Posted on: 15. november 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0
Frank Ravn Hansen

Frank Ravn Hansen håpet på finaleplass etter VM i Mongolia. Hans erfaring er at dommerne legger mer tyngde på størrelse og muskelmasse, enn på estetikk, kvalitet og symmetri. Nå har han satt i gang arbeidet mot mer masse og volum. Frank skal blir stor! Bodymag tok en økt med ham etter VM!

Foto: Eddie Christiansen

Frank Ravn Hansen

Nå har det gått litt tid siden VM i Mongolia. Hvilke erfaringer har du gjort deg?

En uke etter VM er jeg i gang med hardtrening, for å utvikle meg som kroppsbygger med hovedvekt på økning av muskelmasse. Min erfaring fra mitt andre VM på rad, er at størrelse og muskelmasse i forhold til høyde gjør så mye større utslag i bedømmelsen enn estetikk, kvalitet og symmetri, at jeg ikke kan fortsette å satse internasjonalt med min høyde i forhold til den vekten jeg har ligget på de siste årene (mellom 95 og 98 kg). Nå er målet og øke mest mulig i volum og muskelstørrelse, men samtidig ivareta min smale midje, symmetri og muskulær kvalitet. Så får tiden vise om jeg lykkes. Jeg skal lykkes!

Les også intervju og se video med Frank før VM!

Ønsker du mer volum? Ta en tur til Gymgrossisten i Parkveien og få akkurat det du trenger!

Hvordan ser du tilbake på turen nå?

Turen var topp. Det var alt i alt en meget positiv opplevelse. Det er så mange flotte mennesker involvert i internasjonal kroppsbygging. Utøvere, delegater, lagledere, dommere, journalister arrangører og så videre. Jeg er stolt av og beæret av å kunne være en del av alt dette. Som utøver hadde jeg fullt fokus på konkurransen og hadde dessverre ikke tid til å se noe av Mongolia. Vertsnasjonen var tydelig uerfarne i å arrangerer denne typen konkurranser, men tok det igjen med gjestfrihet og positivitet.>>>

Frank Ravn Hansen

Etter å ha sett bilder fra VM, hva synes du selv om formen i forhold til de målene du hadde satt deg før VM?

Jeg synes selv at formen var meget bra. Jeg har utviklet meg i riktig retning i forhold til i fjor. Dessverre bommet jeg nok litt med scenefargen, men ser av bilder og video at jeg har tydelig forbedring på det jeg fokuserte mest på fra i fjor. Jeg kan nevne armer og skuldre. Det fokuset fortsetter…

Gi 100% på trening med pre-workout fra Kostimport.no!

Hvordan er planene fremover med bodybuildingen nå?

Som nevnt er planen nå å legge på meg mest mulig masse. Lille Frank Ravn skal bli stor nå. Det kan hende jeg må stå over et år for å nå mine nye mål, men jeg håper jeg er på plass til mitt 6. NM på rad i 2014, så får jeg heller se an i forhold til VM og internasjonale konkurranser. Jeg skal også teste ut litt ulike typer scenefarger og øve mye posering. Det siste jeg ønsker å fokusere på er bevegelighet og leddutslag i forhold til å kunne posere bedre og friere.>>>

Frank Ravn Hansen

Hvor lenge har du holdt på? 

Jeg har holdt på med kroppsbygging med stadig mer intensitet og seriøsitet siden min spede begynnelse som 13 åring, så det nærmer seg 30 år med bodybuilding. Jeg håper jeg kan holde på i 30 år til, men har satt meg som mål å konkurrere til jeg fyller 50 år i første omgang.

Hvem er din coach? 

Min coach har siden mitt comeback i 2009 har vært Tommi Thorvildsen. Han har den nødvendige erfaringen og innsikten som kreves for å hjelpe atleter helt fram til internasjonal standard. Det er i hovedsak han jeg støtter meg til når jeg trenger hjelp eller trenger noen som kan kvalitetssikre dietter og planer som jeg selv setter opp.

Tommi selger førsteklasses produkter for deg som trener på tomminutrition.com!

Hva bedrives tiden din med ellers utenom mat og trening?

Jeg føler jeg lever et helt vanlig liv utenom dietter og treningsplaner. Min datter får og krever en hel del av min tid og mitt engasjement. Hun betyr enormt mye for meg og er det største i livet mitt. Jeg er også lidenskapelig opptatt av musikk, elsker natur og har nylig kjøpt meg en guttedrøm: en sort Hummer H2 med sort interiør som jeg stadig vekk personifiserer med små detaljer som jeg bruker tid på å finne for det meste på internett.>>>

Frank Ravn Hansen

Frank Ravn Hansen

Hvem er de viktigste personene rundt deg?

Akkurat nå er min datter den aller viktigste personen i livet mitt. Hun har vært det i de 10 årene hun har levd og vil nok fortsette å være det resten av livet mitt. Jeg er også så heldig at jeg har en familie som bryr seg om meg og som jeg bryr meg om og noen få gode venner.

Hvem vil du takke etter oppkjøringen og gjennomføring av VM i Mongolia?

Jeg tror jeg egentlig må hovedsakelig takke meg selv. Ellers må jeg takke min engel, datteren min Chantell. Tommi må selvsagt nevnes, Kim Torgersen som var med som landslagscoach var uhyre positiv og generøs med tips og veiledning. Jeg vil også takke min støttende familie og alle venner, kollegaer og bekjente og ukjente som kommer med verdifull støtte. Kanskje jeg skal passe på å “takke” alle som mobbet meg som barn og sådde spiren til galskapen som har drevet meg dit jeg er i dag (og som driver meg videre)?

Når ser vi deg på scenen igjen og hva er ditt nye mål?

Jeg håper jeg er sceneklar høsten 2014. I så fall blir det NM og kanskje både Nordic og Arnold Classic Europe. Hvis ikke kommer jeg tilbake mye større, mye råere og klar for å dominere scenen 2015.

Frank Ravn Hansen

Leave a Comment