Posted on: 18. april 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0
Janne Moland

Janne Moland (39) er en råsterk konkurrent. Merittlista hennes er full av førsteplasser og hun ser ut til å være umulig å slå. Hun har hatt et opphold på ti år i Athletic Fitness. Nå er hun tilbake like uovervinnelig som før og er på vei til EM!

Av: Marika Lejon

Janne Moland

Meritter

Athletic Fitness 

2002

 • 1 pl + beste debutant Sørlandsmesterskapet Open
 • 1 pl + Overall Norgesmesterskapet
 • 1 pl Oslo Grand Prix

2003

 • 1 pl Sørlandsmesterskapet Open
 • 1 pl Norgesmesterskapet

Bodyfitness 2006

 • 1 pl Sandefjord Open
 • 2 pl Loaded Cup
 • 1 pl Oslo Grand Prix

Athletic Fitness 2013

 • 1 pl + Overall Fredrikstad Open
 • 1 pl + Overall Oslo Grand Prix

Janne Moland

Janne er en del av Team Sporty24  og trener på et gym som heter “Aktiv Arendal”. Hennes coach er Glenn Eivindsen. Det er også en annen mann som støtter henne og som vi i Bodymag har lagt godt merke til backstage. Det er Hassan Al-Gazzi. Han er Jannes treningspartner, motivator, inspirator og kjæreste. Samspillet mellom Janne og Hassan er umulig å ikke legge merke til. Vi fikk et innholdsrikt intervju med superdama som ingen kan slå!

Hvordan har det vært å vinne alle overallene du har vunnet?

Det er en litt sånn surrealistisk følelse, for inni hodet mitt er jeg bare lille Janne fra Grimstad. Så når jeg blir gjenkjent og folk kommer bort til meg og gratulerer meg, og sier at jeg inspirerer, motiverer og er et forbilde, ja så blir jeg like overrasket hver gang over at folk vet hvem JEG er.

Hva var den beste opplevelsen i vårens konkurranser?

Det var da jeg kunne kysse kjæresten min etter å ha vunnet overallen i Oslo Grand Prix. Verdens deiligste følelse! Ja, og så må jeg jo innrømme at det var ganske digg å motta den store pokalen og sjekken etter å ha blitt utropt som overallvinner.

Hvordan startet du å konkurrere?

Det startet med en ikke helt planlagt diett i 2002. Den gikk såpass bra at jeg bestemte meg for å bli med på Sørlandsmesterskapet og NM. Da var det gjort! Jeg var blitt helt frelst på fitnesslivet.

Du har gjort comeback etter 10 år. Hva har du gjort i mellomtiden?

Jeg har rukket å bli mamma til to nydelige prinsesser. Anniken blir 9 år i desember, og Linnea blir straks 6 år. Jentene mine har beriket livet mitt på en måte som ikke er mulig å beskrive. I tillegg har jeg jo jobbet meg litt oppover i karrieretilværelsen.

Hvorfor valgte du å konkurrere igjen?

Jeg har lenge ønsket å konkurrere igjen, men det har dessverre ikke vært mulig før nå. Da de begynte med AF også internasjonalt som i EM og VM, så var på en måte løypa og målet lagt av seg selv.

Janne Moland og Aslaug Lia Pettersen
Janne Moland og Aslaug Lia Pettersen

Har konkurransen/mentaliteten forandret seg noe siden sist du stilte?

Nei det syns jeg ikke. Tonen blant jentene er like herlig og god som den alltid har vært. Her er vi arge konkurrenter i styrkemomenter og roing, men samtidig heier vi hverandre frem, og alle er kjempeflinke til å hjelpe hverandre og skryte av hverandre. Dette er en ting jeg alltid har likt i fitnessmiljøet blant jentene. De tar på en måte vare på hverandre selv om de er harde konkurrenter. Det er sånn jeg syns det skal være og det synes tydeligvis de andre også. Selvsagt har det vært unntak på forskjellige konkurranser jeg har deltatt på, men det har jeg overhode ikke opplevd denne konkurransesesongen. Denne sesongen har kun vært preget av en åpen og trivelig tone.

Du holder god form året rundt og er ikke en av dem som legger på seg mye etter konkurranse. Hvordan klarer du å holde deg i form over tid? 

Enkelt: Jeg tenker meg om minst 3 ganger før jeg putter noe i munnen. Ja, så trener jeg jo relativt mye året rundt, som gjør at jeg fint kan spise mer enn det en “vanlig” kvinne kan, uten å legge på meg. Jeg må også innrømme at jeg er litt “heldig” fra naturens side ved å være slank. Jeg begynte jo faktisk å trene for å legge på meg.

Kan du fortelle litt om hvordan du trener og spiser offseason?

Jeg spiser likt som on-season egentlig, bare at jeg tillater meg noen utskeielser. Sånn ala mørk sjokolade og rødvin. Treningen er helt lik, bare at jeg sper på med litt kardiotrening on-season om nødvendig. Mot konkurranse kutter jeg ut den mørke sjokoladen og rødvinen og veier maten min. På treningsfronten hiver jeg gjerne inn en ekstra chins- og dipsøkt i uka og ror mer.

Janne Moland og Stine Moen Nilsen
Janne Moland og Stine Moen Nilsen

Hva jobber du med?

Jeg er ei skikkelig kontorrotte, og har nok det mange anser som verdens kjedeligste jobb, nemlig som prosjekt- og finanscontroller.

Merker du i dagliglivet at du er en atlet i forhold til mennesker rundt deg?

Jeg har oppdaget at hvordan du møter folk i hverdagen i stor grad avgjør hvordan de ser på deg. Møter du dem med et smil og godt humør, viser dem forståelse for at du ikke mener at alle ønsker å se ut som deg, eller ønsker å bruke 10-20 timer i uken på et treningssenter, ja da er folk stort sett like forståelsesfulle tilbake. Jeg har møtt mye mindre fordommer og negativitet under disse konkurranseforberedelsene enn jeg har gjort tidligere. Selvsagt merker jeg at jeg driver med den sporten jeg gjør, også i dagliglivet. Spesielt i sosiale sammenhenger hvor man har med seg sin egen matpakke. Folk syns jo det er litt rart at man ikke kan ta en eneste bitteliten kakebit en gang. Hvordan skal DET ødelegge formen liksom? Men de aller fleste er veldig forståelsesfulle, og spør faktisk heller om råd enn å kritisere, og det syns jeg er gøy.

Hvordan påvirkes dine barn av livsstilen din?

Barna mine er veldig stolte av mammaen sin og de synes det er kjempegøy at hun viser frem musklene sine. Til og med guttene i klassen til eldstejenta mi “Anniken” har fått sett bilde av mamma, med den påfølgende kommentaren “Oy, hun var STERK!”.  I tillegg så ser jeg ikke noe negativt i å lære barn fordelene av å ha et sunt og variert kosthold. Hva er galt med å spise frukt, grønnsaker, kjøtt, fisk, pasta, ris og havregryn? Jeg ser heller ikke noe galt i å holde godterier avgrenset til lørdagskvelden. Barna spiser så mye grovt brød de vil, men med sunt pålegg som for eksempel makrell i tomat, hvit ost, lett prim og så videre. Ikke noe nugatti midt i uka her nei! Barna mine har i det hele tatt et helt normalt kosthold, men med fokus på at det skal bestå av sunne matvarer uten for mye sukker eller dårlig fett.

Hva tror du er grunnen til at du er en så tøff konkurrent? 

Først og fremst vil jeg si at hver og en av jentene i AF som står på scenen er vinnere i mine øyne. Alle som klarer å gjennomføre en diett, med alt det mentale det krever, er tøffe jenter. Når man i tillegg tenker på styrkemomentene og roingen vi gjennomfører med såpass lav fettprosent, ja, så kan jeg ikke si noe annet enn at dette er girlpower på høyt plan. Når det er sagt, så må jeg innrømme at jeg ganske heldig med min grunnfysikk. Ved å trene riktig og fokusere på å bygge muskler på de riktige plassene, har jeg klart å oppnå en god fysikk som egner seg bra på en fitnesscene. Når jeg i tillegg er en reser på chins og til dels også dips, så er resultatet at jeg har blitt vanskelig å hanskes med i Athletic Fitness.

Janne Moland og Christian Egner
Janne Moland og VM-mester Christian Egner

Hvem har vært eller er ditt største forbilde?

Du vet det at med min “voksne” alder, så er mine forbilder ikke så veldig aktive lengre og de færreste av dagens aktive har vel hørt om dem. Men vi kan jo prøve:

 • Lena Johannesen (nå Lena Johannesen-Natividad)
 • Linda Ekwall (døde i en tragisk bilulykke i 2002)
 • Monica Brandt

Jeg må også nevne at jeg DIGGER Dana Linn Bailey, hennes treningsvideoer er utrolig motiverende å se på når du har en energiløs og dårlig dag….anbefales!

Hvor lenge tror du at du kommer til å fortsette å konkurrere i AF?

Nå er jeg jo ikke akkurat noen ungdom lenger, men jeg har ikke tenkt å gi meg riktig enda. Så lenge kroppen og hodet holder så driver jeg på så lenge jeg synes det er gøy. Jeg elsker jo å stå på scenen, så selv om romomentet er HAT, så blir jeg nok å drive på litt lengre nå som jeg først er i gang igjen.

Nå står EM på plakaten?

Ja, målet har hele tiden vært EM- og/eller VM-deltagelse. Med seier på Oslo Grand Prix sikret jeg EM-billetten. Den 1. mai blir jeg med landslaget til Santa Susanna i Spania for å delta i mitt aller første EM. Der skal Aslaug Lia Pettersen og jeg representere Norge så godt vi overhodet kan klare.

Tusen takk for en inspirerende samtale Janne! LYKKE TIL I EM!

Leave a Comment