Posted on: 2. november 2015 Posted by: Bodymag Comments: 0

Det har vært mye snakk om treningsdop i mediene i det siste. Line (25) fra Oslo hadde nylig et intervju på NRK radio om hennes steroidebruk. Vi har fått kontakt med Line og her får du innblikk i hennes tanker og meninger omkring trening og dopbruk.

sterioder-kroppDet er viktig å være kritisk og vite hva man holder på med når man velger å konkurrere ved hjelp av steroider. Dessverre har dette blitt en farlig trend. Det er sunt å trene, men det er mot sin hensikt når det kun er utseende det dreier seg om og man er villig til å risikere sin egen helse for å jukse seg til en atletisk kropp. Her får du innblikk i en kvinnes tanker og meninger omkring treningsdop.

Hvorfor begynte du med treningsdop?

Jeg begynte med treningsdop for å oppnå de resultatene jeg ønsket meg. Jeg innså ikke at jeg måtte trene mye hardere!

Hva startet det med og hvor langt har du gått?

Jeg startet med “Anavar”, hvor jeg gikk på en 8 ukers kur. Jeg ble ikke videre imponert over resultatene. Jeg så for meg at jeg skulle se ut som en kvinnelig hulk! Etter litt samtaler og utveksling av erfaringer med guttevenner vel og merke, kom jeg fram til at jeg ville prøve “Deca”. Jeg kjøpte et 10ml hetteglass av en kompis. Jeg var spent og gledet meg til å begynne med dette! Ettersom jeg ikke var så flink med hverken mat eller trening, så fikk jeg heller ikke de resultatene jeg ønsket — bortsett fra at jeg gikk krafig opp i vekt (mye av det var bare væske). Jeg fikk en økt sexualdrift og mer kroppshår. Mange steroider holder mye væske og man blir oppblåst. Jeg undersøkte litt og kom fram til at jeg heller ville teste testosteron og masteron, for å få en hardere look. Jeg brukte mye og lenge i denne perioden. Men så oppdaget jeg jo som sagt denne økningen av kroppshår og stemmen ble plutselig litt annerledes. Etter hvert fikk jeg også en eksplosjon av kviser ganske kort tid etter jeg gikk “av”. Det var helt forferdelig. Jeg følte at jeg satt igjen med masse kroppshår og kviser. Dette lærte jeg av og fikk respekt for steroidene. Man må vite litt hva man driver med, og til riktig hensikt — ikke sånn som jeg gjorde. Jeg tror veien til å bli mann hadde vært kort om jeg ikke sluttet! I dag så er jeg jo så og si naturlig. Jeg bruker ingenting nå og jeg trener fast og følger en diett. Jeg har mer progresjon nå enn jeg noen gang har hatt tidligere!

Hva er forskjellen på en bolet kropp og en ren muskuløs kropp?

Enkelte mennesker har jo bare naturlig flott kropp, enkelte har lett for å bli markerte og har naturlig lav fettprosent. De er bare heldige fra naturens side. Andre må jobbe hardere for det ved å begrense matinntaket og passe på å trene masse. De som også velger å ta anabole steroider kan i utgangspunktet ha en naturlig fin kropp, men ønsker mer og større muskler. Eller så kan det være at man ikke har naturen på sin side og ønsker å fikse det med litt juks. Men sant skal sies — steroider blåser jo opp muskelcellene og gjør de større! Det kan ingen stikke under en stol. Du blir ikke Mr. Olympia naturlig!

“Å trene er sunt, men å stille i konkurranser er nok ikke så sunt.”

Er det effektivt med “bare litt” dop? 

Jeg tror at dette varierer veldig. Jeg har fått et inntrykk av at Athletic Fitness-utøvere som regel er rene. Men’s Physique kan jo også være rene, fordi der er ikke størrelsen på guttene så stor. Jeg synes egentlig det er litt stusselig med Physique-gutter som bruker steroider og ikke engang hevder seg. Bikinijenter kan også være naturlige, men det hender folk bruker efedrin, T3, T4 og clenbuterol for å klare å brenne fett. Når det kommer til Bodyfitness og klassene oppover, så er nok de “rene” i mindretall!

Hør Lines NRK-intervju her: “Silje møter muskelfiksert jente”

Hvor mange tror du bruker dop?

Jeg tror at de som er fryktelig opptatt av å være rene enten holder seg til Athletic Fitness, eller prøver å finne klubber der også andre er rene. Alle har et valg. De kan stille rent eller de kan bruke. Hvis man uansett har nok muskler og er komplett, så er det unødvendig å bruke noe som helst! Jeg tror at hvis du gjør det bra og er naturlig, så er det klart at det smaker bedre.

Burde ikke fitness være noe som er sunt? Eller handler det mer om look enn sunnhet?

Jeg tror ikke det handler om sunnhet. Det handler om selvdisiplin og utseende. Å trene er sunt, men å stille i konkurranser er nok ikke så sunt.

Burde de dopteste i alle konkurranser?

Nei, jeg synes ikke det. Da blir jo alle tatt og ingen står igjen på scenen.

Tror du det er døden for kroppsbyggere om det blir testing?

Nei, absolutt ikke. Jeg tror bare at folk vil gå av kuren tidligere og være mer rutinerte på hva de bruker. Det er mange naturlige konkurranser verden over og det er alltid noen som blir tatt der også. Det betyr at sikkert mange også der bruker steroider. Når det nærmer seg konkurranse går de av i tide, slik at det ikke slår ut på test.

Synes du det er ok at folk doper seg, eller skulle du helst ønske at hverken du eller de andre gjorde det?

Jeg er ikke for eller imot. Men jeg synes formålet er viktig. Misbruk er misbruk uansett hva man misbruker og det er ille. Folk som er ute av kontroll ved bruk av hormoner, bør ikke røre dette! Folk som har dårlig psyke bør også holde seg unna sånt. Det er virkelig ikke for alle.

Føler du deg avhengig?

Nei, jeg føler meg ikke avhengig. Jeg har ikke brukt noen ting siden mai tidligere i år og tviler på at jeg kommer til å røre det igjen sånn uten formål, slik som tidligere. For min del så var nøkkelen riktig kosthold og strukturert trening. Jeg trives nå!

Hvordan kan foreldre avsløre om dems barn bruker slike midler?

Det er vanskelig. Tenåringer er alltid kaotiske og de har hemmelige liv. Jeg hadde selv syntes det var forferdelig trist om jeg hadde en sønn eller datter som holdt på med sånt. Sikkert fordi man synes barna sine er fine som de er. Men har man en bror/søster så respekterer man det kanskje om man forstår at det er moderate doser og under kontrollerte forhold.

Hvorfor vil du fortelle folk om dette her? 

Jeg synes det er greit å gi en kvinnes perspektiv også. Noen mennesker takler ting helt fint og livet handler jo om mer enn det. For min del er steroidebruket mitt så liten del av meg. Jeg vil holde det anonymt siden det er mitt forbruk, altså personlig. Jeg ønsker ikke å være steroideansiktet utad. Det er vel fordi jeg egentlig føler meg for smart for å i det hele tatt forbindes med noe sånt. Men jeg vil snakke om det fordi jeg skulle ønske at det var mindre tabu å dele erfaringer. Jeg har selv letet etter svar på nettet og ønsket å få vite hva som skjer når en dame bruker testosteron, Deca, Anavar, Primo, Winstrol, Masteron osv. Jeg vil vite hva som er mest anabolt og minst androgent. Jeg ville finne ut hvordan man fikk musklene, men kunne hoppe over barten. Saken er at disse tingene er individuelt. Enkelte reagerer fortere og viraliserer med engang, mens andre kan bruke masse uten at man får mannlige trekk. Over tid vil man få det! Man vil få kraftigere kjeve, dypere stemme, mer hårvekst, klitoris blir større og ansiktstrekkene blir grovere.

Leave a Comment