Posted on: 7. desember 2014 Posted by: Bodymag Comments: 0

Denne helgen skjedde det noe ganske uvanlig i Spydeberg. De sterkeste mennene i Norge og internasjonalt samlet seg i Spydeberghallen og ble tatt godt imot av ordføreren. Maken til publikum skal du lete lenge etter. Her var publikum revet med og det vaiet flagg i alle kanter.

Av: Marika Lejon og Jostein Rygge

Se video på youtube her: Strongman Champions League 2014

Tre verdensrekorder

Det var tøffe tak på konkurransefeltet og det var ikke mangel på verken vilje eller kraft. Tim Enersen som arrangerte hele denne store begivenheten vant klassen sin -90. Han fikk en strekk i beinet på første øveldsen i Apollon’s Axle, men klarte likevel å ta verdenrekorden i denne øvelsen. Det var tre deltakere som klarte å ta verdensrekord under konkurransen og da var det skikkelig trykk i publikum. Marcin Sendwicki fra Polen tok verdensrekord i Apollon’s Axle -105 kr, mens Tim Enersen tok verdensrekord i denne øvelsen i -90-klassen. Helt til slutt var det Stefan Weiermann -90 fra Østerrike som tok verdensrekord i steinløft.

Les resultater her:

RESULTATER

SE FLERE BILDER PÅ VÅR FACEBOOKSIDEPost by Bodymag.

Strongman Champion League, Jiri Grønman, Jørgen Skaug Aukland og Jon E. Haugland.
Jiri Grønman, Jørgen Skaug Aukland og Jon E. Haugland.

Jørgen Skaug Aukland som er en god venn av Tim vant -105 kg-klassen. Nivået på de norske gutta har virkelig skjerpet seg de siste årene. Bodymag gjorde intervju med både Tim og Jørgen da de gjorde seg klare for Norges Sterkeste i 2013 og det har skjedd svært mye siden den gang. De har begge fått fantastiske resultater både hjemme i Norge og internasjonalt.

Stronggutta Tim & Jørgen sin vei mot NSM 2013 (se video)

Ordfører Knut Espeland
Ordfører Knut Espeland

Spydeberg er svært stolte av Tim og ordføreren i kommunen hadde veldig mye fint å si om Tim da han åpnet hele arrangementet. Svend Viking Karlsen var konferansier og vi legger straks ut videointervju hvor du kan høre hva Svend har å si om både Tim og Strongman-miljøet generelt. Dommerne i konkurransen var velkjente og bestod av profilerte Strongmen som Bjørn Andre Solvang, Øyvind Rein og Ole Martin Hansen.

Kjetil Finnes
Kjetil Finnes

 

Kjetil Finnes som selv deltok mener dette er den beste konkurransen han noengang har deltatt i. Vi tok en prat med han!

— Strongman Champions League er det beste nivået i verden og nå er det i Norge av alle ting. Det er veldig mye bra på en gang her. Det er godt arrangert med mat i pauserommet og alt mulig. Det er helt topp!

Hvordan har det gått med deg i konkurransen til nå da?

— Jo, det har gått veldig bra. Jeg klarte til og med ny per og greier. Jeg er veldig fornøyd med det. Jeg gjorde ting litt mer riktig i denne konkurransen i forhold til den siste i England. I England stresset jeg mye, men i dag har jeg tatt det mer med ro og ikke konsentrert meg så mye om hva de andre gjør. Målet mitt var topp åtte i denne konkurransen. Hvis jeg klarer det så er jeg fornøyd!

En annen strongman som var fornøyd med arrangementet var Loyd Kaaland. Energien hans begynner å synke, men nå er det kun tre øvelser igjen. 

Loyd Kaaland
Loyd Kaaland

— Det har gått sånn passe bra for meg. Jeg er fornøyd med noen perser jeg fikk.

Du tok jo nesten verdensrekorden!

— Ja, jeg hadde den, men så ble den tatt av Tim. Nå er det dekk og stein etter Loading, så har jeg ikke noen konkrete konkurranseplaner etter dette. Jeg skal ta det itt rolig og slappe av. Min forrige konkurranse var i NM i Odderøyhallen i Kristiansand. Der fikk jeg 3. plass og er fornøyd med det.

Jon Einar Haugland er fornøyd så langt i konkurransen. Spesielt med markløften!

Jon Einar Haugland
Jon Einar Haugland

Hva skjedde med markløften?

— Jeg vant øvelsen med 330 kg på stangen.

Det er jo helt vanvittig!

— Ja, jeg er godt fornøyd med det. Det var personlig rekord for meg.Jeg har aldri prøvd å løfte så mye før, så det var godt jeg prøvde det akkurat i dag. Akkurat nå tror jeg at jeg ligger på topp-5 så langt, men jeg er ikke sikker.

Har du fortsatt mer å gå på videre i konkurransen?

— Ja, jeg føler jeg har ganske god form i dag.

Ikke noe skader?

— Nei, ikke noe nevneverdig.

Du har litt vondt?

— Det har en alltid, så det er bare sånn det er.

Hva gjør du etter konkurransen?

— Da blir det fest her i Spydeberg. Vi blir en haug av Strongmen — en god gjeng.

Hva synes du om arrangementet?

— Veldig bra så langt og profesjonelt! De burde gjenta dette. Det er veldig bra for sporten å ha det i Norge. Nå har det blitt veldig populært i Norge med Strongman.

Det er mange sørlendinger som driver med Strongman. Du snakker også sørlandsk, som Kjetil Finnes og Loyd Kaaland.

— Jeg er fra Bjelland i Marnadal og har bodd mange år i Kristiansand. Kristiansand har Norges største Strongman-klubb — Kristiansand Strongman Team, KST. Det er en god gjeng som støtter hverandre i et bra miljø.

Tim Enersen er veldig fornøyd med konkurransen frem til nå. Han ligger på en 1. plass og håper på å gjøre det bra i de siste øvelsene.

— Jeg tror jeg leder med 9,5 poeng til 2. plassen. Jeg fikk en strekk i første øvelsen som har hemmet meg veldig. Det kan hindre meg i de neste øvelsene også. Da vi tok Farmers Walk måtte jeg halte meg i mål. Vi skal løpe i loading nå og dekk kommer etter det. Jeg tror dekk blir det verste. Det blir spennende å se hvordan det går.

Tim Enersen
Tim Enersen
Ole Martin Hansen, Bjørn Andre Solvang og Øyvind Rein, STRONGMAN Champions League 2353
Ole Martin Hansen, Bjørn Andre Solvang og Øyvind Rein

 

Strongman Champion League 2351

Strongman Champion League 2349

Strongman Champion League 2348

Svend Viking Karlsen, Strongman Champion League 2346
Svend Viking Karlsen

Strongman Champion League 2347

Strongman Champion League 2342

Strongman Champion League 2341

 Janne Grandalen, Nina Midling, Strongman Champion League
Strongwoman Janne Grandalen og bodybuilder Nina Midling
John Pasanen, Strongman Champion League 2339
Strongman-deltaker John Pasanen med heiagjeng fra broderlandet!
Reymond Rabben, Sami Patari, Kjetil Finnes, Strongman Champion League 2338
Reymond Rabben, Sami Patari og Kjetil Finnes

Tim Enersen, STRONGMAN Champions League 2358

Strongman Champion League 2343

 

Reymond Rabben
Reymond Rabben

Leave a Comment