Posted on: 9. september 2021 Posted by: Bodymag Comments: 0
Johanna Stavrakaki

Det hotteste innen treningsklær i Hollywood heter athleisure og er perfekt for deg som alltid føler at du går i treningsklær. Du trenger ikke lenger være kjedelig, selv om du skal trene. Møt kunstner og motedesigner Johanna Stavrakaki, som designer de kule treningsklærne i L.A.

Av: Marika Lejon

Navn: Johanna Stavrakaki
Alder: 31
Arbeid: Kunstner og eier av Sthenos Active Wear
Fødselsby: Ottawa, Ontario Canada
Bosted: Los Angeles, California
Gym: Golds Gym i Venice California og Gym L.A

johanna_stavrakaki_2

Johanna Stavrakaki (31) er kunstner og bor i Los Angeles i California. Her jobber hun som administrerende direktør for sitt eget treningstøy-merke “Sthenos Active Wear”. Hun har jobbet hardt for å komme dit hun er i dag og produserer kolleksjoner med treningstøy som er for treningsfolk som liker å skille seg ut. Selv har hun konkurrert i kroppsbyggerbransjen, men ga opp livet som atlet og fitnessmodell nettopp for å satse på hennes lidenskap for kunst. I dag selger hun treningstøy for treningsfolk med stil og god smak. Bodymag fikk en prat med talentet som opprinnelig kommer fra Ottawa.

Hvordan havnet du i L.A?

— Først printet jeg kunsten min kun på enkle T-skjorter og gensere hjemme i Cananda. Jeg ønsket etter hvert å klippe, sy og lage mine egne design fra bunnen av. Jeg møtte mannen bak Shark Tank, Daymond John, i New York City. Han elsket kunsten min og ga meg kontakter i L.A, for å kunne produsere klærne mine. Jeg besøkte L.A hver andre måned, og ble forelsket i byen. Jeg flyttet hele firmaet mitt, inkludert meg selv, til Los Angeles. I dag designer vi og produserer alt fra merket mitt “Sthenos Active Wear” her i L.A.

Johanna sin interesse for design begynte i ung alder. Hun har alltid hatt kunst i blodet og kom inn på Richard Robinson skole for motedesign, da hun var 18 år gammel. Hun var veldig flink til å designe, men kunne ikke sy. Dermed bestemte hun seg for å takke nei til skolen og søkte seg inn på Fine Arts Program på SUNY Platts i New York State i stedet. Hun visste at dette var det rette valget, siden hun var best på malerier og gjorde også en del tegninger. Hun gjorde det meget bra og fikk æren av å ha flere felles- og separatutstillinger i USA, Canada og Europa. At det ble nettopp treningstøy hun ville satse på, var ingen tilfeldighet.

— Jeg har alltid vært interessert i sport som barn. Jeg spilte fotball i 15 år. Jeg var keeper og senere ble jeg personlig trener og konkurrerte seks år innen forskjellige kroppsbygger-konkurranser. Jeg har sluttet å konkurrere, selv om jeg nådde et internasjonalt nivå. Jeg bestemte meg for at jeg heller ønsket å fokusere på min kunst og utvikle mitt splitter nye Sthenos Active Wear. Jeg har også jobbet noen år som fitnessmodell. Jeg ønsket å skape et varemerke som var unikt og annerledes og som knyttet sammen mine lidenskaper — nemlig kunst og fitness. Jeg ønsket å lage treningtøy som originalt kunstverk, slik at man kunne gå kledd i kunst. Det var også viktig for meg at treningstøyet ikke bare var unikt, men også komfortabelt. Jeg ville ha klær av fantastisk kvalitet, med god passform og funksjonalitet, som man kunne gå med både på gymmen og på gata. Jeg ønsket også å lage et merke som forteller en historie. Hvert klesplagg og kunstverk har en historie om livets utfordringer og seiere — og hvordan man overvinner hindringer.

Sthenos er det greske ordet for styrke og kraft. Når du ser nøye på trenigsklærne Johanna lager, så er det ingen tvil om at det ligger mye styrke og kraft i klærne. Stoffene er meget behagelige, tegningene er unike og fargene er stilige. Dette treningstøyet skiller seg fra alt annet treningstøy på grunn av sin originalitet og funksjonalitet. Dette er moteriktige klær som man kan ha på seg også til daglig. Det mest særegne av alt er måten Johanna lager klærne sine på.

— All kunsten du ser på treningstøyet er mine egne malerier fra lerret eller tegninger. Jeg elsker farger og er en colorist. Jeg liker å bruke er akryl, olje, pastellkritt og kull. Kunsten min er en blanding av realisme, surrealisme og det abstrakte. Jeg lager hver kolleksjon etter nye verk som trykkes på Active Wear. Jeg produserer alltid ny kunst. Kunstverkene blir fotografert og printsublimert på klærne. L.A er en moteby med høyt tempo. Du må være veldig annerledes for å skille deg ut og du må ha de rette kontaktene og vite alt om markedsføring. L.A ligger ekstremt langt foran når det gjelder treningsklær og “athleisure”, som de kaller det. Dette er det hotteste treningstøyet på markedet.

Athleisure er det nye store i Hollywood for tiden. Du kan nemlig gå med treningsklær dagen lang nå. Du kan dra på skolen, på jobb eller på party — i treningsklær! Men da kreves det naturligvis at treningsklærne er stilige og behagelige. Dette er nettopp det Johanna produserer for deg. Eksklusivt treningstøy, som ikke bare er ment for en times bruk på gymmen. Dette har virkelig slått an og tar verden med storm nå. Å komme dit Johanna er i dag, har dog ikke vært enkelt!

— Jeg jobbet veldig hardt hver eneste dag for å lykkes. Jeg strakk meg langt, forhandlet meg frem og hadde rumpa i gir hele tiden. Jeg lærte alt om bransjen. Jeg ville inn i sentrum av alt og inn til fabrikkene for å lære alt om produksjon. Jeg ville vite alt om å produsere produktet mitt, hvordan det gjøres, hvordan man markedsfører, promoterer og alt om markedsføring på SoMe. Jeg ønsket å kjenne bransjen inn og ut. Jeg tror at hvis du vil noe nok, så kan du få det til, men det vil kreve alt du har. Du må være forberedt på alt, og være villig til å jobbe som du aldri har jobbet før.

johanna_stavrakaki

Hvilke land selger klærne?

— Vi selger på nett, som er en internasjonal nettside. Vi er også i Laguna Beach California, i Laguna Active Wear. Vår hjemmeside er www.sthenos.com.

Det er altså mulig for nordmenn å få tak i dette helt spesille treningstøyet?

— Ja, det er mulig. Vi sender over hele verden og vi har svært gode fraktpriser for internasjonale bestillinger. I tillegg er vi veldig interessert i distribusjon i Europa. Vi vil gjerne ha norske butikker til å selge treningstøyet vårt.

Hva vil du si er det mest spesielle med ditt design?

— Det faktum at det er originale kunstverk med en historie og at jeg er en idrettsutøver selv, og kjenner bransjen godt. Jeg vet hva kvinner vil ha når de trener og hvordan klærne skal passe og føles på kroppen. Dette er treningsklær som varer. Jeg velger personlig ut alle tekstiler, og tester produktet før det går i produksjon. Alle våre stoffer er pustende og fukttransporterende med mye strekk og tøyelighet. Klærne holder sin form tross hard trening og sitter perfekt på kroppen.

Hva liker du minst med hvordan folk kler seg til trening?

— Jeg tror det er alt for mange merker som gjør det samme. Ingenting er originalt. Jeg synes folk ser like ut. Alle har jo sin egen stil og det burde komme frem også i treningsklær. Du har kvinner som går med nesten ingenting når de trener, til yogier og mer konservative kvinner på gymmen. Jeg elsker hvordan mitt treningstøy ikke bare skiller seg ut, men passer så godt til alle typer kvinner. Det ser attraktivt ut ut på den kvinnelige kroppen.

Helt til slutt, hva er drømmen?

— Drømmen min er først og fremst å ha et vellykket internasjonalt selskap. Jeg bor alene i L.A, men har også en drøm om å være lykkelig gift i kjærlighet og reise jorden rundt.

Vi takker Johanna for et interessant intervju og ønsker henne lykke til med de fantastiske klærne hennes. Hvis du ønsker å bestille klær fra henne, så kan hun kontaktes via hjemmesiden www.sthenos.com.

Leave a Comment