Posted on: 1. juni 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0
Ole Martin Hansen

Bodymag er i Drammenshallen for å dekke Norges Sterkeste Mann! Her vil du få bilder, fortløpende resultater og intervjuer i løpet av dagen og kvelden!

Av: Marika Lejon og Jostein Rygge Norges Sterkeste Mann 2013

Det er enda en halvtime til Norges sterkeste menn skal ut på scenen. Kameraene stilles opp, lyskastere justeres og det er lydprøver. Dørene åpnet to timer før, så publikum har allerede funnet plassene sine. Vi er klare for monsterbrøl, rå muskelkraft og over ett tonn med menn på rad og rekke!

Øvelsene deltakerne skal gjennom i dag er:

 • Medley (2xkofferter, duckwalk og farmers walk)
 • Markløft (280 kg, max repetisjoner på 60 sekunder)
 • Vikingpress (140 kg, max repetisjoner på 60 sekunder)
 • Yoke (400 kg, beste tid, 25 meter)

Etter dette går de seks beste videre til finalen. I finalen skal det gjennomføres Truckpull på beste tid og løfting av Atlasstener med tilløp.

HER ER RESULTATLISTEN

Deltakere:

 • Bjørn Andre Solvang
 • Ole Martin Hansen
 • Lars Rørbakken
 • Henrik Hildeskor
 • Sigbjørn Sønderland
 • Vidar Daae Vikøyr
 • Øyvind Rein
 • Jørgen Skaug Aukland
 • Kevin Larsen
 • Morten Halvorsen
 • Dag Rune Stangeland
 • Odd Inge Kvernberg

Intervjuer

Lars Rørbakken

Lars Rørbakken

Hvordan har det gått i dag?

Til helvete! Mye småuhell her og der, så har jeg ikke fått hatt den oppkjøringen jeg ville på grunn av ryggskader. Jeg lurte lenge på om jeg skulle stille og følte egentlig at jeg var i grei form, men det har ikke gått helt som jeg ville. Jeg ligger på fjerde eller femte plass nå før finalen, så jeg er i finalen.

Hvordan ligger du an i forhold til i fjor?

Jeg endte på en 2. plass og ledet vel etter cutten. Jeg er ikke i samme form som i fjor og fikk også en avrivning av biceps på markløft nå i stad. Jeg har to greie øvelser igjen, så jeg får se om jeg klarer å komme på pallen.

Men har du det gøy?

Ja, jeg har det gøy, men det blir godt med en pause nå etter denne konkurransen her. Da blir det pause.

Betyr det at det ikke blir noe neste år?

Ikke dette året hvertfall. Neste år får vi se. Jeg klarer ikke utvikle meg mer nå med denne ryggen. I år var jeg svakere i markløft i år enn i fjor og det må jeg gjøre noe med.

Hva er det som gjør at du velger å konkurrere likevel i dag, når ryggen begrenser deg og formen ikke er like god? 

Nei, hvis jeg får full klaff, så har jeg sjans til å vinne. Så da stilte jeg opp i dag, men det gikk ikke. Ikke foreløpig hvertfall. Vi får se. Det er jo fortsatt to øvelser igjen.

Lykke til videre!

Tusen takk!

Kevin Larsen 

Kevin Larsen

Er du fornøyd?

Jeg er middels fornøyd. Jeg kom ikke videre etter cutten. Jeg vant den siste øvelsen, så det er jeg veldig fornøyd med. Jeg har gjort det bra i de andre øvelsene også, men jeg kom ikke videre og det var det som var målet.

Hvordan gikk det i forhold til i fjor?

Det ble en 7. plass i fjor også, så det var litt kjipt. Jeg var ett og et halvt poeng fra å komme videre. Sånn er det bare!

Hvor lenge har du holdt på?

Dette er fjerde året jeg er med i NM. Jeg har mange år igjen og er med neste år også.

Hva er det du liker med denne sporten?

Det er en tøff sport. Det er ganske funksjonelt. Man bruker hele kroppen. Jeg jobber som mekaniker for MAN Truck & Bus, som er sponsorer her i dag, så jeg har trukket mye lastebil der da. Jeg får jo ikke gjort den i dag, siden den øvelsen er etter cutten. Jeg planla å vinne den øvelsen, men det får vi aldri vite.

Da får vi ønske deg lykke til videre og håper du kommer deg videre etter cutten neste år! 

Takk! Jeg håper og satser på det!

Jørgen Skaug Aukland 

Jørgen Skaug Aukland

Det gikk veldig bra med deg i dag, sett i forhold til målene du satt deg. 

Ja, det gikk egentlig dritbra på alt. Marken og Vikingpressen gikk, og det var det som var viktigst for meg. Den første øvelsen fikk jeg 5. plass på og det var mye bedre enn jeg hadde forventet. Jeg er veldig fornøyd nå.

Hvordan gikk det sammenlagt nå?

Jeg fikk tiende plass og det var det jeg hadde satt meg som mål hele veien, men jeg trodde egentlig det var ganske umulig. Jeg er dødsfornøyd!Totaltsett har jeg overgått mine forventninger, så jeg er i lykkerus.

Hva gjør dette med motivasjonen din videre nå?

Det gjør bare at motivasjonen blir enda bedre. Det er NM den 20. september i -105 kg. Da er det bare å gi alt jeg kan mot det og se hvordan det går.

Du er ikke den tyngste karen her. Hvor mye veier du?

Jeg er nok den letteste av dem som er her nå. Jeg veier 109-110 kg.

Men du er veldig høy. 

Ja, jeg er 1.90m høy. Styrken er brukbar, men du ser slik som på marken at jeg ligger langt bak de andre store sterke gutta. Men jeg tar det igjen i sånn som Medley’en, så der er jeg veldig fornøyd. Det er klassen -105 kg som er den klassen jeg satser på og vil bli best i her i Norge. Kanskje også få være med internasjonalt etterhvert. Jeg gidder ikke spise meg feit og deffe ned 20 kg etterpå. Jeg tror at det gjelder å ligge i kaloriunderskudd og trene jevnt bra. Ikke pøse på med ekstra burgere og bli feit. Da blir kondisen bare verre også.

Bra jobba! Lykke til videre. 

Veldig hyggelig! Tusen takk.

Dag Rune Stangeland

Dag Rune Stangeland

Hvordan gikk det sammenlagt med deg i dag?

Jeg fikk 9. plass og er veldig fornøyd med det. Det er første gang jeg er med i finalen. Målet mitt i tre år har vært å komme til finalen og nå gjorde jeg det, derfor må jeg si meg fornøyd. Jeg har havnet på 13. plass på kvalikken de to siste gangene.

Men du er Nord Norges Sterkeste mann?

Ja, jeg har vunnet Nord Norges Sterkeste tre ganger. Jeg har trent styrke i 15 år og er 30 år nå. Så er jeg Norges sterkeste politimann. Ole Martin har gitt meg navnet Robocop, så jeg får prøve å leve opp til det nå fremover.

Hvordan hjelper styrke deg i politiyrket?

Nei, du trenger ikke være sterk for å være politi, men i noen situasjoner, så kan det være greit. Som regel så hører folk litt bedre etter, når du er større enn gjennomsnittet. Jeg synes bare det er positvt. Mange har veldig fokus på det å springe langt og fort og opp på fjelltopper, men noen ganger så trengs litt muskelkraft også. Det er absolutt en trygghet i jobben.

Er det noen som hjelper deg i konkurransen, som du vil takke?

Jeg har en kompis som heter Kjartan Nygård, som alltid stiller opp og hjelper meg på trening. Så har jeg en veldig snill kone som heter Solveig og en nydelig datter som heter Mia. De hjelper meg på hjemmebane med mat og søvn. Så vil jeg takke gymmet på Storslett, som støtter meg i alt jeg gjør.

Lykke til videre! 

Tusen takk!

Finalen endte opp med Ole Martin Hansen som forsvarte sin tittel fra i fjor. Grunnet mye autograf-signering og fotografering etter hans andre gull som Norges Sterkeste, snek jeg meg backstage for å ta en prat med Bjørn Andre Solvang som kom på en flott 2. plass. 

IMG_1454

Hvordan føler du deg nå?

Ja, ganske bra kan du si. Jeg har tidligere hatt to år med 3. plass og i fjor gikk jo alt galt. Da ble det 4. plass og en halvt revet biceps. I år så er det 2. plass etter fem ukers oppkjøring, så da er det greit. Jeg er veldig fornøyd nå.

Hvor mange poeng lå du bak Ole?

Jeg kom tre poeng bak Ole. De poengene forsvant nok i Yoken ja!

Så det er det du skal jobbe med nå?

Ja, det blir nok Yoken jeg må jobbe med litt mer nå.

Bjørn Andre ler…

Vi må nok bli venner jeg og yoken, for at det skal skje noe annet nå.

Har du håp om å vinne en dag?

Ja, absolutt. Jeg har vel egentlig sagt at 2013 skulle bli mitt år, men så bestemte jeg meg egentlig for å ikke stille. Så ble jeg med likevel og de ukene jeg har hatt oppkjøring har vært ganske greie. Men det er absolutt mulig merker jeg nå. Jeg har gått ned 15 kg og det var ikke akkurat noe minus i dag på disse øvelsene hvertfall. Vi får se videre.

Ja for du er jo 25 år bare og fem-seks år yngre enn Ole. Har det noe å si?

Han har ikke trent Strongman så mye mer enn meg, men han har jo litt mer grunntrening og grunnstyrke enn det jeg har. Han er mer naturtalent enn meg, fordi han er større enn meg i utgangspunktet. Men man er jo ikke ferdig med dette her med det første. Odd Haugen er oppe i 60-års alderen og i bra form, så alder har ikke så mye å si. Uansett hvor gammel du er, hvor ung eller tung, liten eller kjapp, så må du gi gass uansett. Det er åpent for alle, det er det som er så fint.

Skal du være med på noe mer nå i år?

Ja, nå er det Storefjell “Giants Live”, den 6. juli. Der kvalifiserer topp 3 seg til WSM (Verdens Sterkeste Mann). Der er planen å jobbe litt hardere, enn jeg gjorde til NSM. Så er det Bjørkelangen om 14 dager. Så det blir et par konkurranser og forhåpentligvis flere utover året, så vi får se.

Så det er mulighet for Verdens Sterkeste Mann altså?

Muligheten er der så klart, men den kommer ikke gratis. Du får ikke den ikke servert på døra for å si det sånn. Jeg får bare jobbe, så får vi se.

Lykket til videre og gratulerer med 2. plassen!

Takk skal du ha!

Ole Martin Hansen

Ole Martin Hansen

IMG_1604

Ole Martin Hansen

IMG_1591

IMG_1613

Ole Martin Hansen

IMG_1562

IMG_1577

IMG_1571

IMG_1558

IMG_1549

IMG_1538

IMG_1522

IMG_1527

IMG_1530

IMG_1546

IMG_1511

IMG_1519

IMG_1480

IMG_1416

IMG_1481

IMG_1389

IMG_1434

IMG_1441

IMG_1445

IMG_1484

IMG_1456

IMG_1459

IMG_1410

IMG_1376

IMG_1490

 

Leave a Comment