Posted on: 26. juni 2013 Posted by: Bodymag Comments: 6
Andreas Møller- Norges Sterkeste Advokat

Andreas Møller er advokat. Likevel bor det en huleboer i ham, som trenger utløp i en meget sivilisert hverdag. Møt Norges sterkeste advokat!

Av: Marika Lejon

Andreas Møller- Norges Sterkeste Advokat

 • Alder: 31
 • Sivilstand: Singel
 • Bosted: Lillestrøm
 • Gym: Litt forskjellige steder

Meritter: Jeg har tidligere spilt basket og amerikansk fotball før jeg gikk over til styrkeløft. Der fikk jeg elitemerket som senior, 3.plass i junior-NM (lett tungvekt). Jeg har også blitt kretsmester mange ganger. Jeg har ikke deltatt i mange strongmankonkurranser grunnet skader, men fikk nylig 2.plass på Avancia Strongman Challenge bak Bjørn André Solvang (som nettopp kvalifiserte seg til verdens sterkeste mann konkurransen).

Hvordan syns du selv din forrige konkurranse gikk? Er du fornøyd?

Jeg følte at glasset var litt halvtomt etter at kvalifiseringen til Norges sterkeste mann ikke gikk like bra som jeg hadde håpet. Da var det artig at det ble “stang inn” fremfor “stang ut” forrige helg (Avancia Strongman Challenge). Jeg hadde marginene på min side hele veien og endte med tre andreplasser og én tredjeplass før siste øvelse. Da kunne jeg løfte rolig og kontrollert og sikre sølvet med en grei tredjeplass der.

Når startet du med Strongman?

Teknisk sett startet jeg i 2008, men grunnet mange avrivninger og andre skader deltok jeg kun i fire konkurranser i perioden 2008-2012. I år har jeg deltatt i tre stevner og føler jeg blir gradvis bedre for hver gang jeg stiller.

Du jobber som advokat- hvordan føler du yrket ditt og Strongman går sammen? Det er en ganske uvanlig kombinasjon?

Jeg føler det går greit, selv om det blir hektisk til tider. Som advokat slipper jeg å slite ut kroppen på jobb, og ettersom det er en relativt selvstendig stilling kan jeg ta hjemmekontor og forøvrig tilpasse arbeidsdagene litt slik at “kabalen” går opp i forhold til trening. Det er imidlertid ikke til å legge skjul på at det er vanskelig å få nok tid til jobb, trening, søvn og mat, men med struktur i hverdagen og en god dose selvdisiplin går det nå sin skjeve gang.

Andreas Møller- Norges Sterkeste Advokat

Føler du deg som en annerledes advokat enn advokater flest, siden du er Strongman?

Så vidt meg bekjent er jeg den eneste advokaten som konkurrerer i strongman, så i så måte er jeg nok unik her til lands.

Hvilke typer saker liker du best å jobbe med?

Jeg er glad i å føre saker for retten, primært sivile saker. I hovedsak fokuserer jeg på arbeidsrett, kontraktsrett, familierett og fast eiendom; men jeg tar saker innenfor mange andre fagfelt også.

Hva synes dine kolleger om deg?

De lever i en tilstand av konstant frykt for at jeg skal jule dem opp og/eller spise dem. For øvrig har vi et veldig godt arbeidsmiljø hos oss.

Når startet din interesse for Strongman?

Jeg har alltid vært interessert i Strongman, men treningsmulighetene har vært relativt begrensede. Jeg var så heldig å få prøve meg noen måneder i 2002 sammen med Odd Haugen, men da han flyttet tilbake til USA ble det styrkeløft i en del år før jeg gikk over til Strongman.

Hvorfor ønsket du å bli sterk?

Jeg har alltid vært glad i å trene og bli i best mulig form. At valget til slutt havnet på styrketrening kan skyldes mange ulike faktorer. For det første føler jeg at jeg kommer i god kontakt med min indre, primitive huleboer når jeg trener styrke. Det er en deilig kontrast til det siviliserte livet man ellers er nødt til å innordne seg.
Videre hadde jeg veldig god fremgang de første årene jeg trente styrke, og det gjorde det mer moro. Jeg foretrekker også individuell idrett da dette er lettere å tilpasse arbeidsdagen min. Man skal heller ikke se bort i fra at min fascinasjon for He-Man i barndommen, kan ha vært en medvirkende årsak. Alle gutter som vokste opp på slutten av 80- og starten av 90-tallet har jo hatt mange sunne, barske og maskuline helter å se opp til som f.eks. Stallone, Schwarzenegger og Dolph Lundgren. Det hjelper.

Hvordan trener du mot konkurranse?

Det varierer, men i grove trekk forsøker jeg å fokusere mye på teknikk, unngå overtrening, kutte gradvis ned på kardio og støtteøvelser og få mest mulig overskudd på konkurransedagen.

Andreas Møller- Norges Sterkeste Advokat

Hvilket team holder du til og hvordan er Strongmanmiljøet her?

Jeg har trent mye for meg selv i sene natterstimer. Ellers får jeg tidvis selskap av Jørgen Skaug Aukland, Tim Enersen og Espen Edvardsen. Jeg har også vært noe i kontakt med Marius Bjerke og hans samboer Lise med tanke på å bygge opp et strongmangym på Romerike.

Er det noen som inspirerer deg?

Min mentor og gode venn Odd Haugen er en enorm inspirasjon. Han har vist at det går an å være sterk, selv om man har passert 50 og i tillegg jobber lange dager. Ellers blir jeg inspirert av folk rundt meg, f.eks. av Jørgens eksplosivitet og enorme teknikk, Ole Martin Hansens råstyrke og Egil Berli Johnsen som begynte som strongman i relativt voksen alder, men allikevel hevdet seg blant de aller beste i Norge.

Hvor mye veier du og har du skreddersydd kappe?

Vekten varierer mellom 115 og 125kg nå. Jeg håper å nærme meg 130kg til neste år, men jeg sliter med å klare å legge på meg. Ettersom jeg er 187cm høy blir jeg litt for skranten i forhold til konkurrentene med min nåværende kroppsvekt. Jeg har noen skreddersydde dresser, men kappene vi bruker i retten skal være romslige, så der trenger man ikke bekymre seg for mye om svingninger i kroppsvekten.

Hva er dine rekordløft på de forskjellige øvelsene?

Det beste løftet mitt er 315kg i markløft. Jeg har også et greit løft på 300kg i knebøy, men etter at jeg sluttet med styrkeløft har jeg ikke brukt drakter og bind annet enn for å “leke” litt og se an formen. Ellers har jeg 190kg i benkpress uten bruk av benkpresskjorte. Da jeg gikk for 200kg revnet imidlertid venstre brystmuskel, så nå er jeg litt usikker på hva jeg tar.

I strongman har jeg gått 6 meter med 400kg i yoke og 10 meter med 370kg. I stokkpress er persen 135kg. Jeg har knapt prøvd steiner, men tok 150kg i fjor mens Jørgen stod ved siden av og forklarte hva jeg skulle gjøre steg for steg. Dersom jeg får trent jevnlig med steiner kan det bli artig å se hva jeg klarer på sikt.

Når skal du konkurrere neste gang?

Jeg har ikke helt bestemt meg, men såfremt jeg holder meg noenlunde skadefri kunne det vært artig å stille på et stevne eller to i løpet av sommeren/høsten.

Andreas Møller- Norges Sterkeste Advokat

6 People reacted on this

 1. “Hva synes dine kolleger om deg?

  De lever i en tilstand av konstant frykt for at jeg skal jule dem opp og/eller spise dem. For øvrig har vi et veldig godt arbeidsmiljø hos oss.”

  Gull.

  1. Godt jeg veier opp med sjarm og utstråling da, Eline. Det har jo alltid ordnet seg på damefronten, selv med mitt lite fordelaktige utseende. Få se deg da, så skal du få en ærlig tilbakemelding på utseendet ditt du også. 🙂

 2. Kontakt meg Andreas. Har mistet alle mob-nr fordi moben har kollapset
  Finner deg ikke på gule sider.
  Har fulgt deg opp siden du begynte å trene på Labben for mange år siden.
  Du kunne vært sønnen min ang. alder, men jeg betrakter deg som en god og lojal venn!
  Filmet deg når du market 320 kg.
  Savner deg din tufs!
  Siv.ing. Morten H

Leave a Comment