Posted on: 5. juli 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0
Kristiansand Gladiators - BODYMAG.no

Amerikansk fotball er en sport som ikke er veldig utbredt i Norge, men som har blir oppdaget av stadig flere. Idretten krever styrke og utøverne må trene med tunge vekter for å bli gode spillere. Av den grunn dro Bodymag på “Gladiator-trening”, tre dager før Kristiansand Gladiators deltar i NM. I morgen smeller det!

Av: Marika Lejon

Kristiansand Gladiators - BODYMAG.no

I morgen (lørdag 6.juli 2013) er det NM-finale i Amerikansk Fotball på Kristiansand Stadion klokken 15:00. Kristiansand Gladiators skal spille mot Eidsvoll 1814s og manager Jørgen Benestad-Johansen (Kr.sand Gladiotors) mener det er veldig stor stor sjanse for seier. Ønsker du å se den spennende kampen kan du kjøpe billetter her.

>>>

Kristiansand Gladiators - BODYMAG.no

Onsdagen før finale dro Bodymag på Gladiator-trening for å sjekke ut musklene på gutta. Her kan du se videointervju med glimt fra treningen og hvor manager Jørgen Benestad-Johansen forteller om laget, hvordan de trener og litt om viktigheten av styrke og kraft i denne idretten. Du vil høre mye engelsk tale i videoen. Dette er fordi treneren til gutta er Richard Bonds, som er fra USA. Han har over 20 års erfaring som trener. I 2012 ledet han The Wild Boars i Serbia helt til den nasjonale finalen, selv om laget var i en oppbyggningsfase. Det er også kjøpt inn to canadadiske spillere og en amerikansk spiller på laget.

FAKTA om Kristiansand Gladiators

  • Grunnlagt i 1993 (som Otra Raiders)
  • Omdøpt til Kristiansand Gladiators i 2000
  • Hjemmebane: Karuss Colosseum (Vågsbyd)

Gladiators er medlem av NAIF (Norges Amerikanske Idretters Forbund), som er medlem av Norsk Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF). Forbundet består av ca 90 klubber fra ulike idretter, med nær 4000 medlemmer. Organisert amerikansk fotball har vært en del av føderasjonen siden 1983.

Laget ble grunnlagt som Otra Raiders i 1993, men ble omdøpt i 2000 da Raiders og rivalklubben Arendal Wildcats ble slått sammen til Kristiansand Gladiators.>>>

Fra 1993 til 2007, spilte Gladiators på Hellemyr Kunstgress. Våren 2008 flyttet de til sitt nye anlegg på Karuss i Vågsbygd. Dette ble gjort mulig med en sjenerøs donasjon fra OL-gullvinner Andreas Thorkildsen (spydkast). Feltet ble moteriktig oppkalt Karuss Colosseum.

Gladiators har konkurrert på alle nivåer i norske konkurranser i løpet av sine 19 års eksistens. I 2012 har teamet  kommet seg tilbake til 1. divisjon.

Kristiansand Gladiators - BODYMAG.no

Kristiansand Gladiators - BODYMAG.no

Kristiansand Gladiators - BODYMAG.no

Kristiansand Gladiators - BODYMAG.no

 

Leave a Comment