Posted on: 18. september 2011 Posted by: Bodymag Comments: 0
Heath_cutler_winner_olympia-2011

Mr. Olympia 2011 er i gang i Las Vegas. Vår reporter Marika er i Las Vegas og legger ut bilder og snacks direkte fra Mr. Olympia. Sammen er hun med Marius “Metern” Graatrud, Ida Markussen og Geir Kenneth Wiig.

Tekst/foto: Marika Lejon

Heath_cutler_winner_olympia-2011

Velkommen til muskelmekka – EXPO

Fra Orleans Arena kjørte det gratis busser til EXPO. Her samler alle muskel-interesserte seg for å få med seg siste nytt av produkter. Det arrangeres også forskjellige konkurranser innen bikini, fitness, styrkeløft og så videre.

convention-mrolympia-2011

Den lengste køen var hos Muscletech. Her kunne du nemlig få autograf og bilde av Branch Warren, Jackson Johnnie, Phil Heath og Jay Cutler. Jeg var så heldig å få noen ord med Branch Warren rett før de skulle gå. Branch Warren skulle selv delta i årets Olympia, men måtte trekke seg for ikke så lenge siden på grunn av skade.

Branch_Warren_Olympia_Marika-Lejon

Hvem vinner i kveld Branch?
Selvsagt er det Phil Heath som vinner!

Hvorfor er du så overbevist?
Phil Heath er den eneste som har 100% i år. Han er en klar vinner.

Hvordan føles det å måtte trekke seg fra Mr. Olympia i år?
Det er veldig frustrerende og jeg er svært lei meg for dette. Jeg er uansett tilbake på gymmet og neste for meg er Arnolds i februar. Så kommer Olympia igjen i 2012.

Når kommer du for å besøke oss i Norge?
Jeg har vært i Sverige før, men aldri i Norge. Jeg kommer når dere inviterer meg.

Jeg smilte og sa at det hadde vært veldig hyggelig og takket for tiden hans og at vi fikk ta bilde med ham.

Etter noen timer på Expo var det tid for litt pause. Deretter var det rett til Orleans Arena hvor det var duket for et show som aldri vil glemmes.

“The Gift is the king”
Phil Heath tok en velfortjent seier i natt. Det var rørende å se ham vinne og like rørende å se hvordan Jay Cutler unnet ham seieren. Det var snakk om hvem som var best. Læreren eller eleven. Phil la ikke skjul på at Jay har vært hans læremester og at han ikke ville klart å slå ham uten hans hjelp. Phil understreket også hvor viktig det var å være glad uansett om du vinner eller ikke. Han sa at han alltid er der om noen vil ha autograf eller ta bilde. Han smiler alltid uansett og vil derfor alltid være der for fansen sin. Hele Orleans Arena var med Phil og slik jubel og glede har jeg aldri før hørt maken til. Amerikanere er utrolig gode på å løfte sine egne frem. Stemningen i salen var til å ta og føle på. I Amerika tør de å vise følelser og fortelle hva de synes. De roper det ut. Konkurransen er beinhard, men de står på sitt. Så mye selvtillit kan man lure på om det er sunt å ha. Men det som er fantastisk er at alle er lykkelige og glade uansett. Jeg sier ikke at de som ikke når helt opp ikke blir skuffet. Men det ligger en ydmykhet under all selvtilliten. De holder sammen og unner hverandre det beste. Kanskje det bare er fasade, men uansett så har alle kveldens deltakere under Mr. Olympia gjort en fantastisk innsats. Alle var vinnere på hver sin måte.

Jay_Cutler-Phil_Heath-Olympia-2011

Til alle som drømmer om å dra på Mr. Olympia; stop dreaming and get your butt to Las Vegas. Denne natten vil jeg aldri glemme. Mr. Olympia er noe av det råeste jeg har vært med på. Det er bare å begynne å spare til Olympia 2012. Vi sees neste år!

Resultatliste:

  • 1. PHIL HEATH
  • 2. JAY CUTLER
  • 3. KAI GREENE
  • 4. VICTOR MARTINEZ
  • 5. DENNIS WOLF
  • 6. DEXTER JACKSON
  • 7. TONEY FREEMAN
  • 8. BRANDON CURRY
  • 9. RONNY ROCKEL
  • 10.HIDETADA YAMAGISHI

Bilder fra EXPO

convention-olympia-2011

dennis-james-olympia-marika_lejon

Cutler-olympia-2011

2011-olympia_convention-ida-markussen-Marika_lejon

marius-graatrud-Ida_markussen-geir_wiig_convention-Mr-Olympia

convention-mrolympia-2011

2011-olympia-convention-bodymag

convention-2011-mrolympia

Denne internasjonale konkurransen har pågått hvert år siden 1965. Konkurransen fikk sitt store gjennombrudd da Arnold Schwarzenegger vant konkurransen seks år på rad. Han ga seg i 1975 og avsluttet det hele med å spille inn den verdenskjente dokumentaren “Pumping Iron” (1977). Han kom likevel tilbake og vant igjen i 1980. Andre som har bemerket seg i Mr. Olympia er Frank Zane, Lee Haney, Dorian Yates, Ronnie Coleman og Jay Cutler.

Jay Cutler har vunnet Mr. Olympia fire ganger. I kveld har det vært forbedømming på Orleans Arena. For første gang i livet var Marius “Metern” Graatrud, Ida Markussen og Geir Wiig tilstede for å se Mr. Olympia. I tilegg til forbedømming har det også vært Fitness-, Bikini- og Ms. Olympia- kåring. Iris Kyle tok seieren for åttende gang i kveld.

Hva synes dere om kvelden Marius, Ida og Geir?

Ida: Min favoritt i Fitness var hun som vant. Hun heter Adela Garcia.

Marius og Geir er enige, men Geir skyter inn at han var veldig imponert over Kai Green, som nettopp hadde gått av scenen. Geir syntes poseringen til Green var meget bra.>>>

marius-graatrud-ida-markussen.geir-k-wiig-olympia2011

Marius: Det som er med Kai Green er at han er annerledes og at han farger konkurransen. Han har X-faktor.

Ida: Ja, han kan bevege seg slik som ingen andre kan.

Marius var derimot usikker på Ms. Olympia. Han syntes ikke det var helt tydelig at Iris Kyle ville vinne igjen. Geir Wiig mente at det stod veldig jevnt mellom Kyle og Yaxeni Oriquen- Garcia, som kom på andre plass. Mens jeg intervjuet de tre norske atletene stod Mr. Olympia- mennene på scenen. Hva synes dere om kvelden så langt?

Ida: Fantastisk!

Marius: Det er ikke noe vi har hjemme. For dem som er interessert i Fitness og Bodybuilding, så er dette paradis.

Ida: Ja, i dag var vi på Expo. Vi får møte idolene våre og ta på dem. Jeg har tatt på alle sammen. Jeg håper Phil Heath vinner.

Akkurat da Ida sier dette er Phil “The Gift” på scenen. Hun er tydelig begeistret og både hun og Marius plystrer og hyler så høyt at jeg kjenner det i ørene. Men jeg skjønner det godt, for Heath var helt enestående på scenen. Marius og Ida forteller at Heath helt klart er en av favorittene i år. Alle sammen er enige i at Cutler ikke kan vinne dette året.

Når jeg spør hvem de tror vinner, så er alle enige i at det blir Phil Heath. På andre plass har Marius, Ida og Geir satt Kai Green. Marius mener at Green ikke kan vinne fordi han ikke er god nok ambassadør for IFBB. Dette kommer av at Green har spilt i pornofilmer, mener Marius. Marius er skuffet over Cutler.

Marius: De eneste som ga meg den gode “sjokk-følelsen” i kveld er Phil og Kai.

Marius, du har selv nettopp blitt IFBB proff. Skal du være med i Mr. Olympia?

Marius: Målet er å kvalifisere seg til neste år eller året etter. De jeg har sett i kveld er svært gode konkurrenter og god inspirasjon. Mange av disse er mindre enn meg og jeg tror jeg har mulighet til å slå flere. Det er ikke alle som skremmer meg, for å si det slik. Jeg får desverre ikke konkurrert før i mai 2012.

I morgen er det lørdag og finale i Mr. Olympia. Jeg skal også ta en tur på Expo og kommer tilbake med mer snacks fra årets Mr. Olympia.

Bilder fra Mr. Olympia

Olympia-2011_heath

iris_kyle-olympia_2011

kai-greene-olympia_11

kai_greene-2011

Jay-cutler_2011

greene-kai_2011

line-up_olympia-2011

Heath_Cutler-olympia-2011

LINE-UP-olympia_2011

cutler_jay-line-up-2011

greene_kai-2011

kyle_iris-2011

Ms-olympia-2011

olympia_2011

Dennis_wolf-olympia_2011

ms-olympia-2011

Jay_cutler_2011

kyle_iris_2011

Kai_greene_Mr-olympia-2011

cutle-jay_heath_phil-2011

cutler_heath_greene-olympia-2011

fitness-olympia-2011

back_cutler_heath_2011

trapezius-cutler-heath-2011

heath_cutler_greene-2011-olympia

Kai_greene-Phil_Heath-Jay_cutler-Olympia-2011

line-up-bodybuilding-olympia-2011

fitness_olympia-2011

olympia-fitness_2011

mr_olympia_2011_BODYMAG

back_Jay_cutler_2011-mr-olympia

fitness-olympia-2011-bodymag

olympia_fitness_winner-2011

2011-FITNESS-OLYMPIA

ms-olympia-2011-bodymag

miss-olympia-iris-kyle-2011-bodymag

miss-olympia-iris-kyle-2011-bodymag

orleans-arena-las-vegas

 

Leave a Comment