt veldig lav aktivitet, kan råd om spinning og høypulstrening bli uoverkommelige.>>>

Skritteller

Hun er dog også enig i at kondisjonstrening med høyere intensitet gir en ytterligere helsegevinst for å forebygge hjerte- og karsykdommer, diabetes og kreft, men understreker at en rolig spasertur også kan ha en god helseeffekt på andre helseområder. Bevegelse styrker muskulaturen og skjelettet og kan også være kreftforebyggende. I tillegg har det en svært god effekt på den psykiske helsen.

Ta kontroll over karbohydratene i maten, som du spiser, med Phase 2 To Go. Effekten av Phase 2 To Go virker umiddelbart ved inntak. Ruis Phase 2 To Go blokkerer opptil 70% av karbohydratene i mat, som ris, poteter, pasta og bakervarer.
Ta kontroll over karbohydratene i maten, som du spiser, med Phase 2 To Go. Effekten av Phase 2 To Go virker umiddelbart ved inntak. Ruis Phase 2 To Go blokkerer opptil 70% av karbohydratene i mat, som ris, poteter, pasta og bakervarer.

Uansett hva disse forskerne måtte mene, så er det all grunn til å telle sine skritt. Det gir en indikasjon på hvor mye du beveger deg og påminner deg om at det kanskje er på tide med en tur. Det er bedre å komme seg ut, enn å ligge i sofaen! Kommer du til et punkt der turene går over til høyere intensitet med litt svetting. Da har du kommet langt! Lykke til.

Kilde: Aftenposten.no

Leave a Comment