Posted on: 22. januar 2014 Posted by: Bodymag Comments: 1
Catharina Wahl

Det har vært mye oppmerksomhet rundt Nina Gjengaar etter at hun konverterte til Islam. Hun fortalte at hun skammet seg over rumpebildene hun tidligere la ut. Nina fikk støtte av flere tusen verden over. Vi tok en prat med Catharina Wahl som er stolt av å være bikinijente. Hvor går grensene for hvordan man skal eksponere seg som atlet? Bodymag undersøker saken!

Catharina Wahl

Foto: Jon Klasbu-www.klasbu.no

Les tidligere intervju med Catharina Wahl her: “Bikini-Wahl turte ikke gå i bikini”

Det har vært mye oppmerksomhet rundt Nina Gjengaar etter at hun konverterte til Islam. Hun skammer seg i følge henne selv over hvordan hun eksponerte kroppen sin. Hvordan føler du de andre bikinijentene i mijøet tar dette? Tror du mange går over sine egne komfortable grenser for å få oppmerksomhet?

Det at Nina gikk så fort fra å være bikinijente til å bli muslim sjokkerte nok de fleste innen fitness verden skulle jeg tro. Men det er hennes liv og hennes valg. Alle skal jo få gjøre det de selv ønsker og vil her i verden, så jeg skal ikke si noe på det. Man kan likevel få inntrykk av at vi bikinijenter mangler selvrespekt, indre verdier og kun er ute etter oppmerksomhet og likes på facebook. Det synes jeg er sjokkerende. Det er her jeg reagerer og sikkert flere andre. De fleste jeg kjenner i fitnessverden er flotte mennesker med masse gode og fine indre verdier, selv med “halvnakne” bilder.

Ønsker du å komme i bedre form? Besøk Gymgrossisten i Parkveien i Oslo!

Jeg kan ikke forstå hvordan et bilde med klær på kan inspirere mennesker til å trene. Det er jo klart at det må være bilder hvor muskler vises og hvor det er mulighet for å se hva man har jobbet for, men med måte! At noen går over sine egne komfortable grenser kan godt være. Dette kan jeg heller ikke svare på vegne av de andre. For min egen del har jeg satt mine grenser som jeg føler meg komfortabelt med både i forhold til min kjæreste og familie.

Dette er en sport med muskler i bildet, ikke et horehus eller en strippeklubb.

Når det gjelder bilder relatert til trening og formbilder, kan man ikke sette alle under en bås, for at de kun ønsker oppmerksomhet og bekreftelser! Mange legger ut formbilder for å inspirere andre og seg selv. Om det så er i bikini eller treningstøy spiller vel ikke det noe rolle?

Hvordan føler du selv at det er å vise kroppen slik for offentligheten?

Selv har jeg ingen problemer med det, men som sagt; alt med måte! Jeg synes ikke det er mer skammelig at vi i fitnessverden stiller i en liten bikini på scenen, kontra fra tiden da jeg var sprinter og løp. Bikini Fitness er spesielt, da det er fokus på kropp og utseende og det er det som avgjør palleplassen din. Men det ligger mye trening bak for å få denne kroppen! På scenen er det konkurranseinstinket mitt som slår inn, og få vist fram det jeg har jobbet så lenge for. Det blir lite og få tanker om at jeg egentlig står i en liten bikini og briefer på scenen 🙂

Hvordan kan man vite når man går over sin egen strek?

Der er vi alle forskjellige og man får gjøre det som føles riktig for en selv. Har man litt selvinnsikt burde man forstå når man går over streken mener jeg. Dette er en sport med muskler i bildet, ikke et horehus eller en strippeklubb.

Har du tenkt mye selv over hvor grensene dine bør være?

Jeg legger ut bilder fra stevner og formbilder underveis. Jeg ser ikke noe problem med dette så lenge det kan inspirere andre. Jeg har også prøvd å være bevisst på at bildene skal ha mest fokus på trening og min utvikling av den, til inspirasjon til både meg selv og andre. Jeg har bilder av meg selv i bikini og så vdere, men har unngått å legge ut en haug av såkalte rumpebilder. Jeg vil jo også leve et så normalt liv som mulig, selv om mye av hverdagen går på fokus og perfeksjonering av kroppen min.

Trenger du kosttilskudd for å øke muskelmasse? Kjøp online nå på Kostimport.no.

Hva mener du atleter bør tenke nøye over før de velger å eksponere kroppen sin?

Jeg mener folk skal få gjøre akkurat det de vil. Det gjør ikke meg noe! Vil de vise sine resultater fra treningen, go ahead! Det viktigste er jo at vi holder sporten i fokus. Man skal ikke skamme seg for å vise hva man har strevd for så lenge med både blod, svette og tårer! Hvertfall frem mot konkurranser. Hva inspirerer ikke mer enn å få se en fitnessutøvers vei mot et stevne og et før/etter bilde?!

Du har kjæreste. Synes han at det er vanskelig at du viser kroppen din i bikini?

Kjæresten min er i samme bransje, så man blir vant til at motparten må vise seg fram med lite klær. Jeg er glad vi er i samme situasjon, for da er det lettere å forstå hvordan ting er.

Robin Balogh
Kjæresten til Catharina er i samme bransje hvor kroppen er en naturlig del av hverdagen.

Har dere snakket om grensene deres i forhold til kropp?

Catharina Wahl og Robin Balogh
Catharina Wahl og kjæresten Robin Balogh

Nei. Faktisk ikke, men så lenge man holder seg til sporten og ikke gjør dette om til en bildeserie av seksuelle antydninger, så blir det nok neppe et tema heller.

Hvordan definerer du verdiene dine om kroppen din? Hvordan tøyes grensene og verdiene?

Selv om jeg legger ut “halvnakne” bilder av meg selv og at kropp er et stort fokus i livet mitt, betyr det ikke at jeg ikke har indre verdier. Uansett hva slags sportsgren man velger å bruke sin tid på, så har man også indre verdier, selvrespekt og er gode medmennsker på lik linje med alle andre! Jeg kan ikke se noen grunn til at vi ikke skulle ha det. At vi får det stempelet er skremmende å lese.

Hva mener du samfunnet aksepterer i forhold til kropp? Hvor stolt er det lov å være av kroppen sin?

Sammfunnet har nok blitt mer akseptert med dette i forhold til kropp enn før, siden det så og si har blitt en “trend” å trene og se bra ut. Det er opp til en og enhver hvor stolt man kan være, men har du strevd for kroppen din, hvorfor skjule den?

Catharina Wahl

Foto: Jon Klasbu-www.klasbu.no

-Hvordan synes du bikini atleter bør fremstilles for at grenen skal bli tatt seriøst og respekteres?

Hvorfor ikke få frem det som er bra med oss? Hvor hardt vi faktisk trener for å oppnå resultater og dietten som er et rene mareritt. Ikke alle klarer å gjennomføre en slik diett og treningsprogram. Man skal være sterk både psykisk og fysisk!

-Bør alle få lov til å eksponere seg slik de vil, eller har man et ansvar for sporten?

Folk må få gjøre det de ønsker. Selv om jeg synes at det finnes en viss grense på det hele. Det er ikke nødvendig å legge ut 100 treningsbilder per dag av dine kroppsdeler. Folk skjønner at du trener! Som sagt; alt med måte.  

Hvordan håper du bikini som sport vil utvikle seg?

Jeg håper at den vil utvikle seg i en positiv retning. At vi ikke blir sett på som en gjeng av jenter som kun ønsker oppmerksomhet og bekreftelser! Dette er en krevende sport, som ikke alle kan bare hoppe inn i og tro at det bare er å stille. Det ligger så mye arbeid bak det hele og det er viktig å forstå at om du stiller, burde formen din være deretter. Kan det inspirere mange til å sette seg mål og starte å trene, så er jo det veldig postitivt. Jeg er stolt av å være bikinijente!

Vi takker Catharina for intervjuet og for at hun ønsket å dele sine tanker rundt sporten med leserne.

1 people reacted on this

Leave a Comment