Posted on: 12. mai 2012 Posted by: Bodymag Comments: 0
NSM12

Telenor Arena er i dag fylt med rå muskelkraft. Norges sterkeste mann skal kåres og arrangementet er stort. For hvert år som går blir denne konkurransen mer og mer populær. Det merkes også blant deltakerne. Det er mange debutanter som har overrasket stort i dag og populariteten til sporten vokser. Flere og flere får med seg NSM på TV2 og derfor øker interessen også.

Tekst/foto/video: Marika Lejon

 

IMG_4632På programmet finner du navn som Petter Northug som er verdensmester i langrenn. I pauseinnslagene konkurrerer han nemlig mot verdens sterkeste mann i forskjellige dueller. Disse superduellene har vært veldig underholdende for publikum. Brian Shaw som er verdens sterkeste mann er fra Colorado i USA og veier 200kg. Petter Northug veier 82kg. Northug er 185cm høy og Shaw er 204cm høy. Etter duellene vinner Northug sammenlagt og selv om Shaw var overlegent sterkest, så viste nok duellen at det er mer praktisk å være liten og lett i de øvelsene som ble valgt til disse duellene.

Svend Karlsen

I en av de få pausene Svend Karlsen har, griper jeg muligheten til å stille noen spørsmål.

svend_karlsen

Er du fornøyd idag?

Både ja og nei. Jeg er veldig fornøyd med deltakerne og selve konkurransen, men jeg er utrolig skuffa over hvor lite folk som kom.

Hvor mange er det her i dag?
Det er 1200-1300 i publikum kanskje. Det var flere i fjor. Jeg hadde håpet på 3000.

Får dette noen konsekvenser for neste år?
Ja, det gjør det. Vi må nok flytte konkurransen til en mindre plass.

Brian Shaw

Jeg tok en prat med Brian Shaw.

IMG_4623

Har du vært i Norge før?

Ja, en gang. Jeg var med i Viking Power Challenge i fjor. Der vant jeg. I 2011 ble jeg kåret til verdens sterkeste mann.

Hvem tror du vinner i dag?
I dag tror jeg Espen Aune vinner. Men det er mange andre som er gode i dag. Det er vanskelig å si på grunn av at mange overrasker, så alt kan skje.

Når startet du selv med denne sporten og visste du at du kunne bli verdens sterkeste da du begynte?
Jeg startet i 2006. Jeg gjorde det bra fra starten av. Det tok litt tid å vinne proff-konkurransene, men jeg skjønte at jeg kunne bli god.

Espen Aune

Like etter snakket jeg med fjorårets vinner Espen Aune.

Espen Aune

Hvordan går det så langt?

Jeg håper å vinne i dag. Jeg hadde en middels start. Jeg håper det løsner mer og mer. Det er mye bedre nivå nå enn i fjor. Her må man nok toppe hver øvelse hvis man skal vinne. Det er mark nå, så da er vi i gang igjen.

Har du selv utviklet deg siden i fjor?
Jeg har vært bedre på trening dette året og det teller det også. Men de andre har også blitt bedre, så det er mye hardere nå selv om jeg har utviklet meg. Alle har forbedret seg og hevder seg. På enkelte øvelser merker jeg at de er mye bedre. Jeg må være på hugget hele tiden.

Lars Rørbakken

lars-rørbakken

Lars Rørbakken gikk forbi og jeg huker tak i han.

Hva mener du om nivået i dag Lars?
Det er mange nye som stjeler poeng. Nå hadde jeg nettoppp krusifiks-øvelsen og det gikk elendig. Men frem til nå har jeg 2. plassen. Jeg tror nok jeg har tapt litt mye nå, for å kunne vinne.

Hvor lenge har du forberedet deg til denne konkurransen?
Jeg har forberedet meg i et år. Jeg trener 6 ganger i uken og ofte flere ganger om dagen.

Spiser du veldig mye?
Nei, altså jeg spiser ikke mest mulig. Nå har jeg gått ned 12 kilo siden i fjor. Da burde jeg være lettere og raskere i år.

Bjørn Andre Solvang

Bjørn Andre Solvang kom på 3. plass i fjor og i forfjor.

De andre sier nivået er mye høyere i år Bjørn. Kjenner du det?
Ja, nivået blir bare bedre og bedre for hvert år. I år er det sinnsykt høyt. Debutantene overrasker skikkelig. Han ene debutanten leder foran meg nå. Jeg starta helt på trynet og er på en 6. plass for øyeblikket. Vi har kommet halvveis, så jeg må skjerpe meg. Jeg er heldig om jeg klarer en 3. plass i år. Hvis jeg skal klare det, så må jeg skjerpe meg veldig pluss at de andre må ha uflaks. Men det er positivt at nivået hever seg. Den som vinner skal jo videre til Verdens sterkeste mann. Hvis vi skal gjøre det bra der, så må nivået være så høyt som mulig. Man må bli bedre og bedre for hvert år.

Hvem vinner?
Jeg holder en knapp på Ole Martin Hansen.

Kevin Larsen

Kevin Larsen fra trøndebataljonen kjemper mot Espen.

NSM

Hvordan har dagen vært for deg?

Jeg våknet opp i en veldig dårlig hotell-seng. Det var en veldig smal seng. Men nå hadde jeg akkurat krusifiks-øvelsen og den var jeg spent på. Jeg fikk 4. plass på den og er veldig fornøyd. Jeg slo Espen Aune for første gang.

Hva spiser du på en dag som dette?
Jeg spiser endel proteinbarer og carbo-drikker. Spiser lite ordentlig mat, for å ikke bli dårlig og spy når vi utfører disse tunge øvelsene.

Hvem er din favoritt i dag?
Det er Espen Aune. Jeg trener med han og jeg tror han vinner i år.

Hva med deg selv?
Kommer jeg på 5.plass så er jeg fornøyd.

Ole Martin Hansen vant NSM 2012

Ole Martin Hansen vant Norges Sterkeste mann i dag.

Ole martin hansen

Hvordan føles det?

Det føles som om det er en drøm. Jeg kan ikke skjønne at det stemmer. Det er uvirkelig. Jeg hadde sinnsykt med nerver til morgenen i dag. Jeg spøy og var dårlig. Jeg var så dårlig i magen at jeg ikke rakk doen. Jeg var på nippet til å trekke meg fra hele konkurransen. Jeg var redd for at jeg ikke ville klare meg blant de åtte beste engang.

Hva skal du i kveld da?
Jeg må vel feire. Dette har aldri skjedd før, så jeg vet ikke helt hva som må gjøres nå, men jeg skal i hvertfall ikke kjede meg!

Hadde du en idé om at du kunne vinne?
Jeg har drømt om det og hatt en plan om å vinne. Da jeg fant ut hvilke øvelser som var i år, så tenkte jeg at hvis jeg skal vinne, så må det bli i år. Det var øvelser som var fine for meg.

Gratulerer!
Tusen takk!

Resultatliste

1 plass: Ole Martin Hansen
2 plass: Lars Rørbakken
3 plass: Espen Aune
4 plass: Bjørn Andre Solvang
5 plass: Nils Kjetil Sande
6 plass: Henrik Hildeskor
7 plass: Kevin Larsen
8 plass: Sigbjørn Sønderland
9 plass: Vidar Daae Vikøyr
10 plass: Øyvind Rein
11 plass: Tommy Grønbakken
12 plass: Jørgen Aukland

Fra publikum:

Joachim Scott Erenius
Joachim Scott Erenius

Hvordan trives du på NSM?

Jeg har kjøpt helikopter og sett på Harley. Men opplegget virker litt surrete. Det er dårlig lyd og litt dårlig informasjon. Jeg har sett verdens sterkeste mann på TV og har sett Brian Shaw før på TV. Jeg synes denne konkurransen er veldig fascinerende. Deltakerne har stor selvkontroll og har dedikert livene sine ti dette. Det er deres livsstil.

Jeg likte godt de duellene med Petter Northug og Brian Shaw. Det var gøyalt å se. Det var morsomt og du ser hvor sterke de strongmennene faktisk er. Men jeg synes dette arrangementet er litt dårlig markedsført. Det er litt tilfeldig at jeg fikk vite om dette. Jeg visste ikka om disse konkurransene. Jeg må altså si at jeg synes de må reklamere bedre for dette.

NSM
Ivar og Alban er publikum

Ivar Overdijk

Har du vært publikum på NSM før?

Ja, jeg var her i fjor. Jeg liker styrke og tung løfting. Kraftsport generelt tiltrekker meg. Jeg driver selv med styrkeløft.

Hva synes du om arrangementet?

Det er bra, men litt lenge med venting mellom øvelsene. Underholdningen er jo bra, så det går greit. Jeg synes også messen er veldig bra.

Hvem er din favoritt?

Lars Rørbakken er min favoritt. Jeg tror han vinner, men man vet aldri.

Alban Varden

Jeg er også her for andre gang på rad. Jeg synes det er jævlig bra. Det er mange gode folk her og jo, det er litt venting, men det skader ikke.

Driver du også med styrkeløfting?

Ja, jeg har akkurat begynt. Jeg prøver og Ivar er min mentor. Han har holdt på med trening i seks år og med styrkeløft i ett år.

Har dere lyst til å prøve dere i NSM?

Ja, vi har lyst til det. Hvis vi blir sterke nok, så får vi kanskje muligheten til å prøve oss i Strongman. Det hadde vært kult.

Hvem er din favoritt Alban?

Det er Kevin Larsen. Han er rå. Jeg digger han og han blir bare bedre og bedre. Han er 22 år gammel og er like gammel som meg. Det er mange gode som er med i dag, så jeg tror han havner blant de seks beste i hvertfall. Jeg håper jo at han vinner, men de er altså veldig gode i år. Nivået hever seg fra år til år, så det er vanskelig å si hvem som vinner nå.

 

Bilder

lars-rørbakken

NSM12

IMG_4821

Ole martin hansen

IMG_4801  IMG_4813  IMG_4759  NSM  IMG_4727  IMG_4669  Petter Northug  Petter Northug  Petter Northug  IMG_4632  Marika Lejon and Brian Shaw” alt=”Marika Lejon and Brian Shaw” src=”https://www.bodymag.no/wp-content/uploads/2013/03/IMG_4623.jpg” width=”983″ height=”800″ />  Espen Aune

 

 

Leave a Comment