Posted on: 23. mai 2015 Posted by: Bodymag Comments: 0
stili-mat

Vi er i Oslo for å sjekke ut Oslo Vegetarfestival. Kan man bygge muskler på et vegetarisk kosthold? Hva er fordelene med et vegetarisk kosthold? Dette skal vi prøve å finne ut av i løpet av helgen!

vegetarfestivalen

Det er svært mange besøkende på Vegetarfestivalen og det lukter godt utenfor DogA. Her er det lange køer for å smake de fantastiske rettene. Det finnes også massevis av gode kaker for de som er ute etter både økologiske, allergivennlige, miljøvennlige og dyrevennlige ingredienser. Vi fant også mange produkter med mye proteiner! Her er noen bilder og intervjuer fra helgen. Vet man hvor man skal gå, så får man også tak i akkurat det kroppen trenger, selv for deg som vil bygge mest mulig muskler og trenger MYE proteiner.

Vi tok en prat med Lina Aaker som driver StiliMAT. Hun importerer spesielle matvarer inn til Norge, så vi kan få topp kvalitet! En av tingene hun har på bordet er RAW kokosolje. 

stili-mat
StiliMAT har massevis av spennende økologiske og miljøvennlige produkter fra utlandet som importeres til Norge.

Hva er så spesielt med den?

— Denne oljen kaller man “raw” fordi den ikke er varmebehandlet. Den er extra virgin og i tillegg er det Lucy Bee. Det vil si at dette er Fair Trade og den kommer fra samme plantasje hele året rundt. Denne oljen er ikke kjøpt på åpent “spot-marked”. Når det er kjøpt på åpent marked, så får du ikke sporet produktet. Fair Trade er rettferdig handel og du kan spore produktet. Du vet nøyaktig hvilken kvalitet du får. Prisen er heller ikke ille på denne. Den koster rundt 179 kr i butikken. Du får tak i den på Vulkan, Frukt & Grønt i Mathallen, Røtter-butikkene og på nett stilimat.no.

Stilimat-kokosolje-raw

Hvordan er kokosolje med tanke på sunnhet?

— Kokosolje har sunt fett. Det er det eneste mettede fettet som er bra for kroppen. Forskning viser også at kokosolje brenner fett. Denne oljen kan brukes til mye mer enn matlaging. Du kan bruke den som sminkefjerner, på hud, hår og den er god å bruke for gravide som vil unngå strekkmerker.

Fortell litt om StiliMAT. Dere har jo masse forskjellige spennende produkter!

— Fokuset vårt handler om at alle produktene våre skal ha selskaper som har har en historie bak seg. Små selskaper som tenker på naturlige produkter, rettferdig handel og direkte handel. At produktene ikke er masseprodusert. Vi handler med de som har samme etiske holdninger som oss. Vi har produkter stortsett fra England, men også Australia.>>>

kokosolje

kokos-olje

Hva er så dårlig med åpent marked?

— Du kan se på TeaPigs (teen vi selger her). Hun som startet dette te-merke er en av fem sertifiserte te-smakere. Hun studerte syv år i England for å den utdanningen. Tidligere jobbet hun for Twinings som er en av verdens største te-produsenter. Da hun besøkte de plantasjene i de forskjellige verdensdelene for å smake på te i forbindelse med jobben, ble hun svært irritert. Hun merket seg den store forskjellen på kvailteten og hvordan folk ble behandlet. De største produsentene kjøper på spot-marked for å spare penger. De legger inn ordre på for eksempel grønn te, og får dermed inn grønn te fra forskjellige plantasjer, uten å vite hvor de egentlig kommer fra. Det er noe annet å kjøpe fra samme plantasje hele tiden. Da vet du hva du får og hvilken kvalitet du får hele året rundt. Det er stor forskjell på smak og kvalitet. Teen til TeaPigs er annerledes enn vanlig te. Her får du hele urter og blomster. Det er ikke bare løse støvrester.

StiliMAT
God snacks og helt naturlig!
rebel-kitchen
Naturlig melk med god smak. Et mye bedre alternativ for rebelske unger!
StiliMAT-Joco
Her skal glassene også være miljøvennlig. Flotte kaffekopper laget av resirkulert glass!
Veggie Protein
Etter trening kan selv en veganer få i seg proteinene sine!

Rene Pedersen selger erteprotein-barer og andre veganske produkter med høyt innhold av protein. Han importerter disse produktene fordi markedet vokser.

—Selv er jeg ikke vegetarianer, men flere og flere blir veganere og vegetarianere, så jeg importerer varer for denne målgruppen. Det er ikke så mange som tenker på trening i forbindelse med veganere og vegetarianere. Vi har funnet noen velsmakende produkter som passer fint for veganere/vegetarianere som trener. Disse importerer vi. De passer veldig bra som mellommåltid og er laget av erteprotein. Her er det ingen sukker eller sjokoladetrekk. De er glutenfrie, økologiske og 100% naturlige.

Protein Snack Mix

kokkekurs-vegetarfestival

kokkekurs

Ella Erga står på standen sin og deler ut TANG! Yes…tang! Vi smakte på sjøens salat og ble overrasket. Det var veldig godt!

Hvorfor spiser man tang?

—Det er supermat og har veldig høyt næringsinnhold. Når du lager en tangsalat legger du tangen i bløtt, så hakker du den opp og marinerer den. Du kan blande den med soyasaus, ingefær, hvitløk, chili og sitron. Du kan også riste det og bruke det som krydder. Tang er brukt i mange andre deler av verden, som i Asia, men ikke så mye i Norge enda. I vikingtiden ble det derimot brukt mye.

tang fra Island

Vi har mye sjø, så det er kanskje på tide å begynne å spise tang?

— Absolutt. Tang finnes over hele verden og er miljøvennlig. Tørker man den, så er den lett å frakte rundt i verden.

Tang er det nye i Norge nå, selv om det ble brukt av vikingene. Vi har uante ressurser i havet vårt. Vi trenger ikke vanlig salat, når vi kan få fantastisk supermat rett fra havet!
Tang er det nye i Norge nå, selv om det ble brukt av vikingene. Vi har uante ressurser i havet vårt. Vi trenger ikke vanlig salat, når vi kan få fantastisk supermat rett fra havet!
kultivator
Du kan faktisk plante din egen mat HJEMME!

dyrk-selv-kultivator

 

Fantastisk RAW bar, perfekt etter en treningsøkt.
Fantastisk RAW bar, perfekt etter en treningsøkt.

Oslo Vegetarfestival

Litt informasjon til deg som vil ta turen innom.

Bodymag.no oppdaterer denne siden fortløpende gjennom festivalen.

Program finner du her!

Dato:

Lørdag 23. mai og søndag 24. mai 2015

Tid:
11.00 til 18.00 begge dager

Sted:
DogA, Hausmannsgate 16

Pris:
Voksne:
100 kroner for dagspass, 150 kroner for helgepass. Foredrag og kokkekurs er inkludert i prisen
Barn:
Under 5 år: gratis
5-15 år: 30 kroner dagspass, 50 kroner helgepass

Billetter kjøpes i døra.

NB. Husk at mange av utstillerne kun tar kontanter.

Oslo Vegetarfestival

Oslo Vegetarfestival

Leave a Comment