Posted on: 15. juli 2021 Posted by: Bodymag Comments: 0
https://www.bodymag.no/wp-content/uploads/2013/07/20130615_131241.jpg

Eksperter hevder at vi kan holde oss yngre og friskere ved å spise mye bær. Her får du vite hva bringebær kan gjøre for deg!

På ti år skal Bama ha økt salget av bringebær fra 8 til 850 tonn. Bringebær har med andre ord blitt enkelt å få tak i og folk kjøper disse bærene. Bra er det, for bringebær gir helsefordeler. Bringebær er i følge ekspertene også svært gunstig for dem som slanker deg.

Dette sier ekspertene:

Eksperter hevder at vi kan holde oss yngre og friskere ved å spise mye bær. Den blårøde fargen fra fargestoffene “antocyaniner” har en beskyttende effekt mot mikroorganismer. Antocyaninene har antioksidative egenskaper og virker forebyggende mot kreft og hjerte- og karsykdommer. Jo mer modent bæret er, desto mer antocyaniner inneholder det. Bringebær ligger blant toppen på innhold av antioksidanter. Antioksidanter motviker celleskader fra frie radikaler. Det vil si at bringebær har evne til å beskytte kroppens celler, organer og vevsvæsker mot skadelig oksidasjon. Bringebær er også rik på c-vitamin, magnesium og kalium. Bæret er kjent for å regulere menstruasjonssyklusen og bekjempe virusinfeksjoner. Bringebærene skal angivelig også være vanndrivende og virke avførende, noe som er gunstig ved slanking.

Det er bare å hive seg på bringebær-boomen. Nå som det er sommer, er det ekstra deilig å sette seg på terrassen med masse bær og kanskje litt vaniljekesam. Det er kun 29 kalorier i 100 gram bringebær, så man har samvittigheten på sin side. Den vanndrivende effekten sammen med den avførende effekten, gjør det kanskje en smule lettere å hive av seg klærne å sprade rundt i bikinien eller badeshortsen? Her er et tips til hvordan du enkelt kan lage lav-karbo smoothie, som du kan servere gjester eller familien din i sommer:

Bringebærsmoothie:

  • 50 g frosne bringebær
  • 50 g Crème Fraiche eller mager vaniljekesam (mindre kalorier og fett)
  • 0,5 dl fløte (kan kuttes om du vil ha det fettredusert og med mindre kalorier)
  • Litt Splenda eller sukrin

Ha alt i en blender og VIPS: FERDIG!

Kilde: NRK.no og newswire.no

Leave a Comment