Posted on: 13. september 2014 Posted by: Bodymag Comments: 1
Karamjit Singh

Karamjit Singh (25) studerer til siviløkonom i Bergen og reiser til 24fitness i Oslo en gang i måneden for å sjekke formen hos Tommi Thorvildsen. Han var debutant i fjor og gikk rett opp på pallen i Oslo Grand Prix. Denne høsten stiller han i Classic Bodybuilding — for å VINNE!

Karamjit Singh

Bosted: Bergen
Arbeid: Siviløkonom-student ved Norges Handelshøyskole
Sivilstatus: Kjæreste (Janne Beate Damba som stiller i Bodyfitness)
Gym: 24fitness
Coach: Tommi ThorvildsenMeritter:

Hvordan startet du med CB?

— Det hele startet vel når jeg aktivt spilte basketball, men følte meg svakere enn motstanderne jeg møtte. Styrke for meg var viktig ettersom jeg spilte en posisjon hvor fysisk størrelse og styrke er viktig. Jeg meldte meg inn på mitt første treningssenter da jeg var 20 år. Det var ikke før etter skuffelsen av dårlige resultater fra laget, at jeg bestemte meg for å trene for meg selv. Den økte styrken var morsom å ha, men jeg følte at jeg måtte gjøre noe mer ut av dette! Jeg er et konkurransemenneske og da var kroppsbygging det som passet meg best. Ingen faste treningstider som må følges, jeg kan styre alt selv. Kroppsbygging var noe som fascinerte meg veldig mye, mest pga den mentale siden av sporten. Jeg er en stor tilhenger av at hvis du mentalt er forberedt, så vil alt annet falle på plass.

Hva liker du mest med denne sporten?


— Det jeg liker mest ved denne sporten er at det ikke finnes en spesifikk målstrek. Både fysisk og mentalt er det mulig å forbedre seg selv hele tiden. Jeg liker hvordan den fysiske delen av sporten gir meg en mental trening jeg ikke har funnet andre steder. Man finner plutselig styrke og vilje til å gjøre ting man ellers aldri hadde drømt om. En annen ting er at man ikke trenger å være avhengig av noen for å kunne drive med dette. Du styrer ditt eget liv på din egen måte. Jo mer du gir kroppsbygging, jo mer får du tilbake.

Hvilke konkurranser har du foran deg?

— I år skal jeg stille i Norway Open og Norgesmesterskapet. Blir det mulighet for Nordisk, drar jeg dit også om forholdene ligger til rette.

Karamjit Singh

Hvordan har du forberedet deg til høstens konkurranser?

— Forberedelsene til høstens konkurranser har vært veldig forskjellig i forhold til fjorårets konkurranser. Off-season har jeg lagt mye fokus på å implementere gode spisevaner, slik at det på dietten ikke vil være vanskelig å spise 6 måltider for dagen til en fast tid. Det merker jeg store fordeler av nå, ettersom jeg ikke hatt noen cravings for junkfood eller diverse før nå. Med 11 dager til konkurranse er ikke det så ille. Mine forberedelser startet i grunn rett etter jeg var ferdig med Oslo Grandprix 2013.

Hvor lenge har du vært på diett og hvordan la du opp dietten og treningen mot denne høsten?


— Jeg har vært på diett siden begynnelsen av juni. Dietten har vært ganske lik gjennom hele prosessen ettersom jeg har gått ned i vekt hver uke, og coach har vært fornøyd. Don’t ruin something that works. Jeg er i tillegg vegetarianer siden fødsel, og spiser derfor ikke kjøtt, fisk eller egg. Off-season har jeg vært flink med å få proteiner gjennom linser og bønner med en kombinasjon av grønnsaker med høyt proteininnhold. Konkurransedietten er ikke fullt så spennende, da hovedkilden av proteiner kommer fra shaker. Treningen min er helt lik off-season. Jeg tror ikke på at lavere energi skal påvirke mentaliteten i forhold til trening, da står det egentlig bare på viljestyrke og hvor mye du har lyst å vinne. Da blir det tung og effektiv trening, men samtidig det å trene smart slik at man ikke pådrar seg unødvendige skader. Er man skadet, kan man ikke posere på scenen.

Fortell litt om forrige konkurranse og hvordan det gikk da.

— Den siste konkurransen jeg var med i var Oslo Grandprix 2013, min andre konkurranse hvor jeg fikk 3. plass. Med tanke på at det var debutantåret mitt, og at jeg bor langt unna coach så gikk det vel greit. Følte jeg gjorde alt jeg kunne med forholdene som var til rette, og fikk 3. plass som resultat.

Karamjit Singh (nr. 2 fra høyre) fikk bronse i Oslo Grand Prix 2013 da han stilte som debutant!
Karamjit Singh fikk bronse i Oslo Grand Prix 2013 da han stilte som debutant!

Hva har du forbedret siden sist du stilte/ hva har du jobbet spesifikt med?


Karamjit Singh— Det jeg har jobbet med å forbedre siden sist er poseringsdelen i friprogrammet mitt. Etter å ha sett meg selv på film etter Oslo GP, innså jeg hvor mye jeg måtte jobbe med det. I år skal jeg vise noe helt annet enn hva jeg presterte i fjor. Jeg har jobbet generelt ganske mye med poseringer, ettersom jeg ikke har en coach i nærheten som kan hjelpe meg med dette. Jeg øver hver dag, inntil flere ganger. Fysikkmessig har jeg jobbet hardt med å forbedre helhetsinntrykket. Jeg har jobbet med å få mine svake sider opp til en standard hvor jeg kan være fornøyd med det jeg stiller opp med. Dette har spesielt vært mage og legger. Det å konkurrere gir deg et perspektiv på kroppen din, og en kan enkelt se hva som må fikses på til neste gang.

Hva fryktet du mest før du gikk på scenen sist?

— Det jeg fryktet mest var vel at jeg skulle posere feil, og ikke komme til finalen.
Hva er det du gleder deg mest til når du er ferdig?


— Overraskende nok er det ikke maten jeg gleder meg til mest. Jeg gleder meg til å kunne ha mer tid til kjæresten min og familie, ettersom det blir veldig vanskelig å gi tid til alle sammen når man forbereder seg selv for konkurranse. Jeg gleder meg til å eksperimentere mer med mat, slik at jeg kan perfeksjonere dietten min til neste gang jeg stiller. Ettersom både jeg og min kjæreste stiller for samme team samtidig, er dette noe vi begge kommer til å jobbe med off-season.

Hva er målet ditt denne med høsten konkurranse?


— Målet med høstens konkurranser er rett og slett å vinne begge konkurransene jeg skal stille i. Kanskje det høres arrogant ut, men jeg mener det er viktig å ha et klart mål angående hva du vil. Jeg konkurrerer ikke for noen andre enn meg selv. Så lenge du selv har troen på prosessen og målet, så er alt mulig.

Hvor viktig har hjelpen fra coach/gym vært under prosessen?


— Hjelpen fra coach har ikke vært fullt så viktig som den var i fjor, da jeg var debutant. Man lærer mange ting i løpet av et år, og da er det greit å prøve seg selv fram. Du kjenner din egen kropp best. Jeg mener at en coach bør være der for å gi deg retningslinjer for hva som har fungert, og la deg selv prøve dette ut. Jeg har besøkt 24fitness en gang i måneden siden juni for poseringstrening og formsjekk.

Hvilke tips vil du gi til gutter som har en drøm om å stille i CB?

— Som mange ikke vet, har jeg min egen blogg hvor jeg er veldig opptatt av den mentale siden av kroppsbygging. Et av tipsene og rådene jeg alltid gir, er at du må være klar over hvorfor du gjør det du gjør. Hva er din grunn for å stille? Er denne grunnen sterk nok til å få deg gjennom en timelang kardioøkt klokken 04 før jobb? Er denne grunnen sterk nok til å holde deg fokusert på de vanskeligste dagene? Man bør aldri finne på å stille fordi det virker kult! Classic Bodybuilding er en hardere gren enn det øyet ser.

Karamjit Singh

Bloggen min finner du her:
https://greenbodybuilding.wordpress.com/
Instagram: karamjit12

Vi takker for intervjuet og ønsker Karamjit LYKKE TIL!

1 people reacted on this

Leave a Comment