Posted on: 24. februar 2014 Posted by: Bodymag Comments: 0
GYMET, Nordreisa - Dag Rune Stangeland, Norges sterkeste politi

Dag Rune Stangeland er Norges sterkeste politimann (Nord- Norges sterkeste mann). Han er fra Nordreisa og åpner nå “Gymet”. Har du en drøm om å stille i Strongmann eller fitness/kroppsbygging? På Gymet har du muligheten!

GYMET, Nordreisa - Dag Rune Stangeland, Norges sterkeste politi

Meritter: 
  • 9.plass NSM 2013
  • 4 x 1.plass NNSM (sist 2013, Nord-Norges Sterkeste Mann)
  • 5 x Politimester i styrkeløft (sist 2013)
Sivilstatus: Gift og en datter
Arbeid: Politi og gymeier
 
Hvorfor og når valgte du å ta over “Gymet”?

En kompis av meg, John Allan Reese, startet Gymet i 2009 og har drevet det siden da. Før jul bestemte John og familien seg for å flytte til Drammen. Han tilbydde meg å overta Gymet og etter noen korte uker betenkningstid takket jeg ja. Jeg overtok den praktiske driften fra årsskiftet, men først nå er alt det formelle på plass. Hovedgrunnen til at jeg valgta å overta Gymet, var for å sikre meg selv og andre et gods treningstilbud i Nordreisa.  Jeg har trent på Gymet siden det startet opp i 2009 og jeg likte konseptet. Samtidig hadde jeg egne tanker om hvordan dette kunne utvikles og forbedres. I tillegg er det jo veldig spennende å ha sin egen bedrift. Vi valgte å beholde navnet “Gymet” fordi det både er et kult navn og fordi folk i Nordreisa er kjent med navnet. Det er Stangeland Drift som eier og driver Gymet.
GYMET, Nordreisa - Dag Rune Stangeland, Norges sterkeste politi
 
Kommer dere til å ha eget team, slik at folk kan stille for gymmet?

Ja, det blir vi. Jeg blir selv å representere Team Gymet i Strongman og hvis andre medlemmer skal stille i noen form for konkurranse vil jeg gjerne at Team Gymet er med på laget.

Driver du det alene?

Jeg eier det sammen med kona mi. Det er vel jeg som i hovedsak driver Gymet, mens kona hjelper til når det passer og holder kontrollen på hjemmebane. 

Hvor mange medlemmer har dere nå og hvor mange medlemmer tror du at dere kan få i fremtiden?

Det begynner vel å nærme seg 200 medlemmer etterhvert, men på sikt håper jeg tallet kan bli 250-300 stykker. Lokalet er såpass stort og romslig at 100 medlemmer til vil være helt uproblematisk. Samtidig ønsker vi ikke å bli “kjempestore” med tanke på administrativt arbeid og at medlemmer skal kunne trene uten å stå i kø.
GYMET, Nordreisa - Dag Rune Stangeland, Norges sterkeste politi
 
Er det vanskelig å drive et gym? Burde flere gjøre det?

Nå har jeg bare drevet et par måneder, men jeg har erfart at det er mer arbeid enn forventet, selv om man driver “enkelt”. Den største utfordringen er dette med økonomi. Her bør man trå varsomt og søke hjelp om man ikke har kunnskap på området  Om man vil starte et gym tror jeg det er viktig å ikke tenke for stort og dyrt. Om du kjøper/ leaser masse fancy utstyr vil ikke det nødvendigvis gjøre at medlemmene strømmer til og blir bedre trent. Gang på gang ser man at enkel, funksjonell og “basic” trening er det folk havner tilbake til og er det som gir resultater. Når et treningsapparat ser ut som et lite romskip og du må ha bruksanvisning for å bruke det, så vitner det om at selve “treningen” ikke har vært hovedfokus hos designeren. 
 
Hvor mye interesse er det for strongman oppe i Nordreisa?

Det er vel generelt ikke noe mer interesse for sporten her enn andre plasser, men på grunn av satsingen min tror jeg folk vet litt mer om sporten, enn de gjorde fra før. Veldig mange i Troms vet nok hvem jeg er og hva jeg driver med, og da er det jo litt ekstra morsomt å få gode resultater. Når jeg trener ute i sommerhalvåret hender det titt og ofte at folk stopper og tar en prat, eller vil prøve seg 🙂
 
Hvordan blir dette gymmet? Hvem passer det for?

Etter at jeg overtok har Gymet blitt fornyet gjennom oppussing, utvidelse og utskifting/ forbedring av diverse utstyr.
Gymet tilbyr tradisjonell styrke og kondisjonstrening og har et areal på ca 500kvm. Gymet passer for ALLE. Om du er en utrent husmor, en spe tenåring, O2 snapper eller konkurrende strongman spiller ingen rolle. På Gymet har vi apparater, utstyr og vekter som passer alle, og ikke minst det viktigste av alt: et sunt, godt og sosialt treningsmiljø. Gymet er delt opp i kondisjonsavdeling, apparatavdeling, frivektsavdeling og egen strongman/ styrkeløftavdeling.
Midt i lokalet har vi en trivelig sofakrok og tanken bak dette er at Gymet skal være en sosial arena du kan stikke innom, selv om du har treningsfri.
 
Hva skiller gymmet fra andre gym i kommunen deres?

På Gymet kan du trene nesten hele døgnet (05-23) og ungdom fra 13 år (med foresattes samtykke) kan benytte seg av treningstilbudet. Mange er skeptisk til styrketrening i ung alder, men jeg mener at i vår PC- og TV-verden er det aller farligste å bli sittende stille. Det er viktig at de som ikke driver med slikt som ski, fotball og håndball også har et treningstilbud. Jeg startet selv å trene både styrke og kondisjon i ung alder, og har på ingen måte tatt skade av det. Siden Gymet har egen strongman- og styrkeløftavdeling sier det seg selv at det både er tillatt og mulighet for å løfte tungt.

 
Tror du det vil dukke opp flere gym i Norge som er rettet mer mot også Strongmen?

Det er jo lov å håpe. Man ser jo flere og flere crossfit-sentere og der er det jo ofte strongman elementer i treningstilbudet. Det mest naturlige ville kanksje vært å kombinere strongman og crossfit i større grad. Om flere gym legger til rette for tung basetrening, tror jeg de fleste strongman vil være fornøyd med det. Vi må nok regne med å trene i fjøs, garasjer og lagerbygg noen år til 🙂
GYMET, Nordreisa - Dag Rune Stangeland, Norges sterkeste politi
 
Hvordan ser utsiktene ut for Strongman? Blir sporten større enn det den er i Norge nå?

Strongmansporten har jo hatt en fin utvikling de siste årene. Om sporten skal vokse ytterligere tror jeg det er viktig å tenke nytt når det gjelder øvelser, valg av tid og sted for konkurranser og så videre. Dette har jo Svend og NSM vært veldig flinke til de siste årene. Men det er viktig at det ikke stopper opp. Om ting ikke fornyer seg jevnlig, tror jeg interessen vil flate ut og i verste fall bli mindre. Med tanke på hvordan sporten skal bli mer akseptert som sport og tatt “seriøst” av mannen på gata, burde man kanskje sett på muligheter for samarbeid med for eksempel Norges Idrettsforbund og Antidoping  Norge.
 
Hva er dine planer fremover med tanke på å delta i konkurranser?

Hovedsatsingen min er en ny NSM finale og klatre et hakk eller to på resultatlisten. Nord-Norges Sterkeste Mann er prioritet nummer to og Politimesterskapet i styrkeløft er en fin formtest i mars. Jeg ligger litt etter med tanke på grunntrening og oppkjøringen til NSM på grunn av oppstarten av eget gym. Fremover vil ting roe seg og fokuset kan igjen rettes mot treningen. Så får man bare håpe at formen kommer snikende.
 
Hvordan er det å drive med alt du gjør med tanke på familie og arbeid?

Til tider er det veldig travelt. I utgangspunktet krever politijobben mye av fritiden i perioder, og når man i tillegg starter en egen bedrift så er det dager der døgnet har for lite timer. Men så kommer det en rolig dag eller to, og da tar man seg inn igjen. I ukedagene kan det bli litt få timer hjemme, men jeg har heldigvis en tålmodig og snill kone. Vi prøver å bruke helgene til avslapping og familietid. Det er på treningen jeg merker det mest. Når man har vært på gymet i 3-4 timer etter en 7,5 timers arbeidsdag, så er man i utgangspunktet lei og vil hjem. Når du da skal starte på en to timers treningsøkt, merker man at energinivået og motivasjonen er litt dalende. Disiplin, prioritering og planlegging av trening vil bli viktigere enn noen gang. Det er ingen tvil om at våren vil bli en knalltøff periode med tanke på NSM satsing, men det er bare å krumme nakken og gi gass!
 
Besøk oss gjerne på www.facebook.com/gymetnordreisa og følg meg på veien til NSM på www.facebook.com/DagRuneStrongman
 

Leave a Comment