Posted on: 31. mai 2013 Posted by: Bodymag Comments: 2
Jørgen Corneliussen, Kim Andre Gudbrandsen

Talentet Kim Andre Gudbrandsen (23) har imponert Jørgen Corneliussen(41) stort. Jørgen mener han har hele pakka. Genene, treningsviljen, ydmykheten, psykisk styrke og ambisjonene på rett plass! Vi møtte dem begge på Pro Gym i Drammen for å trene. Se video i bunnen av artikkelen!

Av: Marika Lejon

SE TO VIDEOER IN BUNN MED HARDCORE-TRENING (SKULDRE, TRAPEZIUS OG LEGGER)Jørgen Corneliussen, Kim Andre Gudbrandsen

Meritter:

 • 1.plass Debutant Bodybuilding- Sandefjord 2013
 • 3. plass Overall Sandefjord 2013

Kvikk info

 • Født i Harstad, men oppvokst på Notodden.
 • Flyttet tilbake til Harstad sommeren 2011 for å studere og jobbe.
 • Han går for tiden vernepleierstudier og jobber i helsevesenet ved siden av.

Klærne er fra GORILLA WEAR

Hvor trener du og har du alltid trent?

Jeg trener på Stamina Hot i Harstad og på Pro Gym Drammen når jeg er sørpå. Trening har jeg alltid vært opptatt av. Jeg har vært aktiv gjennom hele ungdommen, både med Taekwondo og litt trening på studio. Det var ikke før januar 2013, da jeg traff Gøran Jensen at jeg vurderte å prøve meg innen kroppsbygging. Det har liksom aldri vært seriøst nok før nå til å stille. Både mat, trening og hvile er jo noen av tingene han lærte meg, for å kunne gå den lange veien til scenen.

Jørgen Corneliussen, Kim Andre Gudbrandsen

Du debuterte på Sandefjord Open nå i våres. Hvordan var det?

Nei, det var en overveldende opplevelse! Jeg hadde ikke helt troa på at det skulle gå så bra som det gikk. Jeg tror ikke det har gått opp for meg hva jeg har vært gjennom. Det har vært gøy å se tilbake på bilder og se at jeg kom i så god form. Det er klart, når du står midt oppi det og det er første gang man er med, så blir det mange nye inntrykk som skal bearbeides. Jeg snakket med Jørgen syv uker før konkurransen og han sa det kom til å bli litt hardere med dietten de siste ukene. Jeg visste ikke i det hele tatt hva jeg gikk til. De siste 3-4 ukene var en spennende tur å gå.

Kim ler og jeg skjønner at disse ukene må ha vært veldig harde. 

Det har vært gøy også. Man lærer å kjenne seg selv på godt og vondt.

Jørgen Corneliussen, Kim Andre GudbrandsenJørgen Corneliussen, Kim Andre GudbrandsenJørgen Corneliussen, Kim Andre Gudbrandsen

Hva er det skumleste med å være debutant?

Alt er jo nytt. Man skal på med brunkrem, flerre av seg håret litt og på med truse. Det er nytt bare det å stå foran folk i truse! Man føler seg heller ikke bedre, når kiloene raser av. Hvertfall for min del, så følte jeg meg bare verre og verre for hver uke som gikk. Jeg følte jeg ikke hadde noe på den konkurransen å gjøre. Det viste seg derimot å være tvert om, så kanskje jo verre man føler seg, desto bedre er man, jeg vet ikke. Det er utrolig morsomt å tenke tilbake på det. Det er en skikkelig boost til videre satsing.

Nå er vi på Pro Gym i Drammen, men du er ikke herfra?

Jeg har egentlig vokst opp en time utenfor, i Notodden. Opprinnelig er jeg fra Harstad. Jeg flytta tilbake igjen dit for noen år siden for å studere. Jeg har også fått meg jobb der. Jeg har reist 180 mil for å komme hit og trene med Jørgen. Samme med Sandefjord. Jeg måtte reise langt, men det er en del av gamet det, å reise litt. Det er helt klart morsomt for en unggutt på 23 år å få så mange positive tilbakemeldinger og få lov til å trene med Jørgen.

Er Jørgen en type coach for deg? 

Jørgen bryter inn og sier “kompis”, før Kim svarer;

Det er fint å høre at han sier kompis. Jørgen skrev ned alt jeg skulle gjøre og jeg tror det hadde veldig mye å si for meg. Han hadde skrevet alt for hånd og dette hadde jeg alltid med meg i sekken. På tunge dager hjalp det å ta det opp og lese det han hadde skrevet. Det satt jeg veldig stor pris på.

Du har ikke holdt på “seriøst” så veldig lenge. Når startet du egentlig?

Jeg startet seriøst først i januar. Da ble jeg kjent med Gøran Jensen, som har et par gode meritter fra -90 og vunnet det. Det er ti år siden han gjorde det, men det er bunn og grunn han sin skyld at jeg ble kjent med gutta her nede, Jørgen og Øivind Hansen som driver gymmet her. Øivind har hjulpet meg endel med kosstilskudd og gitt meg klær. Jeg føler jeg har vært ganske heldig som har fått så mye hjelp.

Jørgen Corneliussen, Kim Andre Gudbrandsen

Hvordan ser du på Jørgen? Er han et forbilde for deg?

Ja, det er jo klart det. Han har vært med i “gamet” en stund og ser bra ut, så håper en dag på å nå like langt som han. Det blir spennende å se.

Jørgen, hvorfor har du tatt denne gutten så til deg? Kan du fortelle litt om Kim Andre som atlet?

Da jeg møtte Kim her i Drammen for første gang, så fikk jeg faktisk gåsehud. Han kom inn her som en ydmyk, sjenert og forsiktig gutt på 23 år og turte nesten ikke se meg i øynene. Da han tok av seg tøyet, og dette mener jeg ærlig, da fikk jeg sånn gåsehud, som du får når du sitter som publikum og det kommer en utrolig bra kroppsbygger på scenen. Det er ikke så ofte du får det kicket. Det er bare ved spesielle anledninger. Så var han en person som jeg liker. Jeg liker mennesker som er ydmyke, ordentlig nede på bakken, men samtidig med ambisjoner. Så det var egentlig en veldig god match. Jeg har sansen for den type utøvere, som er sultne på suksess, men samtidig ydmyke og interessert i å lytte. Dette var grunnen til at jeg ville hjelpe han videre.>>>

Jørgen Corneliussen, Kim Andre Gudbrandsen

Det programmet han fikk av meg en uke før konkurranse, er det samme jeg har brukt selv i mange år. Jeg sa til Kim at han er den andre personen som har fått lov å få det av meg. Det er kun en annen kompis som har fått programmet av meg før Kim og det er Kristoffer Tusberg. Det kan Kim ta som et kompliment. Men jeg har som sagt aldri sett en person på 23 år, med så moden og tørr muskulatur. Det er sånn muskulatur man har når man er 30 år hvis man har vært ordentlig seriøs i “gamet”. Han har hele pakka, som må til for å gjøre det bra. Jeg følte da jeg traff han, at hvis jeg kunne være med å påvirke han i en god retning, og vise at det går an å være bygger med bra suksess og samtidig ha beina på bakken, så ville jeg gjerne være med på det. Gi litt av meg selv på en positiv måte. Så syntes jeg han var en hyggelig kar, så da utviklet det seg og vi har hatt endel kontakt både rundt Sandefjord og nå er han her i Drammen igjen og kommer flere turer fremover. Vi skal ta reklamebilder sammen til uka, så det er litt moro.>>>

Jørgen Corneliussen, Kim Andre Gudbrandsen

Du sier at man må være minst 30 år og ha holdt på seriøst for å oppnå muskulaturen til Kim. Hvordan er det mulig at Kim er så bra? Dette er vel genetisk da?

Han har en vanvittig bra genetikk, men også en vanvittig bra treningsvilje og psyke for å orke det. Det å komme i så god form, det kommer ikke gratis. Det er en måte å gjøre det på. Det er tung trening, seriøsitet og bra mat. Uansett om han har spist litt dårlig mat innimellom også, så har han hvertfall spist mye og har måttet få i seg noe bra mat også. Du får ikke så bra muskulatur, uten å ha fått i deg god kost. Man kan ikke bare leve på kebab, uansett hva Kim selv sier.

Vi ler alle sammen. Kim Andre mener nemlig at det er Kebab han har spist, før han begynte på seriøs diett. Jørgen fortsetter;

Han er imponerende! Det står jeg ved. Han var så sjenert og hadde ikke troen på seg selv. Jeg tok tak i han og sa at han måtte våkne opp og at dette er sinnsykt bra. Du må ha troen på deg selv og det du driver med. Han begynte å diskutere hvilke utøvere som skulle være med i Sandefjord og mente han ikke hadde sjanse mot han, han eller han. Han begynte å ramse opp. Jeg lovte han at han kom til å få 2. plass i overall. Jeg sa “Thomas Askeland kommer til å slå deg, men jeg tipper deg som 2. plass overall.” Det var nesten treff, for han ble nummer tre, bak en polakk som kom på 2. plass. Det var mange dommere jeg snakket med i etterkant som mente at han fint kunne fått en 2. plass. Uansett, så er 3. plass overall en meget god plassering som debutant.

Jørgen Corneliussen, Kim Andre Gudbrandsen

Kan han bli like bra som deg? Du har jo vært med i VM og gjort det bra. 

Jeg tror han kan bli bedre! Men det er opp til han selv. Det det handler om i kroppsbygging er å ha viljen, motivasjonen, styrken og orket. Å bli god i kroppsbygging er også en lang prosess. Jeg har lagt på meg få kilo hvert år, men jeg har lagt på meg kvalitet på kvalitet. Det er det som er viktig for meg. Også det å være forbilde for andre utøvere og ungdom jeg jobber med. Da er det dette med å skynde seg sakte. Jeg startet som debutant i år 2000. Nå er vi i 2013. I dag er jeg mer sulten i forhold til første gangen jeg stilte. Det er det som er drivkraften for meg også, og som jeg ønsker å lære Kim. Å skynde seg sakte. Svært mange unge får suksess og skyter rett til værs, så fyker de rett ned igjen. Hvis han spiller korta sine rett, så tror jeg han har mulighet til å bli en internasjonal kroppsbygger. Det må være målet for han med det potensialet han har, å være med i VM.

Jørgen Corneliussen, Kim Andre Gudbrandsen

Jørgen Corneliussen, Kim Andre Gudbrandsen

Hva synes du om hva han sier Kim?

Jeg har sagt det til han før, at det er store ord fra en stor mann. Det er overveldende for meg som ikke har drevet med dette så lenge.

Jørgen sier det er opp til deg. Hva tenker du om det?

Jeg har gjort som Jørgen har sagt hele tiden. Mange prøvde å få i meg boller og mye annet rart for å karbe opp bak scenen. Men jeg holdt meg kun til hva Jørgen sa og det funka! Det kommer jeg til å fortsette med.

Hva er din neste konkurranse nå?

Det blir NM til høsten, forhåpentligvis noen kg tyngre. Vi får se.

Jørgen, du skal jo også stille i VM igjen sammen med Knut Øines? 

Ja, Knoll & Tott. Jeg ønsker Knut all suksess. Han er en god kompis av meg. Jeg reiser til VM med ambisjoner om å ta gull. Det tør jeg å si. Sist gang da jeg skulle være med i VM, så turte jeg ikke å si at målet var å ta en medalje (som målet var den gangen). Hvis du sier i Norge at du reiser for å ta medalje, så virker du litt “tacky” og høy på pæra. Jeg sa til venner at jeg ønsket medalje, men utad, sa jeg at målet var finalen. Jeg trente hardt og hadde ambisjoner. Jeg googlet de som skulle være med og hadde troen på det jeg drev med. Jeg reiste ikke til VM den gang for å være deltaker. Jeg reiste med ambisjoner. Det gjør jeg nå også, og derfor tør jeg å si det at jeg jeg reiser nå for å prøve å ta den edleste medaljen. Samtidig vet jeg at jeg må være ydmyk, for det kan komme veldig bra utøvere og du vet aldri hvem du møter. Jeg mener at hvis du først skal delta i et VM, hvertfall for min del, så skal du reise med ambisjoner. Hvis jeg hadde tenkt at jeg kanskje kunne fått en 10. plass i VM, så hadde jeg heller satset på Nordiske mesterskap, NM og slikt. Jeg føler jeg har kommet dit nå, at jeg kan si at jeg ønsker å gå for gull. Det er det jeg gjør. Jeg går for gull!

Jørgen Corneliussen, Kim Andre Gudbrandsen

Hvor langt vil du nå?

Jeg har egentlig aldri drømt om å være proff. Det viktigste for meg er å ta vare på familie og ha det bra med meg selv. Jeg er nå 41 år gammel og blir snart 42. Målet har ikke vært å bli proff. Samtidig så tenker jeg at hvis det går bra til høsten i VM, så finnes det en masters Olympia. Men hvis jeg skal ha noe der å gjøre eller være i nærheten av det, så vil jeg hvertfall ha helst et gull fra VM, før jeg søker om et eventuelt proffkort. Etter VM, så er det to år til jeg skal stille igjen. Da er målet mitt å veie 110kg ferdig på scenen. Jeg har satt meg et realistisk mål nå til høsten med å veie 106-107. Etter to år skal jeg greie å veie 110 kg i like bra form og med god fysikk. Det er realistisk. Det er kanskje en liten drøm å avslutte karierren som proff, hvis det går som det går. Det er mange hinder på veien og man må ta ting som det kommer.

Hva tenker du Kim, når du hører på Jørgen, hvordan han tenker?

Jeg vil ta et skritt av gangen. Hvis det ikke går min vei på NM i år, så kommer det et år til neste år også. Jeg har ikke noe dårlig tid eller hastverk. Han sier at det kan komme mange hindringer på veien. Jeg må bare passe på at jeg får gjort det jeg skal på trening, spise maten min og bruke tiden. Ingenting skjer over natten. Det har jeg lært i løpet av de månedene her. Det tar lang tid og det er hardt arbeid. Jørgen har også familie og barn. Jeg tar helseutdanning som Jørgen også har tatt. Jeg vil jo også ha familie og ikke brenne opp alt. Ha et liv! Det å ha familie og det å ha en jobb er like viktig som å bli god i bygging.

Jørgen Corneliussen, Kim Andre Gudbrandsen

Alt må funke for å gjøre det bra?

Jørgen svarer;

Det er kjempeviktig! Det å ha jobb og familie gjør deg til en bedre utøver. Skrur jeg livet endel år tilbake, da jeg var singel og ikke hadde barn, da jobbet jeg i døra den ene helgen og hadde den andre fri. Det var mer festing og uroligheter i livet mitt. Jeg hadde ikke noe ro på meg. Da jeg ble sammen med kona mi og fikk min første sønn, så fikk jeg mer orden på livet mitt og fikk mer fremgang. Stabilitet og trygghet gjorde meg til en bedre utøver. Så fikk jeg andre referanser i livet. Jeg tenkte mye på mat og kost før i tiden. Du blir veldig grønn og formet av kroppsbygginga. Det gjorde meg faktisk til en dårligere utøver. Jeg fikk litt avstand fra det, ved å få meg en familie. Da jeg kom på gymmet var jeg der for å levere. Da jeg kom hjem, var det andre ting som stod i huet på meg. Det gjorde meg til et bedre menneske og en bedre kroppsbygger! Mange har som eneste mål å komme i god form og brenner kruttet sitt på det. Det er viktig å ha andre referanser for å få suksess. Mitt råd er å skynde seg sakte og ha andre interesser også. Ha ambisjoner. Sett deg delmål og også noen hovedmål på veien.

Jørgen Corneliussen, Kim Andre Gudbrandsen

2 People reacted on this

 1. Dere har jo seriøst ødelagt hele økta med den musikken! En treningsvideo skal bestå av skriking og lyden av jern, musikk kan evt være et tillegg

  1. Vi jobber med å forbedre musikken. Youtube har desverre restriksjoner på musikkbruk og vi kan kun legge på musikk som vi har egen linsens på. Vi er enige i at lyden av jern må komme bedre frem. Problemet blir at musikken vi legger oppå videoen krasjer med musikken på gymmet og det høres ikke bra ut. Hvis musikken i bakgrunnen på treningsstudioet kommer for tydlig frem, risikerer vi å få videoen fjernet eller mister rettigheter til å publisere videoer over 15 minutter. Vi prøver å forbedre oss på dette og håper at vi kommer frem til en bedre løsning.

   Samtidig må det sies at vi også har fått positive tilbakemeldinger på musikken. Musikk er litt smak og behag. Takk for din tilbakemelding. Vi er takknemlige for dette og vil gjøre vårt ytterste for å forbedre oss der vi kan!

Leave a Comment