Posted on: 4. januar 2021 Posted by: Bodymag Comments: 0
røyk

Det er januar og mange starter med dietter, en sunnere livsstil og noen har sluttet å røyke. Hvis du både vil ned i vekt OG har sluttet å røyke, så lurer du kanskje på om det i det hele tatt er mulig?

Røykslutt fører til normal forbrenning

Det er gode nyheter for deg som har stumpet røyken. Forskning fra Københavns Universitet viser at vektøkningen er begrenset og at røykslutt egentlig bare sender røykerne tilbake til sin egentlige vekt. I følge Rasmus Køster-Rasmussen veier røykere mindre enn ikke-røykere fordi nikotin minsker appetitten og øker stoffskiftet. Det vil dermed si at røykere har kunstig lav vekt. Det er kanskje lettere for folk å aksepterer en vektøkning om de får vite at den er naturlig, mener Køster-Rasmussen. Frykten for å gå opp i vekt opptar mange røykere.

Les også: Slik holder du nyttårsløftene dine!

Les også: Nikotinavhengig og trener?

Bruk røyketiden på aktivitet

Det er altså ikke mange kalorier ekstra du må brenne om dagen, for en vellykket røykslutt. Det man bør være obs på er at man ikke spiser snop eller andre kaloriholdige substitutter i stedet for å ta seg en røyk. Dette kan gjøre vektoppgangen større enn den trenger å være. Det tar ca 6-7 minutter å røyke en røyk. Hvis man har røykt 10 sigaretter om dagen tilsvarer dette litt over en time. Å bruke denne timen på aktivitet, vil også hindre en vektoppgang.

Les også: 7 tradisjonelle dietter med effekt!

Med andre ord, så trenger du aldeles ikke være redd for at du ikke skal klare å både gå ned i vekt OG slutte å røyke. Det krever bare sunnere mat, mer aktivitet og et godt øye på snopen når røyksuget melder seg.

Hvis du både vil ned i vekt OG har sluttet å røyke, så er det mulig!

LYKKE TIL!

Kilde: forskning.no

Leave a Comment