Posted on: 20. oktober 2014 Posted by: Bodymag Comments: 0
iron grip

Denne helgen ble landets første grepskonkurranse holdt i Valhalla, Tvedestrand. Ironmind Grip Classic har tidligere blitt holdt i Finland og er en internasjonal konkurranse der håndstyrken blir testet på flere måter.

iron grip

Dette var øvelsene deltakerne ble testet i:

Rolling Thunder

– Et 60mm tykt roterende håndtak skal markløftes med en hånd til utlåst posisjon. Vektene økes med 10 og 10kg helt til det står 1 utøver igjen.

Apollons Axle markløft

– En 50mm tykk, blankpolert stang skal markløftes med overhåndsgrep (knokene bort fra kroppen) Her gjelder vanlige styrkeløftregler. 70kg startvekt for damer, og 140kg for herrer. Vektøkninger med 10kg til 1 utøver står igjen.

Ironmind Silver Bullet

– En håndklemme(gripper) av typen Captains Of Crush #3 (125kg motstand) benyttes. Målet er å holde en sølvkule på 2cm i mellom håndtakene på håndtakene på gripperen til grepet svikter og kulen faller i bakken. Som om ikke det er tungt nok, er det festet en 2,5kg vektskive til sølvkulen som gjør at sølvkulen presses fortere ut av håndtakene på gripperen. For damene ble det benyttet en Captains Of Crush #2 gripper

Ironmind Pinch Block

– En 50mm bred rektangulær stålkloss skal løftes med 1 hånd og holdes så lenge som mulig. Dimensjonen på klossen er temmelig lik på en 2 x 4 tommers planke, med helt glatte sider. Her er tommelstyrke nøkkelen til godt resultat. 30kg ble brukt for herrene og 15kg for damene.

Denne kombinasjonen av øvelser tester alle former av grepsstyrke, og er den første av sitt slag i Norge.

iron grip

Janne Grandalen var eneste dame i konkurransen. Hun vant også Norges Sterkeste tidligere i høst. Eirik Bruun Ingebretsen vant blant mennene. Han brenner for denne sporten og er også mannen bak arrangementet.

Les mer om Eirik her: Konge i Kraftsport — Eirik B. Ingebretsen (Videointervju)

Resultater

Damer

1.plass- Janne Grandalen.

Herrer

1. Eirik Bruun Ingebretsen

2. Ole Henrik Trydal

3. Atle Tveit

4. Karl M Skjelvik

5. Marius Halvorsen

6. Torbjørn Farmen

7. Roger Kvasnes.

Janne og Eirik vant Norges første Grip konkurranse!
Janne og Eirik vant Norges første Grip konkurranse!

Interessen for “gripsport” ser ut til å være økende og vi håper at det blir arrangert flere konkurranser årlig. 

Leave a Comment