Posted on: 10. september 2014 Posted by: Bodymag Comments: 0

Han har vunnet NM i enkeltøvelser ni ganger. Han konkurrerer også i Gripsport og fikk nylig 4. plass også i Highland Games — skandinavisk mesterskap! Dette er en svært allsidig strongman. 28-åringen har til og med en 6. plass i Norges Sterkeste Mann. Bodymag møtte Eirik Bruun Ingebretsen på Kick Treningssenter i Arendal!

kraftsport- Eirik Bruun Ingebretsen 1727

Av: Marika Lejon

Navn: Eirik Bruun Ingebretsen
Alder: 28 år
Arbeid: Lagerarbeider hos Skarpnes AS
Sivilstatus: Samboer med Jeanette. Vi har to flotte barn. Liam på 3,5 år, og Mia på 4 måneder.
Gym: Kick- et komplett treningssenter
Gren: Strongman, Highland Games, Gripsport (grepskonkurranser)

Meritter:

 • 3 x Norgesmester i Farmers Walk.
 • 3 x Norgesmester i Rolling Thunder.
 • 3 x Norgesmester i hantel til kasse (enarms markløft med tykk hantel).
 • 2. Plass i Ironmind Grip Classic 2013.
 • 4. Plass i Skandinavisk mesterskap i Highland Games.

Se video hvor Eirik perser i en øvelse. Vi har fimet en hel økt, mens han snakker om kraftsport og konkurranse!

 

Når startet du å konkurrere?

— Jeg konkurrerte for første gang på NM i enkeltøvelser i 2010.

“Jeg vil vise unge og lovende utøvere at det er mulig å bli sterk uten å ty til legemidler, og blodbanken nekter deg videre blodgiving om du tester positivt på alt fra steroider til heroin.”

Fortell litt om din siste konkurranse!

— Det var skandinavisk mesterskap i Highland Games. Jeg hadde en drøy måned oppkjøring, og jeg hadde kun trent kasteøvelser fire ganger før det. Det kreves mye teknikk, så jeg måtte bruke litt mer power enn de rutinerte konkurrentene mine. Øvelsene var:

 • Breamar Stone Put (støt med stein for max distanse)
 • Weight for Distance (12,5kg lodd på kjetting skal kastes så langt som mulig)
 • Scottish Hammer (sleggekast med beina stillestående)
 • Weight for Height (25,4kg lodd skal kastes så høyt som mulig over en stang)
 • Caber Toss (6m lang tømmerstokk skal kastes slik at den velter rundt og lander så rett som mulig)

Du er med å arrangerer en konkurranse. Kan du fortelle litt om den og hvordan folk kan melde seg på?

— Jeg har fått æren av å arrangere Ironmind Grip Classic 18. Oktober i Valhalla, Tvedestrand. Det er en renspikket grepskonkurranse der vi tester styrken i underarmer, håndledd og fingre til utøverne. Man melder seg på ved å sende meg en mail på eirikbruun@hotmail.com. Deltakeravgift på 80,— kr betales på konkurransedagen. Sjekk ut mer på facebook-eventen. “Ironmind Grip Classic Vol. 4

Du er blodgiver. Fortell hvordan dette påvirker treningen og om hva som må til for å bli blodgiver.

— Jeg gir blod av mange grunner. Det er for det første en veldig god gjerning som kun tar 30 minutter av tiden din fire ganger i året. Hvem vet, kanskje er det ditt blod som redder et liv…? For det andre, er det godt for kroppen å få skiftet ut blodet hyppig.  Jeg merker at jeg blir mer energisk og kan yte mer 2-3 uker etter en blodgiving. Mulig dette bare er placebo-effekt, men samme det — det funker hvertfall. For det tredje, er det en fin måte å vise at man er dopingfri på, da de lett kan se på resultatene hvilke nivåer man ligger på. Jeg vil vise unge og lovende utøvere at det er mulig å bli sterk uten å ty til legemidler, og blodbanken nekter deg videre blodgiving om du tester positivt på alt fra steroider til heroin.

Besøk Gymgrossisten i Sorgenfrigata og kjøp ALT du trenger for å bli sterkere. Her jobber også folk som yter topp service for å hjelpe deg mot DITT mål!

Hva må til for at de grenene du konkurrerer i skal bli mer anerkjent?

— Vi trenger folk som deg i Bodymag som er interesserte i å dekke disse sære sportene våre. Media er rektrutteringsmoment nr. 1. Ellers er det selvsagt bra å lage miljøer spredt rundt i landet. Highland Games er veldig stort i Skottland (selvsagt, siden dette er nasjonallekene deres), USA, Canada, Tyskland og på Island. Grepskonkurranser er stort i USA, England, Finland og Russland.

Du har familie. Hvordan går dette hånd i hånd med treningen?

— Det går veldig greit, ettersom jeg har tidenes mest tålmodige samboer. Jeg trener ikke før ungene er lagt for kvelden, så det går ikke ut over dem. Samboeren min Jeanette, tar støyten og er stuck hjemme med babycallen mange timer i uka. Det er nok den største motivasjonen min på trening. Hvordan kan jeg ikke gi 100% på trening når hun sitter hjemme og passer barna kun fordi jeg skal få trent?

Hvordan spiser du og hvordan ser treningsøktene dine ut i løpet av en uke?

— Jeg spiser måltider bestående av kjøtt, egg, ris, pasta, poteter etc fem ganger daglig. Jeg har ikke regnet ut kalorier i løpet av en dag, men det ligger nok rundt 3500-4000 kcal.
Jeg trener fire dager i uka, der jeg kjører en god mix av eksplosivitet, statisk styrke og spesifikt grepsrettet trening. Jeg trener slik:

 1. Mandag-rygg
 2. Onsdag-bein
 3. Fredag-skuldre/bryst
 4. Søndag-armer + andre små muskelgrupper

kraftsport- Eirik Bruun Ingebretsen

 

Hva er planene for høsten?

— Først er det Ironmind Grip Classic 18. oktober, så skal jeg til Gøteborg i slutten av november på Max Grip Challenge, deretter blir det nok et julestevne i Valhalla.

Hvilke langsiktige ambisjoner har du med treningen?

— Jeg skal ha landets desidert sterkeste hender og jeg vil også på pallen i Norges sterkeste mann -105kg. Min beste plassering der er en 6. Plass fra 2012. Det hadde også vært kult å dra 350 kg i markløft. Nå ligger persen på 315kg, så jeg er på vei.  Jeg har også lyst til å bli såpass god i Highland Games at jeg kan bli med på et VM en gang i tiden.

Hvordan er miljøet på Kick?

— Fantastisk! Vi har norgesmestre i strongman, både menn og kvinner. Janne Grandalen er uslåelig i -70kg klassen så lenge hun holder på, og Marius Halvorsen er i en liga for seg selv i -80kg klassen. Han er verdensmester om få år. Morten Halvorsen (far til Marius) er et powerhouse uten like og kom på 8. plass i Norges sterkeste mann i fjor — i en alder av 40 år. Treningspartneren min Bård Noraberg, stiller i -90 klassen og har en vannvittig styrke. Han må bare bli helt skadefri og terpe på teknikk, så blir han pallkandidat i Norges Sterkeste -90kg neste år.

Har du noen tips til de som ønsker å bli sterkere? Hvordan bør de trene?

— Tren markløft, knebøy og press over hodet. Ikke bare fokuser på bryst og biceps, som vi alle gjorde på starten av 2000-tallet. Man bør også lære seg å ta skikkelig i. Jeg ser altfor mange som er for laidback, når de burde hisset seg opp og løftet 20kg mer.

— Jeg vil gjerne takke Brekke Sport for oppgradering av treningstøy og utstyr når jeg sliter det gamle ut.

Vi i Bodymag ønsker Eirik LYKKE TIL i konkurransene fremover og takker også for et veldig hyggelig intervju!

ANIMUS er en av de mest effektive og kraftfulle pre-workouts på markedet!
Vil du bli sterk? ANIMUS er en av de mest effektive og kraftfulle pre-workouts på markedet! Kjøp her!

Leave a Comment