Posted on: 21. juni 2015 Posted by: Bodymag Comments: 0
Remond Rabben

I går var det duket for Strongman Champions League på Stathelle i Bamble, Telemark. Det var Reymond Rabben som arrangerte denne konkurransen. For første gang i livet vant han. Les intervjuer med atletene og se bilder!

Reymond Rabben

Resultater:

Resultater Strongman Champions League

Les om fjorårets Strongman Champions League: Strongman Champions League 2014 

Øvelsene bestod av stokkpress, farmers walk, bilmarkløft, dekkflipp, lastebiltrekk (arm over arm) og steinløft. Til stede var også verdens sterkeste Svend Karlsen (konferansier) og tre ganger Norges Sterkeste Mann — Ole Martin Hansen.

Ole Martin Hansen og Svend Karlsen

Allerede i første øvelse endte en av stronggutta på sykehus. Magnus Ødegård fikk kneet ut av ledd og ambulansen kom raskt. Det er fort gjort å ende opp på sykehuset i en slik konkurranse. Det er tungt. Skikkelig tungt! Og akkurat slik skal det være…

Magnus Ødegård

Svend KarlsenI pausen tok vi en prat med tidligere Verdens Sterkeste Mann, Svend Viking Karlsen og noen av atletene. Svend Karlsen er fornøyd med nivået.

— Jeg synes det er veldig bra nivå på atletene i dag. Jeg er veldig overrasket over hvor bra de fra Ukraina er. Jeg tror Ukraina kan vinne i dag. Av de norske så er det Jørgen (-105 kg) som utmerker seg. Reymond (-90 kg) ligger akkurat nå på 2.plass. Jørgen har vunnet EM. Når du ser på hva de har vunnet, så gjør atletene som forventet. Sånn sett er det ingen overraskelser. Han ene fra Ukraina har vunnet VM i sin klasse. Han leder -105-kgs-klassen.

Reymond Rabben (-90) som har arrangert hele stevnet er i godt humør. Han har masse fans med seg i dag og det føles godt for han å konkurrere på hjemmebane. Dette ser ut til å gå veldig bra?

— Det går faktisk veldig bra. Jeg ligger foreløpig på en 2. plass. Jeg ligger 6,5 poeng fra 1. plass og det er tre øvelser igjen. Alt kan skje. Det som overrasket meg mest i dag var han fra Ukraina. Jeg har aldri konkurrert mot han før. Jeg trengte flere utøvere og fikk mail fra han som hadde vunnet i Ukraina. Nå er det han som leder og jeg lurer på om det var så lurt å invitere han.

Reymond ler spøkefullt. Reymond har nemlig aldri vunnet en konkurranse før. Nå som han endelig har sjansen, så får han skikkelig utfordring fra Ukraina.

Reymond Rabben

— 6,5 poeng fra Ukraina er ikke så mye da. Det er fortsatt tre øvelser igjen. Jeg er veldig fornøyd om jeg får pallplass, hvis jeg klarer det. Så kniver jeg litt med Kjetil. Jeg tror han er litt sånn sur nå. Men vi er fortsatt gode venner.

Reymond tar tak i skulderen til Kjetil som sitter på siden. Vanligvis er de to veldig jevne, men i dag har Reymond gjort det bedre i øvelsene enn tidligere. 

— Vi kødder alltid med hverandre. Det var jevnt på dekk, men jeg vant mot Kjetil i både dekk og farmers walk. Kjetil glapp vektene på farmers. Hadde han ikke gjort det, ville han nok tatt meg igjen. Jeg er best i stokk og det er min beste øvelse. I dag synes jeg det var den verste øvelsen. Det var den jeg ble mest sliten av.

Hvordan har det gått å arrangere dette her?

Det er klart at det er moro å få til dette her og samtidig konkurrere, men FY F*** det har vært slitsomt altså! Det er ikke kroppen som er sliten. Det er hue. Å tenke mye og tenke hver dag gjør deg sliten. Jeg har sovet lite de siste dagene.

Arrangementet ser veldig vellykket ut, så nå er det bare å komme på toppen av pallen.

— Ja, heldigvis har det gått veldig bra. Nå er det bare å komme seg på pallen. Det blir nødt til å bli et mål, altså!

Kjetil Finnes går det litt opp og ned med.

Kjetil Finnes

— Det har gått litt opp og ned med meg i dag. Det går likevel bedre enn sist, fordi jeg tar det mer mer ro nå. Nå gjelder det å holde hodet kaldt på de tre neste øvelsene. Jeg tror jeg ligger på 5. plass slik det ser ut nå. 4 poeng bak 3. plassen. Målet nå er å klatre opp dit.

Er det noe som overrasker deg i dag?

— Ja, han ukraineren i -105 overrasker meg. Han er veldig sterk. Det er også kult at Reymond kommer høyt opp på lista. Det er fint med en norsk på pallen, hvis vi får det til.

Europamester Jørgen Skaug Augland er fornøyd foreløpig i konkurransen, men føler seg ikke sterk nok.

— Det går bra i dag, men jeg er ikke sterk nok enda — med tanke på han fra Ukraina. Jeg møtte han på Arnold Classic tidligere i år. Da hadde jeg en elendig konkurranse og fikk 5. plass. Der fikk han 2. plass. Han tok meg der og er en bedre mann så langt i dag også. Det er ikke noen spesifikk ting han gjør bedre enn meg. Han er bare litt bedre i alt. For å ta han igjen, er jeg bare nødt til å bli litt bedre i alt. Når man ser han, så skulle man ikke tro at han er så sterk som han er. Han får veldig mye kraft fra den lille kroppen sin, for å si det sånn.>>>

Jørgen Aukland

—Hvordan føler du det går i dag?

Det blir 2. plass. Jeg er veldig fornøyd med det. Jeg kom hjem fra Kypros klokken 20:00 i går kveld. Jeg hadde ikke spist noe på 30 timer og gikk rett inn på innveiing her i går kveld. Jeg hadde altså ikke den beste oppkjøringen, men moro er det uansett!

Jon Einar Haugland fra Bjelland har ikke den beste dagen i dag.

— Jeg har ikke den beste dagen i dag. Jeg har hatt en uke med influensa, så jeg har litt lite energi. Jeg vet ikke helt hvilken plass jeg ligger på nå, men kom dårlig ut i farmers walk. Jeg tok meg opp i dekkvelt hvor jeg fikk 2. plass.

Jon Einar Haugland

Det er to stykker fra det glade Sørland i dag. 

— Det er vel to av oss fra Sørlandet i dag. Jeg er fra Bjelland, som ligger nær Mandal. Kjetil Finnes er fra Mandal.

Hva er målet ditt i dag?

— I utgangspunktet var det pallplass, men det var før jeg ble syk. Jeg har pleid å ligge på topp 5, men farmers gjorde det litt vanskelig for meg i dag. Jeg tror mark skal gå ganske greit. Vi får bare se hvor mange poeng jeg får hentet inn.

Tim Enersen sliter med hånden sin. Han sitter med en saks og skal klippe av skinnet som har revnet. Vi spør hva som egentlig har skjedd…

Tim Enersen som for første gang konkurrerte i -105 kg, fikk en skade Farmers Walk og mistet 12 poeng.
Tim Enersen som for første gang konkurrerte i -105 kg, fikk en skade Farmers Walk og mistet 12 poeng.

t0QLyqg9AA_KLG0YBpmExwBbCmvrQ014dTY1yZ2U0sc,Egun8Qf-zRtbUcnjD4QwG3xAZjklr-xgEAxzp0XC5T8

— Da jeg skulle løfte farmersen, så revnet det inni hånden med en gang. Jeg har ikke trent på farmers walk siden Europas Sterkeste i august i fjor. Det er vel litt av grunnen til at det bare revnet. Det førte til at jeg kom på siste plass i øvelse to og mistet 12 poeng. Det skal mye til å vinne i dag. Nå ligger jeg på en 5. plass. Hvis jeg klarer å klatre opp til 4. plass — da er jeg fornøyd. Får jeg 3. plass, så er jeg veldig fornøyd. Jeg kjører fortsatt på alt jeg har. Det kan bli litt vondt. Vi skal løfte 270-280 kg i markløft. Arm over arm med tau blir også tungt. Til slutt er det stein også. Vi får bare kjøre på…

Tim virker litt sliten og det er ikke like mye trøkk i han som vanlig. Hvordan føler du deg?

— Jeg har dårlig energi og har bare sovet i tre timer i natt. Dette er min første konkurranse i -105, så målet mitt var å komme midt på. Jeg er veldig fornøyd sånn sett, men det er kjedelig å skade seg.

Det gikk jo verre med Magnus som ligger på sykehuset nå.

— Ja! Det er bedre med en skade i trælet, enn å få kneet ut av ledd.

Tim Enersen endte opp på 3. plass til slutt og vi kan bare gratulere! Reymond Rabben gjorde en kjempeinnsats etter pause og vant hele klassen! Vi tok en prat med Reymond da han skjønte at han hadde vunnet -90. Du trodde ikke dette i pausen?

— Nei, jet var jævlig usikker. Fy faen hvor deilig det er å vinne! Det er første gang jeg har vunnet. Min første seier noengang. Og dette nivået var jo helt sinnsykt. Det er de beste gutta i verden. Som jeg sa i stad, ble jeg veldig imponert over guttene fra Ukraina. Det å klare å vinne, det er skikkelig deilig.

Hva har skjedd med deg siden sist?

— Jeg har trent mye bedre og blitt mer rutinert. Og det er spesielt å være på hjemmebane. Det hjelper!

Hvordan skal du feire?

— Jeg skal drikke meg drita full! Jeg har ikke gjort det på tre måneder. Nå blir det godt å komme ut og feire.

Gratulerer!

— Takk!

IMG_5406

IMG_5387 copy

Vladimyr Reksha
Vladimyr Reksha fra Ukraina (-105) imponerte både de andre atletene og publikum!

IMG_5340

IMG_5313

IMG_5307

IMG_5303

IMG_5283

IMG_5234

IMG_5240

IMG_5242

IMG_5264

IMG_5222

IMG_5209

IMG_5180

IMG_5164

IMG_5112

IMG_5111

IMG_5102 copy

IMG_5090

 

IMG_5082

IMG_5060

IMG_5051

IMG_4946 copy

IMG_4919

IMG_4910

IMG_4903

IMG_4861

IMG_4881

IMG_4888

 

IMG_4839

 

IMG_4808 copy

IMG_4803 copy

IMG_4759

IMG_4768

IMG_4791

IMG_4794

IMG_4798

IMG_4753

IMG_4715 copy

IMG_4700

IMG_4680

Magnus Ødegård

 

Leave a Comment