Posted on: 2. desember 2015 Posted by: Bodymag Comments: 0

Michael debuterte i Men´s Physique i mars 2015 under Sandefjord Open og ble nr. 2. Han vant den gjeveste pokalen (overall) på Norway Open. Nå er han klar for Olympia i Moskva i desember. Se video med hvordan Michael trener det han kan best av alt, nemlig ryggen.

Michael_Hougaard

Navn: Michael Hougaard Knudsen

Alder: 28 år

Bosted: Oslo

Team: 24Fitness

Coach: Tommi Thorvildsen

Gym: 24Fitness

Arbeid: Snekker hos AS Ing. Gunnar M. Backe

Sivilstatus: Forlovet

Meritter 2015

  • 2. plass i Sandefjord
  • 1. plass Oslo Grand Prix
  • 1. plass Norway Open
  • Norway Open Overall
  • 1. plass NM.

Michael fikk diagnosen skoliose tidlig i tenårene og ble fortalt at han aldri kunne jobbe som snekker. Han begynte å trene så snart han fikk vite om diagnosen og jobber i dag som snekker helt uten plager. Skoliose er en sideveis skjevhet i ryggsøylen. Det er en sjelden lidelse, kun 1 av 10 000 får skoliose som må behandles. På grunn av at Michael har skoliose er ryggtreningen EKSTRA viktig! Her kan du se video og lese om hvordan han trener ryggen!

Skoliose er en sideveis skjevhet i ryggsøylen.
Skoliose er en sideveis skjevhet i ryggsøylen.

Det har ikke gått lang tid og nå er det snart en stor konkurranse som venter på deg. Kan du fortelle litt om din neste konkurranse?

Det er stor konkurranse som heter Olympia Moscow. Det er en stor ære å ha kvalifikasjonene til å kunne få lov å stille. Det er helt sikkert en stor munnfull for meg, men jeg elsker udfordringer. Jeg har alltid hatt en konkurranse med meg selv om å bli bedre og bedre. Konkurransen i Moskva er et mål for å forhåpentligvis kunne jakte på et proffkort. Der er mange dyktige atleter som stiller og jeg kan helt sikkert lære masse av å treffe dem. De motiverer meg helt klart.

Hvordan har veien hit vært?

Veien hit har vært en reise som har bydd på mange gode opplevelser og gitt meg mange gode venner og bekjentskaper. Jeg trodde at denne verden kun var for egoister, men der tar mange feil. Det har vært så mange dyktige atleter som har hjulpet meg ut til å konkurrere. De har lånt meg ting hvis jeg har manglet noe og de har pepsnakket med meg når jeg har vært nervøs. Veien har selvfølgelig også bydd på hard trening, lang tid med diett og det har også blitt avslått noen turer til byen. Når jeg har syntes at det har vært vanskelig, så har jeg gått ned til Tommi Thorvildsen som satt meg på rett vei, så jeg igjen ble motivert.  Det var verdt alt strevet da jeg sto på scenen. Da får man ”belønning” for ens arbeid.

Michael_hougaard1

Du fikk diagnosen skoliose og legen fortalte deg at du ikke kunne jobbe som snekker. Hva skjedde etter at du fikk denne beskjeden fra legen din?

Jeg ble lei meg på grunn av det og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Men i min familie gir vi ikke opp så lett, så min mor og jeg dro ned på et helsestudio og spurte om de kunne hjelpe meg. Da var jeg kun 14 år og aldersgrensen på helsestudioet var 15 år. De hadde en fysioterapeut der. Han ga meg noen øvelser som kun var for ryggen. Jeg fikk lov til å trene der i et år hvis mine foreldre garanterte at jeg kun trente ryggen og ikke noe annet. Etter et år hadde jeg fått muskler rundt mine svake punkter i ryggen og hadde ikke vondt mer. Deretter startet jeg med mer trening. Jeg kan ikke hoppe over min ryggtrening, for da merker jeg det med en gang.

Hvordan føles det å ha fett% på 5 og hvor mange prosent skal du måle under konkurranse?

Jeg har det fint med en lav fettprosent. Jeg har alltid hatt høy forbrenning og i tenårene hadde jeg vansker med å legge på meg. Jeg har aldri tidligere hatt så lav fettprosent som nå, men jeg har det fantastisk. Når jeg kommer til 14 dager før konkurranse, så merker jeg selvfølgelig en anelse av tretthet, men ikke av betydning. Jeg kan lett gjøre mitt arbeid. Til min neste konkurranse satser jeg på 3,5-4 i fettprosent.

Hvordan spiser du nå i ukene før konkurransen?

Maten min er egentlig simpel. Det går i kylling, grønnsaker, ris, riskaker, protein og masse vann. Så får jeg vitaminer og pre-workout m.m.

På grunn av skoliosen, må du være ekstra flink med ryggtrening. Kan du fortelle litt om hvordan du trener ryggen og hvorfor det er så viktig for deg å trene?

Jeg trener ryggen to ganger i uken. Jeg har alltid dyrket min interesse for sport og startet med fotball da jeg var 3 år. Jeg har alltid elsket å bruke kroppen og se hva jeg kan. Jeg tror det er viktig for min selvtilfredshet å nå de mål jeg har satt meg. Adrenalinet i hodet gjør at jeg tenker «YES, hva er neste mål nå?». Slik har jeg det også på arbeid. Jeg vil være glad for å kunne gå på jobb og arbeide målrettet med tingene vi gjør.

Michael_Hougaard2

Er du ikke redd for at du skal overbelaste ryggen med trening?

Nei, jeg er ikke redd. Jeg kjenner meget godt etter og har lært når jeg må passe ekstra godt på. Mange ganger når jeg får vondt i ryggen, så er det fordi jeg har sløset med ryggtreningen. Ryggtreningen min handler heller ikke bare om å ta mer og mer vekt på, men heller mindre vekt og flere repetisjoner. Så har blant andre Tommi lært meg mange forskjellige øvelser.

Hva er din ultimate drøm innen Men´s Physique?

Det er helt klart å bli proff.

Hva synes vennene dine og familie om din form og hva du har oppnådd?

De syntes helt klart at det har gått veldig bra for meg. Selvfølgelig er det venner som ikke forstår at jeg bruker så mye tid på dette. Likevel tar de hatten av for at jeg velger å gjøre det. Min familie støtter meg hele veien. Min kjæreste trener med meg. Hun sørger for at jeg får lov til å bruke all den tiden jeg ønsker. Uten hennes hjelp ville det ikke være mulig. Min søster i Danmark er stolt av sin storebror og har også vært i Norge for å se meg konkurrere. Mine foreldre er forøyde med alle konkurransene. Min søster, mor og far har alltid dyrket trening, så det en naturlig ting vi deler.

Michael_Hougaard-Tommi_thorvildsen

Du har en velkjent mann som coach. Kan du si litt om hvordan coachingen har fungert?

Ja, Tommi Thorvildsen er helt klart en velkjent coach og det er en stor ære at han sa ja til å coache meg, da jeg søkte inn på hans team. Tommi har laget kostplan og treningsprogram. Han sa at jeg er nødt til å følge det og si i fra hvis ikke det fungerer, slik at vi sammen kan justere det. Jeg har fulgt det til punkt og prikke og sett hvordan det har lønnet seg. Har vi hatt en liten setback, så har Tommi bare gjort en justering og dermed var vi på vei igjen. Jeg har kun gode ting å si om hans coaching. Han er der ALLTID uansett tidspunkt. Han er alltid glad og han er uvurderlig. Jeg tror ikke jeg kunne hatt en bedre coach. Han bruker meget god tid på oss i teamet og står klar bak scenen, når vi konkurrerer. Da veileder han oss i alt fra fra farge som vi jo skal ha på — til oppvarming før vi går på.

Her følger video med Michael sin ryggtrening og forklaringstekst fra hans coach Tommi Thorvildsen.

Tommi om øvelsene i videoen

Bred chins

Dette er en fantastisk øvelse som går på hele ryggen, men mer spesifikt på øvre og ytre latsen. Denne øvelsen bygger mest på bredden av ryggen. Øvelsen tar også litt på skuldre (foran og bak) og biceps. Øvelsen er tøff siden man bruker egen vekt, men Michael er sterk, så ikke noe problem for han.

Sittende roing med kabel

Legg merke til at Michael ikke lener overkroppen mye forover når han utfører øvelsen. Man kan lene overkroppen forover og strekke ut mer, da tar øvelsen mer på latsen. Michael velger å holde mer fokus på midtre delen av ryggen og tykkelsen ved måten han utfører øvelsen på. Da er det viktig å ikke dra kabelen inn til brystet men ned til nedre del av magen for å unngå at biceps blir involvert for mye.

Sittende pullover smalt grep med kabel

I denne øvelsen er det viktig å strekke ut og kontrahere muskulaturen på sutten i bunn så den tar der den skal. Da nemlig på latsen og mer isolert på nedre delen.

En-arms kabelroing

Her får Michael fokusert på en side av gangen av ryggen. Ved å også kunne får dra lenger bakover uten noe som stopper i mot (som stang, håndtak). Dette vil føre til en lengre bane å jobbe på. Det er bra for å få kontakt med musklene og bygge tykkelse i ryggen.

Hyperextension

Denne øvelsen star på nedre delen av ryggen og korsryggen. Hev overkroppen til midjen er strukket helt ut. Bøy så overkroppen ved å bøye hofter og midje til den er helt bøyd/flexet.

Leave a Comment