Posted on: 18. mai 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0
Mette Ulseth

Her kan du se video fra da Mette Ulseth fikk gullmedalje i EM og treningsvideo hvor hun trener sine helt råe ben! Tror du at det er eksplosiv og hardcore villtrening…ja, da tar du feil! Mette trener nemlig smooth, lett og smart!

Tekst og video: Marika Lejon
Foto: Ivan André Abelsen

Her får Mette gullmedalje under EM i Spania:

Les mer om EM

Det er en uke siden du kom hjem fra EM med gullpokalen. Hvordan har denne uken vært for deg? 

Det har vært en uke med masse oppmerksomhet både fra lokalavisene, radio, nettsider og kjente/bekjente. Utrolig koselig!
Det har i grunnen ikke helt gått opp for meg at jeg faktisk er Europamester, men når jeg tenker på det, er det utrolig stort – en drøm i oppfyllelse.

Etter at jeg kom hjem, har jeg kost meg masse med annen type mat og må innrømme at jeg har spist sjokolade og proteinbarer hver dag den siste uken. På treningsfronten har jeg fått til kun tre styrkeøkter og noen gåturer. Det har vært deilig å ta noen dager fri og bare nyte og hente seg litt inn igjen. Lytte til kroppen rett og slett.

Mette Ulseth

Hvordan føltes det øyeblikket du vant?

Det var en ubeskrivelig følelse, jeg ble så glad! Mest av alt for at jeg virkelig fikk “cred” for all innsats og alle de tøffe dagene gjennom dietten. Det største øyeblikket var når nasjonalsangen ble spilt og jeg fikk øyekontakt med Tea i salen. Da presset tårene på – et stort øyeblikk.

Du var hakket skarpere på EM i forhold til GP. Hva gjorde du får å bli så rippa de siste tre ukene før EM?

Jeg fortsatte akkurat som tidligere. Ikke vits i å forandre på noe som fungerer, men etter tre konkurranser har formen bare blitt bedre og bedre. Den største utfordringen var at det var tre uker til EM, noe som er lang tid når du er sliten i kroppen. Jeg fokuserte kun på en dag av gangen og gjennomførte det jeg skulle, men det ble litt mindre trening på slutten. Når vi kom ned til Spania var jeg veldig avslappet, passet på å ta det med ro og ikke stresse rundt. Det føltes som en evighet, men siden jeg visste at formen var såpass bra, var jeg avslappet og bare gledet meg til å få vise meg frem.

Mette Ulseth

Hva er det Bjørgulf Hansen (coach) gjør og sier, som får deg til å ikke gi opp når du har det som verst på diett?

Bjørgulf er en fantastisk mentor. Jeg er så trygg på han og hvor jeg har han så vi kan dele alt. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg har fått tømt alt av tanker og bekymringer til han. Han har virkelig måtte ta imot mye og han løfter meg alltid opp igjen når jeg har tøffe og vanskelige dager. Det å vite at han har troen på meg og det engasjementet han har rundt sine utøvere er imponerende. Han brenner virkelig for sporten og for at du som utøver skal lykkes. Vi i teamet har så godt samhold, tar vare på hverandre, backer hverandre opp og jeg har virkelig fått to venner for livet i både han og Tea. Jeg må også få lov å takke Tea Havstein Eriksen, som har vært der for meg hele veien. Hun har fikset meg til scenen hver gang og fått meg til å se fantastisk ut, hjulpet meg med posering, drakt og alt som følger med og samtidig vært ei fantastisk venninne.

Mette Ulseth

Tør du å konkurrere mer nå i samme type konkurranser etter å ha vunnet EM, eller tenker du å skru nivået opp litt?

Jeg kunne godt tenkt meg å prøve å stille mer utenlands, men har ikke tenkt så mye over det i grunn. Nordisk og VM hadde også vært gøy.

Kan du søke proffkort nå?

Nå skal jeg først og fremst fordøye denne fantastiske våren, så får jeg sette meg ned sammen med Bjørgulf å lage en videre plan fremover.

Hva er målet ditt nå som du har vunnet EM?

Jeg liker å utfordre meg selv og setter meg stadig nye mål, men akkurat nå er jeg kun i det øyeblikket at jeg skal nyte litt frihet, men har satt meg noen mål jeg ønsker å oppfylle før jeg avslutter.

Mette Ulseth

Hva kunne du tenke deg å forbedre på fysikken nå?

Jeg ønsker å få mere kvalitet på det hele og kommer til å fortsette å trene som før. Etter jeg gikk over til Tea og Bjørgulf har jeg virkelig endret fysikken min totalt. De har fått meg til tenke helt annerledes og smartere når jeg trener. Jeg har virkelig forstått at det ikke er om å trene mest, men smartest

Når stiller du igjen og hvordan kommer du til å spise og trene off-season?

Jeg har ikke tatt stilling til når jeg stiller igjen. Akkurat nå trenger jeg en pause der jeg skal spise mer og trene med mer energi. Utenfor diett er jeg opptatt av balanse i hverdagen. Jeg rydder vekk matvekten og spiser etter sultfølelsen men passer på å få i meg nok mat og få i meg det jeg trenger av næringsstoffer. Jeg har også store rom for utskeielser og har jeg lyst på sjokolade eller noe annet midt i uka, spiser jeg det. Det er viktig for meg å gå frem som et sunt forbilde og få frem at konkurranseformen kun tilhører scenen. Jeg tror det er et av mine sterkeste kort og grunnen til at jeg har så bra fremgang for hver gang jeg entrer scenen. Jeg er ikke redd for å legge på meg etter konkurransene (på rett sted) – det er helt naturlig, og jeg gir derfor kroppen lov til å hente seg inn igjen raskere.

Treningsmessig trapper jeg ned på alt som er av kardio. Det syns jeg rett og slett er kjedelig å trene, men jeg varierer mellom 4-6 styrkeøkter i uka. Dette tar jeg på dagsformen. Er jeg sliten en dag, tar jeg meg en fridag. Er jeg sliten en hel uke – ja da blir det fri en hel uke. Det er viktig for meg å lytte på kroppen.

Mette Ulseth

Hvordan trener du vanligvis gjennom kroppen i løpet av en uke? Du kjører mye lettere enn hva du gjorde før. Hvordan responderer kroppen din på lett trening i forhold til mye tyngre og intens trening?

Jeg trener alt fra 4-6 styrkeøkter i uken der jeg trener en muskelgruppe av gangen. Kroppen min responderer mye bedre på det, jeg elsker økter med høy intensitet. Fysikken har jo endret seg totalt etter at jeg begynte å trene sammen med Bjørgulf og Tea. De har lært meg så utrolig mye og sitter inne med mye kunnskap.

Mette Ulseth
Foto: Marika Lejon

Leave a Comment