Posted on: 19. september 2014 Posted by: Bodymag Comments: 0
Phil Heath and Kai Greene

Bodymag er i Las Vegas på VERDENS STØRSTE muskel-show! Dette året er meget spesielt, fordi Olympia fyller 50 år. I natt ble scenen entret av veteraner som Arnold Schwarzenegger, Franco Colombo, Lee Haney og Samir Bannout med flere. Joe Weider døde i fjor, men hans kone Betty Weider var til stede for å hylles.

FINALE Mr. Olympia 2129
Arnold Schwarzenegger og Betty Weider
Veteraner ble hyllet i Olympias 50-års jubileum!
Veteraner ble hyllet i Olympias 50-års jubileum!

FINALE Mr. Olympia 2130

PHIL HEATH SIN FJERDE SEIER

Phil Heath and Kai Greene

Bilder MR. OLYMPIA

Bilder 212 SHOWDOWN

Bilder FIGURE OLYMPIA

Bilder FITNESS OLYMPIA

Bilder MS. OLYMPIA

Bilder BIKINI OLYMPIA

Bilder PREJUDGING MR. OLYMPIA

Resultater:

Mr. Olympia

 1. Phil Heath
 2. Kai Greene
 3. Shawn Rhoden
 4. Dennis Wolf
 5. Dexter Jackson
 6. Branch Warren
 7. Mamdouh Elssbiay
 8. Victor Martinez
 9. Steve Cuclo
 10. Juan Morel

212 Showdown

 1. Flex Lewis
 2. Eduardo Correa
 3. Jose Raymond
 4. Hidetada Yamagishi
 5. Baito Abbaspour
 6. Aaron Clark

Figure Olympia

 1. Nicole Wilkins
 2. Candice Keene
 3. Candice Lewis
 4. Ann Titone
 5. Latorya Watts
 6. Gennifer Strobo

Ms. Olympia

 1. Iris Kyle
 2. Alina Popa
 3. Debi Laszewski
 4. Alana Shipp
 5. Yaxeni Oriquen-Garcia
 6. Anne Freitas

Fitness Olympia

 1. Oksana Grishina
 2. Regiane Da Silva
 3. Tanji Johnson
 4. Bethany Cisternino
 5. Myriam Capes
 6. Fiona Harris

Bikini Olympia

 1. Ashley Kaltwasser
 2. Janet Layug
 3. Stacey Alexander
 4. Yeshaira Robles
 5. Amanda Latona
 6. India Paulino

Natt til søndag var det finale i Mr. Olympia her i Las Vegas. Det ble Phil Heaths fjerde seier og han ga igjen en tale der tårene hans trillet. Phil sa selv at dette var veldig “emotional”. Hans far døde i år og han dedikerte trofeen i 18 karat gull til sin pappa. Shawn Rhoden danket ut Dennis Wolf i år, etter at han måtte gi fra seg fjorårets 3. plass til Dennis Wolf. Wolf så veldig skuffet ut da han ikke fikk pallplass i år.

FINALE Mr. Olympia 2137

FINALE Mr. Olympia 2143

 

Kai Greene håper stadig vekk på å vinne Mr. Olympia, men det ser ikke ut som dommerne vil ha han på toppen. Kai har mer muskelmasse enn Heath og holder et absolutt fantastisk show — det beste showet av samtlige deltakere. Dette ser ikke ut til å holde for dommerne og publikum buer hvert eneste år. Kai Greene er noe for seg selv og selv om han kanskje aldri vinner Mr. Olympia, så har han vunnet publikums hjerter!

FINALE Mr. Olympia 2146

Nicole Wilkins tok også sitt fjerde Olympia-gull. Også hos henne måtte tårene til, selv om konferansieren gang på gang sier at tårer ikke hører hjemme i Bodybuilding. Flex Lewis gjorde et bra show på scenen i dag og tok sin tredje seier med sterk konkurranse fra Eduardo Correa.

FINALE Mr. Olympia 2153

Flex Lewis
Flex Lewis

 

FREDAG—FREDAG—FREDAG

Iris Kyle

I natt vant Iris Kyle sitt tiende Ms. Olympia! Det er ingen noensinne som har vunnet så mange Olympia-titler som henne. Dette gjør denne Bodybuilderen til en legende og det er tvilsomt at noen vil kunne slå denne rekorden. Det ble noe buing i salen da hun ble utropt som vinner, mest fordi svært mange mener at tittelen tilhører Alina Popa. Buingen gikk over til stående applaus da Iris gråtende fortalte publikum at hun gir seg. Dette var hennes siste gang på scenen. Det var et rørende farvel med publikum, men en som kanskje ble glad var Alina som ganske sikkert vil ta over tittelen “Ms. Olympia” neste år, om det ikke kommer noen nye overraskelser.

Alina Popa
Alina Popa

I Fitness Olympia ble det i år Oksana Grihina som tok en overbevisende seier. Showet hennes og fysikken hennes var langt bedre enn konkurrentenes. Adela Garcia som har vunnet Fitness Olympia åtte ganger, inkludert i fjor, stilte ikke i år. Hun kom derimot på scenen for å ta sitt siste farvel med publikum.

Fitness Olympia
Fitness Olympia

I Bikini Olympia forsvarte Ashley Kaltwasser tittelen fra i fjor. Da dukket hun opp som underdog. I kveld var hun ikke lenger en underdog og beviste publikum at hun fortsatt er verdens beste Bikini-atlet.

I forbedømmingen i Mr. Olympia var det ikke mye nytt. Phil Heath, Kai Greene, Shawn Rhoden og Dennis Wolf ble trukket ut i den siste sammenlikningen, som viste topp-5 fra line-up!

Bikini Olympia
Bikini Olympia

Olympia 1962

 

Olympia 1970

Olympia 1969
Oksana Grishina
Olympia 1968
Oksana Grishina

Olympia 1966

Olympia 1964

Olympia 1961

Olympia 1958

Olympia 1957

PRESSEKONFERANSE

Her kan du høre Phil Heath og Kai Greene sin krig under pressekonferansen:

Les også: Mr. Olympia 2013

Kai Greene har aldri vært så aggressiv under en pressekonferanse. Phil Heath slet litt med å vinne ordkrigen mellom dem. Kai Greene snakket hele tiden om at fortid er fortid og at det nå er et nytt år og alle deltakerne har mulighet til å vinne. Heath mente at han har tre grunner til at det er han som vinner i år også. 1) 2011 2) 2012 og 3) 2013. Kai Greene er både tyngre og mer fyldig i muskulaturen, men han har ikke den samme jevne fysikken som Heath. Det er opp til dommerne som vanlig hva som vektlegges. Man må heller ikke glemme at det er mange såkalte “Rookies”, som betyr Olympia-debutanter. Dessuten overrasket Dennis Wolf i fjor og kanskje han overrasker i år også!

Mr. Olympia

Mr. Olympia

Mr. Olympia

Mr. Olympia

Mr. Olympia

Mr. Olympia

Mr. Olympia

Mr. Olympia

Mr. Olympia

 

Alina Popa fra Romania/Sveits var også en av dem som overrasket i fjor. Hun stiller i Ms. Olympia og kom i fjor på 2. plass etter Iris Kyle, som har vunnet Ms. Olympia 9 ganger.

Alina Popa under Ms. Olympia 2013
Alina Popa i midten med Iris Kyle til høyre under Ms. Olympia 2013

Les mer her om fjorårets Ms. Olympia: Fitness, Bikini og Olympia FINALE 2013 

Mange mener at Popa burde ha vunnet i fjor. Vil hun klare å danke ut Iris Kyle dette året? I så fall ville dette være nedtur for Kyle som i dette 50-års jubileet kniver om å vinne sitt tiende Ms. Olympia. Dette blir svært spennende!

 

Alina Popa
Vil Alina Popa klare å slå legenden Iris Kyle dette året?
Mr. Olympia, Thomas Askeland og Ida Markussen er til stede under årets Olympia!
Thomas Askeland og Ida Markussen
Mr. Olympia, Shawn Rhoden
Shawn Rhoden og vår Bodymag-reporter. Rhoden kom på tredje plass i 2012, men ble slått av Dennis Wolf i fjor og endte på en fjerde plass.
Mr. Olympia
Branch Warren tar bilder med fans.

 

Christina Fjære har vunnet VM og klarte dermed å kvalifisere seg til Mr. Olympia. Det er første gang en norsk bikinijente deltar i Bikini Olympia. Vi var så heldige å få et intervju med Christina bare timer før hun entrer scenen på verdens største show for Bodybuilding og Fitness!

Les også: Norges første verdensmester i Bikini Fitness!

Les også: Fjære og Egner ble verdensmestere! – VM i Kiev 2013

Les reportasje om Christina Fjære rett før  Dagbladet

Mr. Olympia

Hvordan føltes det da det gikk opp for deg at du hadde muligheten til å delta i Bikini Olympia?

— Det var veldig spesielt. Jeg visste at du kunne få være med i Olympia hvis du vant en proff konkurranse. Hvertfall at det var minimumskravet for å kunne kvalifisere deg. Men jeg skjønte ikke at jeg faktisk hadde en reell kvalifisering til Olympia før han som gjesteposerte i konkurransen jeg vant sa: “Du vet at du skal være med i Olympia nå?”. Jeg sa bare “Hæ, skal jeg det?”. Det har nok enda ikke gått opp for meg tror jeg — at jeg skal på Olympia-scenen i morgen.

Du sitter ved siden av Dennis Wolf her nå og signerer autografer. Hvordan føles det?

— Det er helt sykt!

Du skjønner t du ikke kan komme høyere enn dette?

— Jeg vet det. Jeg var på athlete-meeting i stad og satt da sammen med Nicole Wilkins bak meg — og jeg hilste på henne. Alle disse bikinijentene har jeg sett tidligere i Olympia og nå skal jeg stå på scenen med dem — det er helt merkelig. Nå er det bare noen timer til og det har fortsatt ikke gått opp for meg!

Hvordan har du forberedt deg denne gangen? Har det vært som før eller har det vært ekstra mye fokus?

— Vet du hva, jeg har akkurat begynt i ny jobb nå og må ærlig innrømme at fokuset har vært mer der egentlig. Jeg har jo selvfølgelig jobbet hardt, slik som jeg alltid gjør. Jeg vet ikke, det blir kanskje litt mindre stress for hver gang man er på diett? Man klarer liksom bare å gjøre det man skal, uten å tenke så mye på det. Det går mer inn i hverdagen din. Det har egentlig vært enklere enn tidligere — rent fysisk, å komme i form.

Hva synes du om formen din nå?

— Jeg håper at jeg er der jeg skal være. Jeg får lett mye ruter på magen hvis jeg blir for hard. Jeg må balansere det og velge om jeg enten skal være litt soft i beina eller litt for hard på magen. Det er det som er utfordringen. Det er litt vanskelig. Amatørene er hardere enn det disse jentene er, men jeg har stilt softere før jeg ble proff og vant likevel. Nå må jeg bare prøve og se.

Er du nervøs?

– Ja, selvfølgelig! Når det kommer til mulighetene mine i morgen, så spekulerer alle rundt plasseringer. Jeg har selv fokusert veldig lite på det. Det er fordi jeg ikke kan kontrollere de andre og jeg kan ikke kontrollere dommerne. Det eneste jeg kan kontrollere er hvor bra jeg gjør det selv. Mitt mål er å stå på scenen og være fornøyd med det jeg har gjort! Jeg bryr meg som regel alltid mye mer om hva jeg selv synes, enn hva dommerne sier. Det tror jeg er veldig viktig! At man jobber mot seg selv hele tiden og ikke mot de andre.

Hva jobber du med? 

— Akkurat nå jobber jet som online coach og PT. Før jobbet jeg på SATS, men nå jobber jeg for Optimal Trening på Bislett. Tidligere var jeg også student og deltids-PT, men nå har jeg satt studiene mine på vent fordi det er så mye konkurranser og reising. Jeg vil satse litt på dette rett og slett! Det funker ikke å være fulltidsstudent, og samtidig jobbe og være proff-utøver. Det bare går ikke!

Vi gleder oss veldig til å se deg på scenen!

— Jeg gleder meg masse selv!

Lykke til!

— Tusen takk!

 

Mr. Olympia, Christina Fjære
Christina Fjære tar bilder med fans.

 

Leave a Comment