Posted on: 1. mai 2021 Posted by: Bodymag Comments: 0
Foto: Wikipedia

Medisinens far «Hippokrates» utviklet slankekurer i gamle Hellas. Antikkens slankemetoder var faktisk ikke så dumme, og om du vil prøve en mange tusen år gammel slankekur, så kan du lese prinsippene her.

Foto: Wikipedia

Av: Marika Lejon

Den overvektige pasienten måtte måtte trene hardt før måltidet. Når man så fikk spise dette måltidet, skulle musklene frmdeles verke. Det eneste man fikk drikke under dette måltidet var kald vin utspedd med vann. Maten skulle krydres og helst være ganske fet. Dette var for å holde pasienten mett lenge. Kun ett måltid om dagen var tillatt. Den overvektige måtte i tillegg sove på hard underlag og gå mest mulig naken.

Hippokrates var ikke helt på jordet med sine metoder. Han hadde rett i at det beste er å spise rett etter en tung økt. Musklene tar opp næring umiddelbart etter tung aktivitet. Dette med å spise fet mat er også riktig tankegang, med tanke på at man på en slankekur, vil føle seg mer mett på fet mat. Utspedd vin inneholder selvsagt mindre kalorier enn vanlig vin, men alkohol stimulerer også leverens energiproduksjon. Som vi vet i dag, så hjelper sterk mat med å øke varmeproduksjonen. Capsaicin som er veldig sterkt, brukes også i dag for å øke forbrenningen.

Det har vært veldig populært med slankekurer i vår tid der du begrenser måltider. Eksempler er periodisk faste og den populære 5:2 dietten. At Hippokrates gjorde dette med sine pasienter, viser at metoden er mer enn et par tusen år gammel.

Det som var unødvendig i antikkens slankekur, var å sove på hardt underlag. Når man skal ned i vekt, er søvn viktig. Å gå naken er kanskje ikke så dumt det heller. Kroppen trenger energi for å holde organene i sving, og når kroppen må produsere varme, forbrenner man mer. Dette er vitenskapelig bevist og du kan lese om det i NRK.

Hvis du vil kan du kanskje prøve en mange tusen år gammel metode? Den vil helt sikkert funke. Husk bare å droppe hardt liggeunderlag når du skal sove =) Lykke til!

Kilde: Fettforbrenning av Fredrik Paulun og NRK.no

Leave a Comment