Posted on: 11. september 2015 Posted by: Bodymag Comments: 0
sixpack

NPC/IFBB annonserte nylig en ny konkurransegren for mennene. Den nye grenen kaller de Classic Physique og passer perfekt for gutter som vil være mer muskuløse enn i Men´s Physique!

sixpack

Hva er Classic Physique?

Dette sier komiteen selv er en gren for atleter som vil presentere mer muskler enn det som er akseptert i Men´s Physique. Her skal man likevel ikke være så ekstrem som i bodybuilding. Senere vil det også bli annonsert hvilke shorts de skal ha på seg i denne grenen. Allerede neste år (2016) vil man kunne konkurrerre på proff-nivå i denne grenen.

Dommerne vil legge vekt på muskulatur og kroppens tilstand (body condition). Det står at de vil se på størrelse, symmetri, balanse og proporsjoner med vekt på definisjon og tilstand (condition). Den ideelle fysikken fremstår estetisk med smal midje. Dommerne skal dømme ved å sammenlikne kvarte vendinger hvor følgende poseringer vises: front double biceps, side chest, back double biceps, abdominals and thighs og til slutt favorite classic pose. Det nye her er at det ikke er “most muscular” til slutt. Finalen består av opptil 60 sekunder med poseringsrutiner og det som kalles “comfirmation round” (hvis nødvendig) og en posedown.

De forskjellige høyde og vektklassene ser du her:

Skjermbilde 2015-09-11 kl. 12.06.11

Kilde: npcnewsonline.com

Leave a Comment