Posted on: 21. januar 2013 Posted by: Bodymag Comments: 2

Det finnes medikamenter du kan få resept på hos legen, hvis du er en av dem som sliter med overvekt. Mange klarer å kvitte seg med mange kilo fett når de bruker medikamenter som skal hjelpe dem ned i vekt. Når de da slutter på medikamentet går de ofte sakte men sikkert opp igjen. Det beste er derfor å alltid å endre livsstil. Medikamenter kan hjelpe deg med å spise mindre, men du må alltid huske på at så fort du går tilbake til gamle mønstre vil kiloene komme tilbake. Det er flere medikamenter som enkelt kan bestilles på nettet og det er lurt å vite hva disse egentlig gjør med kroppen, slik at du går ned i vekt. Her er informasjon om Xenical og Reductil.

Tekst: Marika Lejon

sliter du med overvekt?

Xenical

Xenical er et middel mot overvekt. Xenical reduserer ikke appetitten, men hemmer mage/-tarmkanalens lipaseenzymer kraftig. Det hemmende enzymet kan ikke bryte ned kostens fett og dermed passerer ca. 30% av måltidets fett rett gjennom tarmen uten å bli tatt opp.

sliter du med overvekt?

Som alle andre medikamenter har Xenical bivirkninger og de er ikke akkurat så hyggelige. De mest vanlige bivirkningene er: akutt eller økt trang til avføring, gassdannelse med tarmtømming, oljelignende eller fettrik avføring. Det vil si at dersom maten du spiser inneholder mye fett, vil du få hyppig avføring som er løs og oljeaktig, samt luftplager. Noen opplever også at de ikke har helt kontroll over avføringen når de har spist for mye fett og kan oppleve at avføring av og til kommer ut samtidig med tarmluft. Dersom du spiser sunn mat hvor maksimalt 30% av energien kommer fra fett, blir fordøyelsesplagene små. En sjelden gang har man sett allergiske reaksjoner med Xenical. Oppleves kløende utslett, blemmer, pusteproblemer, oppkast eller uvelhet, må man slutte umiddelbart på kuren og oppsøke lege.

Xenical skiller ikke på fett!

Xenical fører til at kroppen tar opp mindre av de fettløselige vitaminene: vitamin A, vitamin D og vitamin E, og det bør tas tilskudd av disse vitaminene så lenge man bruker Xenical. Sammenslåtte data på effekt fra fem 2-års studier viser at 1 års behandling kombinert med kalorifattig diett førte til at 20% av pasientene reduserte sin vekt med 10% eller mer, i forhold til 8% i placebogruppen. Gjennomsnittlig forskjell i vekttap var 3,2 kg i forhold til placebo. Hos pasienter med diabetes type II ble det vist at 9% av pasientene responderte på Xenical (>10% av kroppsvekt), mens placebogruppen viste 4% respons. Gjennomsnittlig forskjell i vekttap hos aktiv behandlet gruppe i forhold til placebo er 2,1 kg hos diabetes II-pasienter. Vektnedgangen skjer gradvis.

Reductil

sliter du med overvekt?Virkestoffet i Reductil heter sibutramin. Reductil virker ved at den reduserer appetitten og fører til at du fortere føler deg mett. Du blir heller ikke fort sulten. Spiseatferden endres og man spiser mindre og sjeldnere, samtidig som forbrenningen under vekktapet opprettholdes på et høyere nivå.

Man kan ikke garantere at Reductil virker på alle pasienter. I studier der en gruppe pasienter har fått Reductil, og en gruppe har fått placebo, var vekttapet ca 4,5 kg større i gruppen som fikk Reductil, enn hos dem som fikk placebo. Ca 60% av de pasientene som får Reductil vil gå ned i vekt. De fleste går ned minst 2 kilo første måned. Dersom vekttapet er mindre enn dette, bør legen som har foreskrevet medisinen vurdere å øke dosen. Vekttap i forbindelse med Reductil skjer nesten alltid i løpet av de første 6 månedene.

Det er enighet blant eksperter i Norge og internasjonalt om at medisiner for behandling av fedme kun bør foreskrives til pasienter som oppfyller visse kriterier. For at legen skal skrive ut medikamentet må personen ha BMI (Body Mass Index) over 30. Dette regnes som fedme og innebærer betydelig økt risiko for mange sykdommer. Har man BMI over 27, men i tillegg har minst en risikofaktor for sykdom, eksempelvis diabetes, høyt blodtrykk eller høyt kolesterol, kan man også få Reductil hos legen.

De vanligst rapportere bivirkningene av Reductil er: munntørrhet, forstoppelse og søvnproblemer. Andre bivirkninger som kan oppstå er hodepine, økt svettetendens, høyere blodtrykk og raskere puls. Disse bivirkningene er vanligvis milde og fører ikke til at man trenger å slutte med medisinen.

Selv om legene har mange medikamenter mot både det ene og det andre, anbefales det å gå ned i vekt på en sunn og naturlig måte. Det kan du gjøre ved å endre livsstil. Da kan du bevare matchvekten hele livet. Likevel er slike medikamenter nødvendig for mange som har problemer med overvekt, og disse pillene kan gjøre underverker for dem som lider av farlig fedme. Selv om man startet på en slik kur, må man også gjøre sitt ytterste for å endre livsstil og kosthold. Det kan ta tid, men det er mulig! Dette er preparater for dem som lider av helsefarlig overvekt og etter endt kur vil kroppen gå tilbake til sin normale måte å lagre fett på.

Referanser: lommelegen.no

2 People reacted on this

  1. jeg har veldig lyst til å prøve. Venninnen min går på Reductil og gir i allefall strålende resultater for henne. Hun har lavt stoffskifte og sliter veldig med vekten. hun fikk Reductil online http://meds-pharmacy.net og har gått ned 13 kilo siden 2 juni… hun veide 99 kilo. Hun sier de har hjulpet henne masse..jeg har lavt stoffskifte. Jeg ønsker å prøve det snart fordi jeg ser de gode resultatene på min venninnen.

  2. De blir jo stoppet i tollen:( fikk av min lege for noen år siden og hadde vært glad for å prøve igjen. Dumme Norge:(

Leave a Comment