Posted on: 25. september 2015 Posted by: Bodymag Comments: 0

Jeanette Dalseghagen er 30 år og har rukket å få tre barn. Forrige helg tok hun trippelseier som debutant i Bodyfitness under Norway Open. Hun vant debutantklassen sin, +168-klassen og overall. Hun kunne ikke fått en bedre start!

Jeanett_Dalseghagen

Tekst og foto: Marika Lejon

Jeg møter Jeanette på 24fitness i Oslo, kun tre dager før hun skal i ilden igjen i NM. Hun bor i Bergen og blir coachet av Fredrik Sund i Team LiveFit. Jeanette er datter til tidligere bygger og fitnessatlet Liv Irene Gunnarsson (50). Denne familien har skikkelige fitnessgener, for Jeanette er trebarnsmor — og likevel i strøken Bodyfitness-form!

Hvordan føltes det å vinne tre pokaler som debutant? Det må jo ha vært helt fantastisk!

Det føles veldig, veldig bra! Som jeg også fortalte deg da du intervjuet meg på live streamingen under Norway Open, så føles det helt surrealistisk. Det har ikke sunket helt inn. Jeg har fulgt med i dette fitness-sirkuset i mange år, så det å vinne overall føles litt uvirkelig.

Dalseghagen-Jeanette

Når begynte du å trene styrke?

Jeg begynte vel da jeg var 15 år. Det ble regelmessig og mer seriøst da jeg ble 20 år. Med tre svangerskap har det blitt mindre seriøst i perioder, men jeg har alltid kommet tilbake igjen til styrketreningen. I dag driver jeg mitt eget treningssenter som heter Basic Fitness. Det ligger i Askøy, utenfor Bergen.

Dette ligger altså i familien din. Moren din har konkurrert hun også?

Ja, hun konkurrerte først litt i bygging, fordi det ikke fantes Fitness i Norge på den tiden. Så gikk hun over til å konkurrere i Athletic Fitness da det kom. Jeg har vært med henne på trening siden jeg var bitteliten og sittet i resepsjonen og sett på at hun har trent. Det har blitt en naturlig del av livet.

Jeanette_Dalseghagen-rygg

Hvordan er det å vokse opp med fitness fra man er liten? Får man ikke litt mye press på at man skal se bra ut?

Siden jeg har vokst opp med en mor som har vært mye på diett, så har jeg selv vært veldig bevisst på at dette ikke skal gå utover ungene mine på noen som helst måte. Selvfølgelig blir det mye fokus den siste måneden, men jeg prioriterer aldri trening foran foreldremøter, skoleavslutninger, fotballkamper og slike ting. Barna kommer føst uansett, så må jeg legge opp treningen rundt dette. Det går heldigvis veldig bra siden jeg jobber på mitt eget treningssenter. Det kunne blitt vanskelig hvis ikke. Jeg er også veldig bevisst på å ikke bruke ord som «slanking», «bli tynn» og slike uttrykk. Vi snakker heller om at «hjemme hos oss skal vi spise sunt» og «trene for at vi skal bli sterke», og så har det vært mye fokus på at “mamma skal vise musklene sine”. Jeg har tre jenter på 3, 5 og 8 år, så det er viktig at de ikke føler noe kroppspress.

Jeanette-Dalseghagen

Du har ikke gått kardio og du har spist ganske godt med mat under dietten. Kan du fortelle litt om opplegget ditt?

Grovt regnet har jeg ligget på 1700-1800 kalorier de siste ukene, og før det har jeg ligget på over 2000 kalorier. Jeg har spist veldig fleksibelt og variert og ikke trent kardio. På det meste har jeg hatt en time kardio i uken. Jeg trener ikke høyrep-trening, men veldig tungt. Jeg har kombinert svært tung trening med sirkeltrening. En beindag kan for eksempel begynne med tunge knebøy, tunge markløft, utfall og slike øvelser — så avslutter jeg økten med en 20-minutters «amrap» (as many reps as possible). Da har jeg 3-4 beinøvelser som jeg kjører i ett — i 20 minutter. Denne sirkeltreningen har på en måte vært min kardio. Jeg har 6 styrkeøkter i uken hvor jeg kjører 2 overkropp, 2 underkropp og 2 helkroppsøkter. Nå på slutten har jeg trent gjennom kroppen 4 ganger pr uke.

Nå er det bare dager til NM. Hva er målet ditt nå og hva vil du videre?

Man kan være litt norsk og si «vi får bare se hvordan det går», men det er klart at jeg føler litt prestasjonspress til NM. Det er en nedtur å komme fra en overall og 1. plass til å få en eventuell 2. plass. Jeg tar ingenting for gitt, men jeg kjenner at jeg kan bli litt skuffet om det blir en 2. plass — så ærlig skal jeg være. Nordisk Mesterskap har også vært en motivasjon for meg underveis, fordi Nicole Wilkins er mitt forbilde. Nordisk arrangeres sammen med Nicole Wilkins Championships i Finland. Da jeg hørte det, så kjente jeg at jeg hadde veldig lyst til å komme til Nordisk. Men hva som skjer etter NM, det vet jeg ikke. Jeg synes hele prosessen har vært veldig gøy, selv om det har vært slitsomt til tider. Man lærer veldig mye om seg selv og kroppen sin. Jeg har sagt at hvis jeg synes det er like gøy å stå på scenen, som jeg synes det har vært å gå veien hit — så vil jeg fortsette med dette. Så langt synes jeg dette er kjempegøy. Jeg har allerede begynt å planlegge off-season og hva jeg vil forbedre. Jeg gleder meg veldig til helgen og eventuelt Nordisk hvis det blir en mulighet.

Dalseghagen--Jeanette
Du skal lete lenge etter slike lår!

Hvorfor tror du at du vant?

Det må du spørre dommerne om (Jeanette ler ydmykt). Jeg er veldig fornøyd med formen min. Det er vanskelig å se det i speilet, men når jeg ser bildene fra scenen, så er jeg veldig fornøyd. Jeg føler jeg er passe hard. Mitt sterkeste kort er kanskje bena mine — spesielt bakside lår, som jeg vet er vanskelig å utvikle. Jenter lagrer også en del fett her, så jeg er heldig fordi fettet har sluppet fint bak lårene. Jeg har en god del å jobbe med på overkroppen — som mer bredde på skuldrene og rygg. Kanskje har sceneopptreden min også noe og si — og helheten. Jeg er ikke utadvent til vanlig, men jeg elsker å stå på scenen. Da kommer jeg på en måte ut av mitt skall.

Vi gleder oss til å se Jeanette på scenen under NM! LYKKE TIL!

Dalseghagen_Jeanette

Leave a Comment