Posted on: 13. juni 2021 Posted by: Bodymag Comments: 0

Phil Heath er kjent for sin FST-7 metode. Her kan du lære litt mer om metoden og hvordan den kan gjøre deg enda bedre!

Av: Marika Lejon

Mr.Olympia_BODYMAG

Steng blodet ute!

Teorien bak metoden som brukes av Mr. Olympia-vinner Phil Heath, er at oppsvulmingen av musklene under trening hjelper musklene til å vokse. Denne metoden er en måte å effektivisere veksten på.

Fascia Stretch Training -7 (FST-7) er en metode med syv sett, der målet er å pumpe ut så mye blod som mulig ut til muskulaturen, ved å bruke lettere vekter. Denne metoden bør kombineres med tunge vekter, for maksimal muskelvekst. Hvis du enda ikke har fått med deg denne treningsmetoden, kan du se video her.

Treneren avslørte metoden

Phil Heath sin trener Hany Rambod forklarer metoden “blood-starving” i magasinet Muscle&Fitness.

“Metoden fører til begrenset blodtilførsel, ved å holde lemmene vekke fra hjertet mellom settene. Et eksempel er mellom settene på curls. Da holder du armene over hodet for å hindre blodtilførsel til muskelen. Teorien er at når du tar armene ned igjen for å løfte et nytt sett, så strømmer blodet lynraskt ut i musklene og setter i gang en hyper-vekst respons. Rambod har brukt det på flere proffer, og forteller at det funker veldig bra.”

Hvis du vil trene enda mer effektivt og bli enda bedre, så skader det nok ikke å prøve denne metoden som har vært populær i mange år. Lykke til!

Mr.Olympia_BODYMAG
Phil Heath og Kai Greene

Phil-Heath

Referanse: Muscle&Fitness USA (Juni 2013)

Leave a Comment