Posted on: 15. september 2014 Posted by: Bodymag Comments: 0

Martin Heede er ingen taper. Han skal til VM! Dette er gutten som vet hvor han vil og hva han vil ha. Han har trent med vekter siden i sommer og vet lite om hva en diett innebærer. Han har vært aktiv og atletisk siden han var barn, så dette ligger i hans natur. Bli kjent med debutanten som stiller i Men’s Physique og Men’s Fitness!

Martin_Heede

Alder: 23 år.
Bosted: Oslo
Sivilstatus: Singel
Gym: Haralds Gym
Coach: Harald Skjøldt

Martin Heede er sponset av Kostimport! Klikk her og få alle kosttilskuddene han bruker rett hjem!

Meritter:

 • 8 ganger norgesmester i karate
 • 5 ganger Wado Europamester.
 • 3. Plass fra All style EM.
 • Kongepokalvinner All style.
 • Norgesmester i Cheerleading.
 • 2 plass fra EM i Cheerleading

Kan du fortelle litt om din treningsbakgrunn? 

— Jeg har vært en aktiv person siden jeg var liten. Jeg har trent så og si hver dag i alle år.  Jeg har drevet med karate, golf og fotball i mange år, men måtte slutte med fotball på grunn av en kneskade. Etter det ble det bare karate, før jeg kuttet ned på det og gikk over til cheerleading. Cheerleading er en idrett med rå styrke, kondis og kroppskontroll. Det er mange i fitnessverden som kommer fra turn, cheerleading og kampsport. Jeg har derimot aldri trent noe spesielt med vekter og begynte å trene i sommer. Jeg bestemte meg for å stille for fem uker siden. Til sammen har jeg trent i syv uker nå. Jeg stiller i Men’s Physique under Norway Open og i Mens Fitness under NM. Nå øver jeg på begge poseringene + friprogrammet mitt til Mens Fitness.

Kan du fortelle litt om hva du liker med de grenene du stiller i?

— Mens Physique stiller jeg i fordi jeg synes det er en kul klasse. Man skal ha en bra kropp, med bra symmetri og se ut som “Ken”. Haha, så det er en passende klasse. Med min bakgrunn er det Men’s Fitness som passer best. Derfor satser jeg på den til NM! Vinneren av NM blir også tatt ut til VM om man er god nok. Det har jeg også som et superMÅL! Jeg liker best selve konkurransen. Jeg elsker å konkurrere. Jeg liker også å trene hardt og synes det er supert, lærerikt og motiverende å kjøre en hard økt med kompiser på samme nivå. Jeg liker også de positive sidene med miljøet. Det er så klart negative ting i denne sporten også, men det prøver jeg å koble ut.

Hvem synes du har den ultimate Men´s Physique-kroppen?

— Den ultimate Physique-kroppen? Hmmm…den er litt vanskelig! Jeff Seid er en rå person, så hadde vel satt han som nr. 1! I Norge synes jeg så klart Alexander Myrvold har en rå fysikk. Jeg trener en del med han, og han er også en rå atlet. Det er noe jeg alltid ønsker å være — atletisk. Jeg vil bruke kroppen min, være atletisk og akrobatisk. Da får man også best og penest kropp.

Martin_Heede

Hvilke konkurranser planlegger du å delta i fremover?

— Mine konkuranser nå er Norway Open og NM. Resultatet av disse konkurransene avgjør videre. VM er i slutten av oktober, og Nordisk er i begynnelsen av november. Jeg har forberedt meg i kun syv uker. Da måtte jeg virkelig trene smart, så jeg har gått opp hvertfall 3 kg muskelmasse på den tiden. Jeg begynte på en liten diett i forrige uke, så vi får se hvordan det går til Norway Open. Jeg justerer heller på maten etter Norway Open. For meg er det NM som er målet!

Hvor lenge har du vært på diett og hvordan la du opp dietten og treningen mot denne høsten?

— Jeg har ikke hatt diett. Vi kan heller si at jeg har hatt et matprogram. Jeg har spist rent og mye i disse syv ukene. Litt mindre uken uken før forrige, og forrige uke begynte jeg på denne såkalte “dietten”. Jeg kan ikke veldig mye om dette. Jeg er nok veldig heldig med forbrenningen. Jeg har hatt lav fettprosent hele livet, uansett hva jeg har spist.

Hvordan føles det å være debutant?

— Å være debutant føles spennende! Jeg håper jeg kommer inn som frisk og positivt pust. Jeg skal lære så mye jeg kan på Norway Open.

Hva frykter du mest med å debutere?

— At jeg ikke rekker å bli god nok, eller at jeg ikke treffer på poseringene. Tenk om jeg står helt feil, siden jeg ikke har speil. Hahaha, men man får bare gjøre sitt beste!

Hva er målet ditt med høstens konkurranser?

— Mitt mål er alltid å vinne. Målet er NM. Jeg skal vinne NM og komme til VM i Men’s Fitness.

Hvordan har prosessen vært i forhold til familie og venner?

— Prosessen så langt har gått bra i forhold til venner og familie. Jeg har en del venner i miljøet, så jeg får sett dem ofte og trener med dem. Ellers så har jeg kontakt med de andre på telefon. De vet at jeg er kjedelig i denne perioden, men de prøver likevel og lure meg med ut eller lignende. Hehe…

Martin med venner på trening!
Martin med venner på trening!

Hvor viktig har hjelpen fra coach/gym vært under prosessen?

— Harald, min coach har vært helt rå. Han er som er farsfigur og er oppriktig interessert i deg og hva du gjør. Han har også lært meg det meste, siden jeg ikke kunne spesielt mye.

Hvilke tips vil du gi til gutter om har en drøm om å stille i Fitness?

—  Hm, det må bare være å trene hele kroppen — ofte.  Det går dessverre ikke an å skru tilbake tiden, men jeg mener at hvis du er aktiv fra du er barn, så får du igjen for det senere i livet. Forbrenningen og fysikken min har jeg bygd opp gjennom hele livet. Man kan si at gener også er viktig, men aktivitet er det viktigste, for det er noe man kan gjøre noe med!

Hvilke kosttilskudd har du brukt og hvordan har de hjulpet deg?

Jeg er sponset av BMR, så alt jeg bruker er produkter derfra. Jeg bruker PWO enda, men jeg brukte proteinpulver og kreatin kun i fire uker. Spis rent og pent, tren hardt — så holder det.

 • Proteinpulver (Protelux)
 • Kreatin og Pwo (Animus)
ANIMUS er en av de mest effektive og kraftfulle pre-workouts på markedet!
ANIMUS er en av de mest effektive og kraftfulle pre-workouts på markedet!

Martin_Heede

Beskriv deg selv med sju ord. 

 • Omtenksom.
 • Dedikert
 • Atletisk
 • Vimsete
 • Hyper
 • Rastløs
 • Sterk

Vi takker Martin for intervjuet og ønsker ham LYKKE TIL!

Leave a Comment