Posted on: 29. januar 2014 Posted by: Bodymag Comments: 8
Moringa Oleifera

Du har kanskje aldri hørt om Moringa. Sannheten er at Moringa er fullspekket av næring og kan holde deg frisk, sunn og ung. Treet Moringa Oleifera kalles mirakeltreet og med god grunn. Lær mer om Moringa i denne artikkelen!

Moringa OleiferaFoto: Violet Gottrop (Wikimedia Commons)

Moringa Oleifera er et tre fra India og foten av Himalaya. Det finnes også en Moringa-art som kalles “Stenopetala” som vokser i Afrika, men denne er betydelig mindre enn Oleifeira.

Bladene er svært rike på protein, vitamin A, vitamin B, vitamin C og mineraler.100 gram Moringablader inneholder dobbelt så mye protein som 100 g yoghurt, fire ganger så mye kalsium som i 100 g melk, samme kaliuminnhold som 100 g banan, samme vitamin A-innhold som 100 g gulrot og tre ganger så mye vitamin C som i 100 g appelsin.

Trenger du kosttilskudd? Besøk Gymgrossisten i Parkveien!

Moringapulver lages ved at bladene tørkes i skyggen før de forsiktig knuses og males til fint pulver. Indere bruker det tradisjonelt som supplement, men moringapulver er samtidig utmerket å bruke i mange oppskrifter. Den har en behagelig nøtteaktig smak og er smart å tilsette i shakes eller drysse den i supper eller i salater. Den kan også brukes effektivt som fortykningsmiddel i suppe- og sausoppskrifter eller drysses på for eksempel kjøtt- og gryteretter før de blir servert. Moringa brukes også til å rense drikkevann.

Moringa styrker immunforsvaret og har dermed stor effekt på HIV / AIDS -pasienter og på små barn. Moringa har også 46 antioksidanter 36 anti-betennelsesingredienser og alle de essensielle aminosyrene.

Dette gjør Moringa:

 • Booster energi og vitalitet og topp ved kronisk tretthet/ME
 • Styrker immunforsvaret og betennelser
 • Styrker fokus og mental klarhet
 • Normaliserer kolestrolnivået og bedrer sirkulasjonen
 • Normaliserer blodsukkernivået og gunstig ved diabetes
 • Virker som anti-aldrings produkt
 • Virker gunstig på fordøyelsen ved både sopp og parasitter
 • Normaliserer stoffskiftet og vektnormaliserende
 • Gunstig for huden og ved hudlidelser som kviser
 • Normaliserer hormonproduksjonen og god ved forstørret prostata
 • Inneholder 14 ganger mer kalsium enn melk og tilsvarende mye magnesium
 • Inneholder 3 ganger mer kalium enn bananer
 • Inneholder 4 ganger mer A vitamin enn gulrot
 • Inneholder 7 ganger mer C-vitamin enn appelsiner
 • Inneholder 3 ganger mer jern enn mandler
 • Inneholder 2 ganger mer protein enn yoghurt
 • Inneholder alle 20 aminosyrene som er nødvendige for å bygge en sunn kropp

Moringa kalles for Mirakeltreet og det med god grunn!

Du får tak i Moringa på nett, så det er bare å google. Pass bare på at du bestiller et produkt som er sertifisert og organisk!

Bestill kosttilskudd online nå hos Kostimport.no

8 People reacted on this

 1. For deg som ønsker å bli kjent med Moringa, “The Miracle Tree”, se websiden på facebook Moringa Oleifera Norge. Der finner du info om planten og også noen innlegg om Moringa og trening. Moringa kan forkorte din restitusjonstid, øke ditt oksygenopptak og øke din energi. Det er mange fordeler ved å innta Moringa jevnlig. Har vitaminer fra A-K, mange mineraler, antioksidanter, anti-inflammatoriske stoffer OG proteiner mm. Ta kontakt så får du mer informasjon om de helsefremmende effektene.

 2. Du har ikke lov å bruke: DETTE GJØR MORINGA. Dette ikke medisin, og jeg tviler på at du er lege! Så det å komme med denne påstandene rett og slett farlig!

 3. Det er ikke bare hun som sier det, det er leger bak dette ( for de som ikke vet nok ) og når vi først snakker om de helsefremmende effekter så er det ingen som sier at moringa erstatter medisin og det er ikke poenget heller. Men tommel opp for at det finnes noe som er godt for helsen og ikke innkapslet og alle i alle aldre kan ta det 🙂 trenger ikke være så negativ…

 4. Jeg kjøpte en boks med kapsler i Thailand I august 15. Har spist en kapsel til dagen med mat, men etter kort tid begynte jeg og bli kvalm og det ble verre og verre, til jeg tilsluttet måtte søke lege. Jeg ante ikke at det var kapslene jeg var syk av, men av en eller annen grunn tok jeg dem ikke I et par dager og da gikk kvalmen bort. Jeg skal nå I ct med magen for å se om det er oppstått en skade der.
  Så noe må moringa oleifera inneholde som jeg ikke tåler.
  Tenkte dere kunne vite om det

  Hilsen hanne posch

 5. Det er viktig å ikke ta for mye med en gang!! Kan bli litt sjokk for kroppen hvis den er i ubalanse..
  Den skal også helst tas sammen med mat…så den kan blande seg med den..lettere fordøyelig..

 6. Er det like mye kalium som banan, eller tre ganger så mye? Hva med melk, fire ganger så mye kalsium, eller fjorten? Og ikke minst, man blir syk hvis man tar for mye. Ingen dokumenterte kilder. Høres ut som et produkt jeg holder meg langt unna.

 7. jeg har hatt masse plager pga div diagnoser som fibrolmyalgi, carpal tunnelsyndrom, allergi, rosacea etc og har drukket moringa daglig i over ett år og kommer til å fortsette med det fordi helsa har snudd totalt. De som blir kvalme og uvel i starten blir det om kroppen er full av virus og parasitter, de får en reaksjon når disse dør og siver rundt i systemet, derfor bør en drikke godt med vann for å få fart på rensingen. Moringa er REN næring fra bladene på treet og gir kroppen næringsjokk, det renser og beskytter leveren, bygger opp immunforsvaret , noe som kan ta opptil et par år om en ikke er nøye med hva en putter i seg. Herpesviruset epstein Barr er årsak til de fleste mystiske tilstander som me, ms, fibromyalgi, tinnitus, lupus etc, og forårsaker større skader enn det legestanden er klar over. Uland bruker bladene, barken og frøene fra Mirakeltreet og det meste fra naturen ER medisin for å bedre helsen vår. Heller moringa enn syntetiske piller og andre giftstoffer !

Leave a Comment