Posted on: 15. mai 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0

I dag la mattilsynet ut en stor tilsynsrapport som viser at matvareprodusentene BLØFFER med oss!

Av: Marika Lejon

bløff (1)

I rapporten kommer det frem at brød sjelden er så grovt som merkingen tilsier. De rene filet-kjøttprodukter er blandet ut og alle smoothies som har blitt gjennomgått har hatt misvisende merking.

På 94 av 195 matvarer er det påvist feil i merkingen. Mattilsynet har denne våren gjennomført en tilsynskampanje som nå viser at nesten halvparten av alle produktene de undersøkte var feilmerket. Det viste seg at maten ikke inneholdt det som stod på pakken, eller så var mengden feil.

Gunnar Instefjord som er fagdirektør for mat og handel i Forbrukerrådet, sier til VG at produsentene driver med bløff, juks og fanteri. Rapporten viser at bransjen ikke tar problemet på alvor, og pynter på sannheten. For et halvt år siden påpekte Forbrukerrådet mye av det samme i en rapport, og da lovet bransjen å rydde opp. Nå viser det seg derimot at produsentene ikke har tatt dette på alvor!

Slik bløffer de 

  • Mangelfull mengdeangivelse av ingrediensene.
  • Brød merket som grovt på brødskalaen, inneholdt under 50 prosent grovt mel.
  • Fruktbaserte drikker hadde annen sammensetning enn bildet på emballasjen og ga inntrykk av å være noe annet enn det de faktisk var.

Kanskje det er på tide å lage all maten din hjemme fra bunn av. Spesielt hvis du er på diett mot konkurranse eller av en eller annen grunn forholder deg til en diett. Det ser ikke ut som vi i Norge kan stole på næringsinnholdetmaten vi kjøper. Vi oppfordrer dere som er nøye med maten til å handle så rene produkter som mulig.

  • Kjøp ekte frukt når du lager smoothies og bland ut selv.
  • Bak brødet hjemme og kjøp kjøtt uten emballasje.
  • Det tryggeste er å kjøpe ferskvarer i løsvekt. Å gå til en slakter eller ferskvaredisk når du handler kjøtt er det lureste.

Når dette skjer i Norge, så kan man bare lure på hva som skjer i utlandet. Dette er veldig uheldig for matvareprodusentene og vi håper at mattilsynet i fremtiden vil kunne avdekke mer juks. Streng kontroll er det eneste som hjelper, for å skjerpe kvaliteten på maten i butikken.

Kilde: VG.no

Leave a Comment