Posted on: 10. mars 2016 Posted by: Bodymag Comments: 0
Tommi Thorvildsen

Jeg er 22år, 187cm og veier 110kg med ca. 20-25% fett. Er det mulig å gå ned 20-25 kg på 17 uker? Tommi svarer leserne!

Tommi Thorvildsen

Jeg er 22år, 187cm og veier 110kg med ca. 20-25% fett. Jeg må ned til 85-90kg for å fa 10-12% fett (gjerne på 17 uker). Er det mulig å gå ned 20-25 kg på 17uker? Med LITE tap av muskelmasse? Jeg ligger på 2.000 kalorier, lavt fettinnhold, medium karb og høyt på protein. Jeg har også carb cycling (6 lav, 1høy) på 1800 kalorier og 2200 på reefed days (en gang i uken). Jeg vet at dette kanskje er utrolig lite kalorier for min vekt og høyde, men jeg har dårlig forbrenning og jeg har mange kilo å ta av. Jeg kjører også en time fasted cardio samt styrketrening. Så mitt spørsmål er: Er det mulig å gå ned 20-25kg på 17 uker med lite muskeltap? Og hvilke eventuelle endringer i dietten vil du forslå?

Hilsen anonym.

Still ditt spørsmål hos vårt Ekspertpanel

Tommi Thorvildsen-Ekspert
Tommi Thorvildsen-Ekspert

Tommi:

Hei! Ja, det er mulig å gå ned så mye på 17 uker! Jeg har en jeg hjalp som gikk ned 14 kg på 6 uker en gang! Likevel vil jeg anbefale noe lenger tid om du ønsker å bygge maksimalt med muskler også på diett, så ikke du er i en alt for katabol fase, som vil si litt for stor negativ kaloribalanse. Jeg ville foreslått å øke kaloriene noe. 2000 kalorier er for lavt for deg å starte på, hvis du vil prøve å bygge litt muskler også. Hva skal du trappe ned til når det stopper opp? Det er viktig å ikke begynne for lavt på diett slik at du ikke ødelegger forbrenningen. Begynn høyere så forbrenningen går opp de 2-3 første ukene og spis bra clean food. Kutt gradvis ned når du må og juster da hovedsaklig karbohydratene ned først!

Carb cycling er bra, men siden du skal gå 17 uker på diett, ville jeg ikke gjort det i begynnelsen, men mer mot halvveis i dietten og slutten for å få maxeffekt. Jeg ville kjørt BCAA og glutamin før kardio for å holde på muskulaturen. Fettforbrennings-tabletter før kardio som inneholder blant annet koffein i kombinasjon med L-carnitine vil gjøre at du mobiliserer og brenner mer fett under kardiotreningen!

Lykke til!

Leave a Comment