Posted on: 24. oktober 2021 Posted by: Bodymag Comments: 0
støtt brystene

Beskytter du brystene dine når du trener? Visste du at selv om du har små bryst, så kan de bli slappe hvis du belaster dem for mye uten støtte? Hvis du vil bevare formen på brystene, så les dette!

Tekst/foto: Marika Lejon

Når du løper reduserer en god sports-bh 78 % av bevegelsen i brystene. Når du løper, hopper, danser eller er i en annen form for aktivitet, kommer brystene i bevegelse. Uten riktig støtte vil brystene bevege seg svært mye. Bevegelsene skjer både opp og ned, fra side til side og inn og ut. Brystene beveger seg i et åttetallsmønster og dette kan lett gjøre vondt, fordi tyngdekraften drar i brystene.

Smertene som kan oppstå skyldes at brystene må stanse bevegelsen på egen hånd. Det er ingen knokler eller muskler som holder dem igjen. Dermed blir leddbåndene som består av seigt, fibrøst bindevev rundt brystene meget belastet. Ligamentene blir strukket til alle sider. Når de behandles på denne måten, så blir brystene slappere. Brystene vil henge og de vil kunne gynge enda mer når du er i full aktivitet.>>>

bryst og trening

Jo større og tyngre bryster, desto mer belastning. Det betyr dermed ikke at du ikke trenger en trenings-bh om du har små bryster. Mange kvinner med mindre bryster tror feilaktig at de ikke behøver å gi brystene ekstra støtte. Selv små bryster kan bevege seg ganske mye når de utsettes for aktivitet. En vanlig bh er ikke nok når du er i aktivitet. En vanlig bh minsker brystenes bevegelse med ca. 40 prosent. Derfra er det langt til de 78 prosentene som sports-bh-en gir deg av støtte.

Derfor, kjære jenter! Gå og kjøp dere en solid sports-bh. Når du står i prøverommet og prøver de forskjellige brystholderne, så hopp og sprett masse. Sjekk at brystene sitter godt på plass og at det føles behagelig. Unngå brystholdere med hekter i ryggen. Disse kan være plagsomme når du ligger på gulvet og de kan gnage i store bevegelser. Pass på at brystholderen ikke krymper i vask og klipp av vaskelappen etter at du har lest hvordan den skal vaskes. Vaskelapper kan gnage eller føles ubehagelige under trening. Det er lurt å bytte bh hvert halvår, siden den blir mindre elastisk med tiden.

God trening!

(Kilde: iform.nu)

Leave a Comment