Posted on: 18. september 2012 Posted by: Bodymag Comments: 0

En av Norges beste proffboksere står på scenen for å flekse muskler i høst. Her kan du blir bedre kjent med Kim Johnny Jenssen og lese om hvorfor han ikke bokser mer.

Tekst/foto: Marika Lejon

KimJ 018

Navn: Kim Johnny Jenssen

Bosted: Hammerfest

Klubb: Kaliber

Alder: 36 år

Arbeid: Jobber som miljøarbeider på et elevhjem.

Sivilstand: Samboer

Meritter: Innen kroppsbygging fikk jeg 3. plass i NM i 2011 i klassen cbb-180.  Som bokser har jeg to NM gull som senior, to bronse i World Cup og en sølv i Europa Cup. Jeg har bokset 5 år som proff.

Yndlingsmat: Sushi

Vekt on og off: Utenom sesong ca 100 kg og 88 kg i konkurranse.

KimJ 046

 

Hva liker du best å trene? 

Det jeg liker best å trene er overkropp og det vises kanskje litt for godt ettersom jeg er litt mindre i føtter enn resten.

Hvor lenge har du trent? 

Jeg har trent vekter i snart 17 år, men begynte med bygging for omtrent et og et halvt år siden.

Hva er det som tiltrekker deg med denne sporten? 

At dette er en sport der det kun går på egen innsats og at man kan ta æren over resultatene helt selv.

Hvilken klasse skal du stille i? 

Jeg skal stille i cbb +180. Jeg synes denne klassen er litt mere moro enn bare bygging. Litt mere poseringer.

Kan du fortelle når du begynte på diett og hvordan det har gått? 

I år startet jeg i juli da jeg dro til Thailand. Da spiste jeg bare rent, men mye. Så fikk jeg ny diett av Edmund Johansen da jeg kom hjem 1 aug. Dietten går mye bedre i år. Jeg fikk litt erfaring fra sist jeg var på diett og bruker litt mere variert mat denne gangen. Jeg bruker for det meste potet som karbohydratkilde i år, i stedet for kun ris.

Hvilke muskelgrupper er du mest fornøyd med? 

Det er vel armene mine som jeg er mest fornøyd med. Så må jeg få lov å skryte litt av at jeg har nå kommet over 50 cm rundt armene.

Hvem hjelper deg med trening og diett? 

Edmund Johansen.

KimJ 030Hvilke kosttilskudd er de viktigste for deg? 

Mat. Jeg bruker lite tilskudd og har fått et mat-oppsett som gir meg det jeg trenger.

Hvordan er det å kombinere diett/ trening med dine daglige sysler?

Joda, det går rimelig greit. Det er kun når jeg bryter i turnus fra natt til dag, at det er hardt og vanskelig. Jeg jobber 100% nattstilling.

Hvilken støtte har vært viktigst for deg?

Dessverre hadde jeg lite støtte i fjor da jeg stilte, for folk rundt meg forsto ikke hvorfor jeg drev på med dette. I år så får jeg mer støtte i form av å bli laget mat til og støtte når jeg sliter med humør og sult.

Hva håper du å få ut av konkurransen til syvende og sist? 

Jeg skal vinne cbb +180 i år og bli norsk mester og kjempe en hard kamp i overall.

Hvorfor sluttet du med boksing?

Jeg sluttet med boksing på grunn av at det er vanskelig å drive denne idretten når det er forbudt i Norge, pluss at østeuropeerne priset ned kampene så mye at det ikke ble verdt å dra verden rundt og bokse. Pengepremiene ble mindre. En kamp som jeg tidligere fikk 6000 euro for, ble minsket ned til 3000 euro. Noe skal man jo ha igjen for å drive med verdens tøffeste sport for kropp og sjel.

KimJ 068

Hva er forskjellen på å drive med bygging kontra boksing?

Forskjellen er stor. I boksing brukte jeg som regel bare en uke på å bli kvitt åtte kg, fordi jeg bare måtte se et tall på vekten. Vi kunne spise i et døgn før kampen ettersom innveiingen var dagen før som proff. Mens som bygger bruker vi veldig lang tid på de samme kiloene og det i seg selv er hardere å tøffere for hode.

Hva synes du er tyngst av de sportene?

Det er vanskelig å si hva som er tyngst. Som proff hadde jeg i snitt tolv økter i uken der det var boksing, løping og styrketrening. Som de fleste forstår er det hardt for både psyken og hodet å bli slått på, noe man slipper i bygging. Så jeg vil nok si at tiden som landslagsbokser og proff var hardere enn tiden jeg har nå som bygger.

Vi ønsker Kim Johnny LYKKE TIL!

 

Leave a Comment