Posted on: 9. september 2014 Posted by: Bodymag Comments: 0
Norway Open

I år blir Norway Open større enn noensinne! Soran Rashid, Jon Klasbu og Yvonne Andrea Skjellin står bak det som blir årets store begivenhet for de som ELSKER sport og fitness! Merk dere sted og dato: Kongstenhallen i Fredrikstad helgen 20-21. september!

Norway Open

Bodymag fikk et intervju med Jon Klasbu som er en av Norges desidert beste og erfarne fotografer — spesielt når det kommer til fitness. På grunn av hans store engasjement og lidenskap til sporten, har han gått sammen med Soran Rashid og Yvonne A. Skjellin, for å gi publikum det vi lenge har lengtet etter — en  SKIKKELIG sportsfestival! Soran Rashid er en av landets største kroppsbyggere og har vunnet mange konkurranser. Yvonne har også lang erfaring som atlet og hun er tidligere president i fitnessforbundet. Nå har disse tre gått sammen og fått i gang et bedre og mye større NORWAY OPEN! Du går virkelig glipp av noe hvis du ikke har bestilt billetter!

Jon Klasbu
Jon Klasbu — Fotograf og en av dem som står bak Norway Open 2014!

Jon, hvordan startet det hele? Norway Open har jo eksistert en stund.

Soran Rashid
Soran Rashid

— Soran Rashid startet Norway Open for første gang i Østfold. Da var dette en vanlig liten fitness- og byggekonkurranse. I 2012 ble Norway Open arrangert i Trondheim og var litt større. Det har vokst litt etter litt. Jeg kom inn i bildet i år. Vi begynte å planlegge og sette arrangementet sammen før sommeren. Jeg hadde en idé om å gjøre det større og bredere. Soran var helt enig med meg, så da var vi i gang. Inspirasjonen er Ove Rytter sin Fitnessfestival i Sverige, men vi hadde et ønske om å invitere flere sporter inn. Vi ville at folk skulle åpne øynene for de andre sportene. Det finnes mange fordommer mot fitness og mange tror at det er en skummel greie å starte med. Vi vil med denne festivalen vise folk at det ikke er noe skummelt med fitness og at man kan lære av hverande. Vi ønsker å vise andre idretter at det ikke bare er det negative. Det er noe negativt i alle sporter, for eksempel i sykling. Fitness trenger ikke være en ekstremsport. Nå har Bikini og Men’s Physique eksplodert — noe som betyr at allmennheten har interesse og ikke bare de ekstreme. Vi vil rive ned litt av fordommene. Boksing og slike sporter kan lære av dietter som brukes av fitness-atleter, mens fitness-atleter har mye å lære om teknikk som brukes i andre sporter. Det er en felles plattform som er viktig å synliggjøre. Dette er en morsom event også for mannen i gata. Her kan alle finne en sport som passer for dem. >>>

Norway Open

Hva vil publikum få oppleve på Norway Open?

— Det blir fitness- og byggekonkurranse i egen hall, med egen billett. Det er i tillegg en billett for expo og andre sportsgrener. Crossfit er en stor aktør sammen med MMA, MAD900 og X-run. Publikum kan delta og du finner påmeldingsliste på www.norwayopen.no. X-run er hinderløp, litt sånn som i Athletic Fitness. MAD900 er en sport med mye løping, hopping, klatring og monkey bar. Viking Challenge og styrkeløft er også konkurranser vi har med. Det er en del forskjellig og du finner alt på hjemmesiden vår.

  • CROSSFIT
  • MMA
  • POLEDANCE
  • MISSESHOW
  • MAD900
  • X-RUN
  • MESSE MED GODE TILBUD

Norway Open
Blir dette større enn NM?

— Ja, det blir større NM. Dette er det største som noengang er arrangert i Norge — uten tvil. Vi har størst antall utøvere også, med ti nasjoner representert, mange fra Sverige. Vi er derimot ikke konkurrenter med NM. De er avhengige av at det er konkurranse før NM. Debutanter får ikke lov til å stille før de har gjort en annen konkurranse, så vi har et godt og tett samarbeid med NKF.

Hvem finasierer dette?

— Det er veldig tøft å finansiere. Vi har få sponorer og ingen store sponsorer. Publikum og utøvere betaler. De som konkurrerer betaler en avgift på 1000 kr. Likevel får de tilbake disse pengene, med det at de får en goodiebag som er verdt mer enn hva avgiften koster. Noe av det atletene får er Jantana farge, expo-billetter, klær, BCAA og diverse andre produkter. I tillegg er det 250.000 kr i pengepremier. Det har aldri blitt gitt så mye. Overall-vinnere får også ekte sølv og gull i medaljen sin. Vi er avhengige av publikum og at folk kommer og støtter. Messen er kjempe billig og koster kun 200 kr for hele helgen. Det er gratis for barn. Jeg anbefaler at alle som skal se på fitness og bygging bestiller billetter så fort som mulig. Det er rett gulv i salen, så man bør skaffe seg billetter, slik at man får sitte best mulig.

Norway Open

Hvorfor har du tatt på deg en så stor jobb?

— Jeg har “passion” for sporten. Det er hovedelementet. Jeg liker det og vil skape noe enda bedre. Selvfølgelig har jeg også håp om noe business på sikt. Jeg har troen på dette og det skaper engasjement.

Vi GLEDER oss til å komme å kikke og håper ALLE tar turen til denne store begivenheten.

Norway Open

Norway Open  Norway Open

Norway Open,

Leave a Comment