Posted on: 22. april 2013 Posted by: Bodymag Comments: 2
Tommi Thorvildsen BODYMAG.NO

Tommi Thorvildsen svarer på spørsmål fra leserne. I dag kan du få svar på hvorfor du får oppblåst mage. Har du et spørsmål? Kontakt vårt ekspertpanel.

Hei Tommi. For det første, gratulerer med bra side. På tide noen verdensatleter tok tak i Norge også. Så til spørsmålet: oppblåst mage! Jeg ser nesten ut som jeg er gravid når jeg blåser ut magen, ennå jeg har sixpack på magen ved stramming og har definerte ruter. Jeg har prøvd å kutte kost/forandre kost/naturmedisin på helsekost osv. Har dette noe med pusteteknikk ved tung styrketrening å gjøre? Jeg føler jeg puster greit. Jeg er åpen for gode ideer og tips til hva jeg gjøre/core øvelser. Jeg har spurt flere såkalte eksperter uten videre gode svar. Eneste er du som faktisk kan ha peiling. Mvh Roger Johansen (35).

 

Tommi Thorvildsen-Ekspert
Tommi Thorvildsen-Ekspert

Heisann. Takk for mail’n!

Oppblåst mage kan komme av forskjellige årsaker. Jeg regner med at du ikke spiser for mye mat når du sier du har six-pack nå. Men spiser man for mye kalorier og spesielt karbohydrater en periode over tid, kan magesekken strekke seg. Da kan det ta litt tid for å få magen mindre oppblåst, når man går ned på kaloriene igjen! Spiser man mye grønnsaker med fiber kan dette få utslag i utstående/oppblåst mage. Sjekk om du spiser mye fiberrike grønnsaker. Om du gjør det, kan du prøve å kutte litt ned.Noen mennesker har en tendens til å reagere på melkeprodukter og det kan føre til oppblåst mage, så prøv å kutte ut meieriproduktene en stund (om du spiser det) og se om det hjelper. Mange forskere mener at enkelte matvareallergier kan gi deg kulemage. En del av dem råder generelt klientene til å unngå gluten fra for eksempel lyst brød og laktose fra melk. Forskere ved Scientific Laboratory for Food Intolerance i Canada, mener at man kan være overfølsom overfor langt flere matvarer enn gluten. Der regner man det som sannsynlig, at endel mennesker får oppblåst mage av ellers sunn mat som salat, tomater, potet og yoghurt. Denne påstanden er imidlertid ikke dokumentert, så forskerne anbefaler at man primært er oppmerksom på gluten og laktose – og får sjekket terskelen hvis man har mistanke. >>>

Tommi Thorvildsen BODYMAG.NO

Du kan prøve et kosttilskudd som heter Probiotics, det kan også hjelpe mot oppblåst mage.

Aerophagia er en tilstand som oppstår når en person svelger for mye luft, som går til magen. Det fører til abdominal oppblåsthet, hyppig raping og kan forårsake smerte. Dette skjer vanligvis under rask spising og drikking, tyggegummi-tygging, røyking og bruk av løse proteser. Dette er mer uttalt i nervøse individer. Derfor; husk å spise maten sakte og huske å tygge. Uten å tygge, er det mer sannsynlig at maten passerer inn i tarmen bare delvis brutt ned, og det er en høyere sjanse for at det vil gjære og produsere gass og oppblåst mage.

Jeg anbefaler deg (om du har bra mage, som du sier) å ikke å trene magen med tunge vekter, men kjøre mer reps! Så anbefaler jeg deg å bruke belte på mange øvelser. Det kan hjelpe med å få kontroll på midjen og holde den smal.

Du kan også øve deg opp til å få mer kontroll på magen og trene muskulaturen som holder magen inne, ved å øve på ”stomach vacuum”

Se hvordan du gjør dette på denne videoen her:

http://www.bodybuilding.com/exercises/detail/view/name/stomach-vacuum

Ha en riktig god trening!

Tommi Thorvildsen
IFBB PRO
Coach TEAM 24fitness
President & CEO Tommi Nutrition

Tommi Thorvildsen BODYMAG.NO

 

2 People reacted on this

  1. Hei !

    Du du skrive litt om diett ? Hvordan en person med 16% i fettprosent, skal få sommer kroppen ? For en person som er 185 og veier 90kg, på alder av 19. Ikke den beste forbrenningen.

Leave a Comment