Posted on: 26. april 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0

Kanskje du fikk med deg debutanten Tanya Tveit i VG nylig? Tanya er ikke redd for å si sin mening og lot hele Norge få høre hva hun synes om hvordan vi fôrer våre barn.

Av. Julie E. Tennes

Tanja Tveit BODYMAG.no

Navn: Tanya Tveit

Alder: 21 år

Klubb: Haralds Gym

Gym: Shapes Fitness Østsida

Meritter

  • 4. plass Bikinifitness – 163cm Fredrikstad Open
  • 5. plass Bikinifitness  -163cm Oslo Grand Prix

Vekt: Konkurranse vekt 47 kg, off-season 52 – 54 kg

Høyde: 158 cm

Arbeid: Butikk

Blogg: http://fitnesstanya.blogg.no/

Sivilstatus: Singel

Hvordan synes du debuten i år har vært?

Fantastisk! Det har vært tøft, men samtidig gøy. Jeg har lært så uendelig mye på denne reisen og jeg føler det gikk over all forventning!

Hvordan har du lagt opp treningen fra å ha en “normal” kropp til å bli bikiniklar?

Det er Julie Rafoss som har styrt alle mine trenings- og kostholdsprogrammer. Men det ble gjort en god del endringer da avgjørelsen om å stille ble tatt. Det er mye mer fokus på bein og skuldre. Spesielt framside lår.

Tanja Tveit BODYMAG.no

Tanja Tveit BODYMAG.no

Hvor lenge har du trent?

Jeg har trent styrke uten opphold i to år. Jeg kontaktet Julie så å si ifra dag en, så treningen har hele veien vært av god kvalitet takket være Julie.

Hvordan har du spist i forkant av konkurranse?

De siste ukene besto av torsk og asparges (savner ikke dette!), men før det gikk det i; ris, potet, havregryn, grønnsaker, salat, biff, kylling, laks, selolje, riskaker og proteinpulver.

Har du vært på diett lenge?

Jeg har vært på diett i tre måneder, men jeg har hatt en kostholdsplan helt siden slutten av august.

Hvorfor bestemte du deg for å stille i bikini?

Egentlig hadde jeg lyst til å prøve meg i styrkeløft, men etter en smell i ryggen måtte jeg sette meg et nytt mål. Det var Julie som luftet det først, og det tok ikke lang tid før jeg bestemte meg. Det var litt av et hopp å gå fra lavt antall repetisjoner for styrke økning, til høyt antall repetisjoner for å bygge!

Hvordan ser en vanlig dag ut i ditt liv?

En vanlig dag hos meg er trening på formiddagen og jobb på ettermiddagen. De dagene jeg har fri tilbringer jeg med venner eller familie.

Hvordan trener du og hva har du mest fokus på akkurat nå?

Nå begynner jeg på nytt program denne uken. Jeg skal bli sterkere og bygge RUMPE!

Hvilken kroppdel er du mest fornøyd med?

Jeg er nok mest fornøyd med framside lår, siden disse musklene har hatt best fremgang. Men er også ganske fornøyd med skuldrene mine.

Hvordan synes du det har vært å stille? Har det gitt mersmak?

Det har absolutt gitt mersmak! Det blir garantert ikke siste gangen på scenen for min del.

Hva er din største motivasjon?

Jeg har mange ting som motiverer meg, men mestringsfølelsen man får av og klare målene sine er vel absolutt den største motivasjonen. Ingenting er så gøy som det. Når det finnes folk som ikke trodde du skulle klare det i tillegg, da er det ingen følelse som er bedre!

Tanja Tveit BODYMAG.no

Tanja Tveit BODYMAG.no

Hva er dine hjertesaker? Du hadde et blogginnlegg i VG forrige uke, fortell om det.

Det innlegget på VG gikk jo helt over styr! Haha. Jeg skrev et innlegg basert på det jeg ser i arbeidet mitt i matbutikk, hvor du ser de samme barna får godterier flere dager i uken. Enten med at foreldrene er med og kjøper det for dem, eller at de stadig kommer inn med masse penger selv. Her mener jeg helt klart at foreldrene er ansvarlige om barna blir overvektige! Det var nok mange som følte seg tråkket på av at jeg skrev innlegget litt aggressivt og i en provosert tilstand. Men jeg ser at det er mange som var veldig enige med meg også. Men sånn vil det jo alltid være, alle har vi forskjellige meninger eller unnskyldninger.

Hva er planene dine framover?

Planen fremover er å bygge opp kroppen enda bedre, for å ha sjansen til og kapre 1. plassen neste gang jeg står på scenen!

Hva er det beste du vet å gjøre utenfor gymmet?

Være med gode venner! Jeg er også glad i å ta meg en fest. Det har det blitt lite av det i det siste!

Har du en oppskrift du vil dele på et ordentlig cheat måltid?

Nei dessverre, jeg er elendig på kjøkkenet. Når jeg skal spise noe digg, så finner dere meg med hodet langt ned i smågodtposen!

1604923-8-1366390633937Tanja Tveit BODYMAG.no

Og til slutt: Har du noen gode råd til andre som vil stille i bikini?

Ta kontakt med en klubb eller coach! Jo før jo bedre, da vil du få en pekepinn på hvordan formen din egentlig er og hvor lang tid du eventuelt må bruke for å bli klar for scenen. Du må også være veldig komfortabel i ditt eget skinn. Du må tåle at alle har en mening om deg, at de klyper deg i fettet og sier “oi sann!”. Ellers er det viktig å vite at dette koster mye tid og mye penger!

Tanya Tveit - Bodymag.no

 

Leave a Comment