Posted on: 20. desember 2013 Posted by: Bodymag Comments: 0
Kjetil Finnes - Target Powergym

Kjetil Finnes fra Kristiansand vant 1. plass på Strongman konkurransen “Target Powergym” i -90 kg forrige helg. Konkurransen foregikk i Danmark og Kjetil syntes det var deilig å knuse regjerende mester. Selv er han ny i Sporten og har kun holdt på i 6 måneder!

Kjetil Finnes - Target Powergym

Fortell om konkurransen du var med på.  

Det var en konkurranse som ble holdt på et gym i København. Som jeg forstod var det en veldig kjent konkurranse med tanke på at det var mange kjente profiler som trente på gymmet der nede. Gymmet heter forøvrig Target Fitness Power Gym.

Trenger du mer styrke? Få tak i alt du trenger av kosttilskudd hos Gymgrossisten i Parkveien!

Du hadde egentlig ikke tenkt å stille. Hvorfor valgte du å bli med likevel? 

Jeg hadde i en liten stund før konkurransen hatt litt smerter mellom skuldra og brystet, så jeg var redd for at jeg hadde fått et skikkelig trøkk inni der. Men så tenkte jeg med meg selv at jeg får bare satse på at jeg får leget det mest mulig uken før konkuransen. Jeg tenkte at jeg heller bare dropper ut der nede om det skulle vise seg å ikke være bra, men det hadde leget seg veldig bra. Jeg hadde en veldig god feeling på konkurransen, siden jeg er i så god form for øyeblikket.

Kjetil Finnes - Target Powergym

Tok du noen personlige rekorder under konkurransen?

Tjaa, jeg har jo aldri prøvd hånd over hånd før, så dette klarte jeg jo å dra i land rimelig raskt. Husker jeg ikke feil så tror jeg det var på 19 komma et eller annet.

Hvilke øvelser gjorde dere og hva tok du på de forskjellige øvelsene? 

Første øvelsen skulle vi presse en atlasstein på bare 60 kg fra bakken og over hodet flest mulig ganger på 1 minutt. Dette var forsåvidt en veldig lett øvelse hvor jeg tok 14 repitisjoner. Andre øvelse var Rack Squat. Da begynte vi med rompa nesten i gulvet og presset opp og hver gang vi kom ned, så la de på 10 kg. Jeg endte på skuffende 150 kg på denne. Tredje øvelse var Medley. Da skulle vi først sku en slede med 250 kg på 20 meter, så skulle vi gå Farmerswalk tilbake med 100 kg i hver hånd og løpe tilbake igjen med en 75 kg stein. Jeg vant forsåvid denne øvelsen og, men jeg har aldri tatt medley før. Det at jeg har trent mye kondis tjente jeg veldig mye på her. Fjerde øvelse var hand over hand, da vi trakk en slede med 250 kg 20 meter på tid. Dette var nok min beste øvelse i forhold til at det var litt vekt. Siste øvelse var dekkvelt hvor var det en slags dekkmaskin hvor de hev på vekter på siden. Jeg husker ikke hvor mye dette var men det var også en forsåvidt lett øvelse.

Kjøp Pre Workout på nett nå, for bedre resultater på trening hos kostimport.no!

Hvordan forberedet du deg til konkurransen? 

Jeg prøvde et nytt matprogram for å heller la kroppen tilpasse seg en god vekt, uten at det skulle bli noe stress. Jeg trente ingenting uka før stevnet, så jeg kjente det var godt å få løfta litt der nede.

Du er ganske rippet til å være strongman. Er det ikke lurere å ha litt å gå på som strongman? 

Jeg har aldri vært noe fan av å ha fett på kroppen. Om jeg må endre på dette hvis jeg velger å gå videre til større klasser om noen år, så får jeg jo heller bare gjøre det. For eksempel stilte Arild Haugen i åpen klasse og veide mellom 140 og 150 kg hvis jeg ikke husker feil. Han hadde ikke mye fett på kroppen. Derfor tror jeg ikke det er umulig. Så var det jo også en som sa en gang “You don`t have to be fat to be strong.”

Kjetil Finnes - Target PowergymHva er målet ditt videre? 

Målet er jo å fortsette i det gode sporet som jeg er i nå og prestere rimelig mye bedre på NM til sommeren igjen enn det jeg gjorde. Jeg har lyst

på en topp 5 da, så jeg får bare fortsette å trene som jeg gjør nå og håpe at jeg får utslag for det i mer enn en konkurranse fremover. Alle de andre blir jo bedre også, så jeg får bare henge i.

Hva gjør du for å unngå skader?

Jeg har begynnt å strekke en del ut og går også til massasje et par ganger i ny og ne for å få myket opp musklaturen. Det er viktig å varme opp godt også, så svetten spruter gjerne. Nå hadde jeg jo en liten smell mellom skuldra og brystet som jeg ikke har peiling på hvordan har kommet. Men det ga ikke noe utslag i Danmark og jeg har vært hos legen min etter jeg kom hjem, bare for å ta en ettersjek. Alt er i sin skjønneste orden, så jeg håper det bare var en kraftig strekk.

Trenger du nye treningsklær? Kjøp på nett nå hos Fixgear.no!

Hvem rundt deg er det som holder deg gående og gir deg motivasjon? 

Det må jo være Kai Kendrick. Hehe…det var jo han som dro meg med på dette og vi konkurrerer jo fra alt til oppvarming til siste sett, bare for å få hverandre til å presse oss mest mulig. Så han har hjulpet meg mye med råd og vi hadde mye telefonkontakt da jeg var på stevnet i Danmark, så det er veldig greit å ha en med mye erfaring som kan hjelpe. Så har jo lyst til å bli sterkere enn han en dag, men det tror jeg nok desverre jeg kan se langt etter.

Kjetil Finnes - Target Powergym

Hvordan føltes det å vinne? 

Det var helt ubeskrivelig, selv om det ikke var så mange med, så var det et høyt nivå der nede og bare det å slå den regjerende mesteren der nede var veldig gøy, når jeg tenker på hvor ny jeg er i dette. Jeg følte jeg fikk litt igjen for det jeg har strevet med den siste tiden, og det føltes veldig godt å dra seieren i land for gymmet hjemme (KST) der nede. Vi vil jo ha navnet vårt flest mulig plasser.

Vi ønsker Kjetil Finnes LYKKE til videre med Strongman-satsingen og GRATULERER med seieren!

Leave a Comment