Posted on: 19. september 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0
Therese Ødegaard, David Ewald

Therese Ødegaard har nylig dimittert førstegangstjenesten. Hun skulle ikke stille før neste år, men ble overtalt til å stille nå, siden formen var bra. I sommer ble hun og treningspartneren (og PT-kollega) David Ewald enige om at de var et par. Nå er de begge nyforelsket og er på vei mot NM sammen. Theres stiller også i Stavanger!

Therese Ødegaard

Therese Ødegaard, David Ewald

Alder: 22

Klubb: Toppform

Bosted: Oslo

Meritter

  • 5. plass Sandefjord Open, 2010
  • 9. plass Oslo Grand Prix, 2010
  • 4. plass Battle of Skandinavia, 2012
  • 1. plass Sandefjord Open, 2012
  • 7. plass Oslo Grand Prix, 2012

David Ewald

Therese Ødegaard, David Ewald

Alder: 28

Klubb: 24fitness

Bosted: Nesodden

Meritter

  • 2. plass NM, 2012

 

Therese Ødegaard, David Ewald

Hvor lenge har dere vært sammen og hvordan er det å leve sammen når den ene stiller i Bodyfitness og den andre i Classic Bodybuilding?

Therese: Siden juli/august fant vi ut at vi var et par, så det er ganske så ferskt! Vi kjente hverandre godt fra før og trente sammen da jeg var hjemme på perm i blant. Etter jeg dimitterte ble det mer og mer trening sammen, siden begge to skulle stille og jeg dro stor fordel av å trene med en som var så mye flinkere enn meg!

David: Det å leve sammen med ei som har samme interesser og livsstil var det beste som kunne skjedd for min del. Denne sporten tar hardt på noen ganger, og om man i tillegg må forsvare og forklare grunnen til at man gjør som man gjør, blir det ikke lettere.

gymgrossistenbutikk

Trener dere alltid sammen?

Så ofte som mulig, men vi trener bra på egenhånd også. Nå som vi er på diett og trening og det nærmer seg konkurransetid, er det bra å ha noen å traske tur med.

Hvordan ser treningsopplegget ut? 

Opplegget varierer etter prioritet og faser vi går gjennom. Enkelte faser er høye på intensitet, andre på mengde. Vi deler kroppen slik at hver muskelgruppe får tilstrekkelig med mengde og intensitet med høy frekvens. Prioritet i det siste har vært arm, skulder og øvre rygg.

Therese Ødegaard, David Ewald

Har dere lik diett? Hva er de største forskjellene?

David: Den største forskjellen er mengdene naturlig nok. Vi setter opp vår egen diett, som vi alltid har gjort før hver konkurranse etter retningslinjer fra coach. Ellers holder vi begge en god form året rundt og dermed blir diett bare å kutte ned og kutte ut matvarer ettersom ukene nærmer seg konkurranse og formen tilspisser seg.

Therese: Jeg spiser etter biorytme, som jeg hadde stor suksess med forrige diett, også off-season! Vi er jo forskjellige og reagerer ulikt på ulike ting. Jeg kan ikke se for meg å gjøre noe likt som en annen, selv om det har fristet med en stor bolle havregrøt til frokost – til fordel for min karbfattige proteinkreasjon på morgenen, vet jeg at det blir omvendt til kveldsmat.

Går dietthodet utover kommunikasjonen mellom dere ofte?

Therese: Hehehe – det er heldigvis sånn at David ikke eier evnen til å verken stresse eller bli sinna, så når jeg får litt kort lunte, er jeg kjapp med å innse hvor teit jeg er og roer meg ned – i stedet for at den andre skal hisse seg opp og det skal bli krangling ut av det.

Hva er målet deres i NM?

I bunn og grunn gjør vi det fordi vi synes kropp og trening er utrolig interessant, enten vi jobber med det eller kun gjør det for egen læring. Å konkurrere blir jo da en måte å “prestere” uten å legge ut formbilder og få likes på instagram. Å konkurrere internasjonalt hadde vært gøy! Først må en jo få noen gode plasseringer her i Norge da…

Therese Ødegaard, David Ewald

Hva er planen så fort NM er over? Mat-orgie? Hva skjer når NM er ferdig?

Vi skal i alle fall spise! Men det er ikke Peppes Pizza og oreokake som står høyest på ønskelista vår. Her går det i skikkelig muskelmat med mange gode smaker og ikke minst mengder! Vi har tidligere i dietten hatt disse såkalte spisedagene, der vi har kjøpt store stykker ferskt kjøtt eller fisk og grillet, bakt og stekt med grønnsaker og søtpotet som tilbehør. Mye god mat som gjorde oss så stappmette av at vi droppet kveldsmaten og heller tok en dobbel frokost, heheh…

Therese: For min del må jeg finne ut av hva jeg skal “bli når jeg blir stor”. En kan jo dessverre ikke leve av denne sporten! Etter at jeg dimmitterte har jeg hatt jevnt med jobb og fritid og da har jeg også benyttet muligheten til å webcoache med diett og treningsprogram, og det synes jeg er veldig givende!

David: For min del blir det nedtrapping på ordinær PTjobbing til fordel for å forelese på AFPT. Dette frigjør mer tid til å jobbe med det jeg har lyst til og formidle kunnskap om trening og kosthold.

Hvordan motiverer dere hverandre?

Therese: Helt siden jeg så David første gangen var jeg solgt må jeg si (han er noe av det kjekkeste jeg har sett gå inn på det treningssenteret på all tid), men at han  kunne si “nå skal jeg gå opp 300 gram muskelmasse i ryggen og ned 1,5 fettprosent på armene” også *knips* får han det bare til! Det er like mye positiv energi på trening og i heimen, enten det er diett eller ikke! At han har så mye bredde og dybde i faget og stadig ønsker å forbedre seg er beundringsverdig – slik burde alle personlige trenere og kroppsbygger være!

David: Therese har jeg hatt stor respekt for fra første stund. Prinsippfast og dedikert uten å bli fanatisk. I tillegg er hun vakker å se på, for ikke å glemme fysikken. Da motiverer hun meg bevisst og ubevisst til å prestere enda bedre slik at jeg kan matche henne 😉

Therese Ødegaard, David Ewald

Dere har forkjellige coacher og stiller for forskjellige gym. Ser dere store ulikheter i diett og opplegg?

Nei, egentlig ikke. Det er litt vanskelig å sammenligne dietter da vi stiller i forskjellige klasser og er av ulike kjønn, men prinsippene for diett og trening er jo de samme. Vi trener samme program og spiser stort sett til samme tidene.

Vi ønsker Therese og David LYKKE TIL med både konkurranse og i kjærligheten!

Kostimport

Leave a Comment