Posted on: 18. september 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0
Kikki Berli-Johnsen

Hun er Norges sterkeste kvinne og heter Kikki Berli-Johnsen. Førstkommende lørdag skal hun forsvare tittelen sin. Merk dere lørdag 21. september, klokken 13.00 på parkeringsplassen til Proteinfabrikken i Stokke. Her kan du se skikkelig Cat-fight med Norges aller sterkeste kvinner!

Kikki Berli-Johnsen

 

Intervju med Kikki i Stokke

Navn: Kikki Berli-Johnsen

Alder: 45 år

Bosted: Stokke i Vestfold

Sivilstatus: Gift med Egil, mamma til to, bonusmamma til tre.

Klubb: Mutant Strongteam

Vil du bli sterkere? Få det du trenger av kosttilskudd hos Gymgrossisten i Parkveien!

Meritter:

  • 2.plass Norges Sterkeste Kvinne 2006
  • 2. plass Norges Sterkeste Kvinne 2007
  • 7. plass Europas Sterkeste Kvinne 2007
  • 2. plass Battle of Bitches 2012
  • 1. plass Norges Sterkeste Kvinne 2012
  • 6. plass Skandinavias Sterkeste Kvinne/Queen of the Castle 2013
  • 6. plass British Invitational Open 2013
  • 1. plass Avancia Strongman Challenge 2013

Kikki Berli-JohnsenHvor lenge har Strong Woman eksistert i Norge? 

Det er et godt spørsmål jeg egentlig ikke kan gi deg et konkret svar på. Anne Sonesen konkurrerte i Strong Woman i begynnelsen av 2000-tallet, så jeg vil tippe at det har vært arrangert konkurranser i en tolv-fjorten år.

Hvordan ble du interessert i sporten? 

Tilfeldigheter, tilfeldigheter. Jeg leste en artikkel fra Vi Menn på nett om Roy Holte, som i flere år var Norges Sterkeste Mann. Omtrent samtidig så jeg konkurranser med Svend Karlsen på tv. Etterhvert kom jeg over treningsloggen til Anne Sonesen, som i flere år var Norges Sterkeste Kvinne. Disse tre faktorene sammen gjorde at jeg tenkte med meg selv at det hadde vært vanvittig kult å prøvd meg. Jeg luftet fascinasjonen for Egil, og dagen etter hadde jeg et dekk i hagen. Jeg var mildt sagt solgt fra første velt.

Kjøp Pre-Workout hos Kostimport for mer POWER når du skal velte store dekk!

Kikki Berli-Johnsen

Hvor lang tid gikk det fra du begynte å tenke på å stille, til du faktisk stilte?

Jeg begynte vel egentlig å trene øvelser fordi jeg bestemte meg for å stille, så kanskje det gikk tre måneder fra tanken ble sådd til jeg stilte.

Hvordan var opplevelsen første gang du prøvde deg på øvelsene?

Jeg elsket det! Jeg husker jeg løp inn etter første omgang med dekkvelt og skrev i treningsloggen min at dette var det kuleste jeg hadde vært med på. Jeg fant rett og slett min sport da jeg tok mitt første dekkvelt.

Hvem motiverer deg mest?

Egil står for hoveddelen av motivasjonen min. Å se og oppleve hvor inderlig dedikert han er til det jeg gjør, å merke hvor inderlig stolt han er av meg … det gjør at jeg må gi mer. Jeg må prestere i henhold til det engasjementet han legger ned i mine konkurranser og min trening. Jeg er råheldig som er gift med ham!

Kikki Berli-Johnsen

Hvordan føles det å være Norges sterkeste kvinne? 

Jeg må innrømme at det føles kult å kunne kalle meg det. Det er artig å se reaksjonen til folk når jeg forteller hva jeg er, eller når de har kjørt et google-søk på meg og selv har oppdaget hva jeg er og hva jeg holder på med. I det daglige gjør jo ikke tittelen noen forskjell, men bare det å vite det … det er kult.

Din neste konkurranse er like rundt hjørnet. Kan du fortelle oss hva slags konkurranse dette er og hvor og når det er?

Neste konkurranse er Norges Sterkeste Kvinne 2013, åpen klasse. Dette er nok Norges tyngste kvinneklasse med rimelig tunge øvelser. Vi skal trekke 15 tonn lastebil, løpe med farmerslodd som hvert veier 90 kg, vi skal gjennom en tung medley med duckwalk og stort, fint dekk, vi skal løfte stein fra 60 til 110 kg, og vi skal løfte så tung appollons som mulig.

Konkurransen arrangeres lørdag 21. september klokken 13.00 på parkeringsplassen til Proteinfabrikken i Stokke.

Hvem er DITT største forbilde?

Jeg har vel strengt tatt ikke noe konkret forbilde, men jeg må innrømme at jeg er litt stolt over å få inspirasjon og motivasjon fra Høvdingen sjøl, Svend Karlsen. Lilja B. Jónsdóttir fra Island er nok en av de strongwoman-utøverne jeg ser mest opp til. Maken til dedikasjon og innsats skal man lete lenge etter. Hun er et navn man skal bite seg merke i.>>>

Kikki Berli-Johnsen

Utenom sporten min har jeg et helt klart forbilde. Tove Skyttemyr heter hun. Tove er alenemamma til tvillinger på sytten år, hvor den ene tvillingjenta er multihandikappet. Da jentene ble født fikk Tove og jentenes far vite at Prinsessa ikke ville leve mange månedene, men med hjelp av en mamma som har sloss for henne hele veien har jenta nå blitt ei stor, flott jente som bringer glede til alle rundt seg. Tove har kjempet mange kamper med helsevesen, trygdeetat, NAV, etc gjennom alle år, hun har sloss og grått, skreket, stått fram i media, engasjert seg i sykehuspolitikk – og politikk generelt. Hun våker over Prinsessa si natt og dag – og er en kjempemamma for den andre Prinsessa si også, midt oppi det hele. Tove er det tøffeste mennesket jeg vet om, og jeg beundrer henne dypt.

Vi takker Kikki for intervjuet og ønsker henne LYKKE TIL!

Leave a Comment