Posted on: 12. mars 2015 Posted by: Bodymag Comments: 0
Janne Grandalen

Vi tok turen innom Kick Treningssenter i Arendal. Her trener Janne Grandalen jevnt og trutt. Hun gjør seg klar til Nordisk Mesterskap i Strongwoman — Queen of the Castle!

Janne Grandalen

Janne er eneste kvinne fra Norge som deltar dette året. Lise Gangstad har desverre skadet bakside lår og kunne derfor ikke stille slik hun gjorde i fjor.

Kan du fortelle litt hvordan det gikk med deg i fjor og hvilke tanker du gjør deg om årets konkurranse?

Jeg vant min klasse i fjor (-70). Jeg husker ikke om jeg fikk en fjerde eller femte plass overall. Jeg har hatt en bra periode nå med veldig bra trening. Jeg har jobbet mest med underkroppen, fordi jeg har hatt en betennelse i skulderen. Det har hemmet meg. Akkurat de siste ukene har jeg vært syk og slitt med bihulene mine. Denne uken skal jeg bare hvile, så jeg regner med at styrken og motivasjonen kommer når det skal. Jeg stoler veldig på rutinene mine nå.

Vil du bli sterkere? Alt du trenger får du hos Gymgrossisten Butikk i Sorgenfrigaten!

Er det noe du virkelig har lyst til å få til denne gangen?

Jeg tar det nok litt som det kommer. Det er et par av øvelsene jeg ikke har trent på den siste tiden.

Det høres ut som du har blitt litt vant til dette. Kanskje du trenger litt motstand?

Janne ler.

Ja, det kan godt være. Jeg har kanskje blitt litt lat. Men nei, jeg har trent veldig mye knebøy og markløft de siste månedene. Det har vært veldig gøy. Jeg har hatt mindre fokus på å trene dekk og stå og holde i farmers og sånne ting. Jeg har også trent mye grep det siste året.

Ja, du ble norgesmester i grepskonkurranse 2014?

Les om Norges første Grepskonkurranse!

Ja, det stemmer. Jeg føler liksom at det går litt på rutiner og jeg har kontroll på det å flippe dekk og disse tingene.

Janne-Grandalen Hvem blir de sterke konkurrentene dine i denne konkurransen? Er det finnene?

Ja, ei av dem Kirsi Jarvi er veldig sterk. Men nå er hun i USA og stiller i -63kg. Jeg er ikke sikker på hvem som kommer til helgen, for jeg har ikke sett på listen. Alina Leisiö fra Finland er også en av de sterke konkurrentene. Hun har hatt fri ett år, så jeg vet ikke helt om hun også stiller i -70. Så er det amerikanerne da. Der er det mange sterkinger.

Les Jannes imponerende merittliste her!

Dette er den første Strongwoman anti-doping-konkurrasen som blir arrangert?

Ja, tidligere har ikke konkurransen vært under WADA. Jyrki Rantanen (som står bak konkurransene) har sørget for at konkurransene blir gjennomført under WADA. Alle som deltar må skrive under på antidoping-avtale.

Kan det være at det er noen som ikke deltar på grunn av dette?

Ja, det er det han tror. At det det vil bli litt annerledes antakeligvis. Noen vil ikke komme, men så vil det kanskje komme en del nye. Vektene er også mye lavere enn de har vært og er tilpasset anti-doping. Rantanen valgte å gå ned på vektene til å begynne med, for å se hvor nivået faktisk ligger uten doping.

Da blir dette veldig spennende da?

Ja, jeg gleder meg kjempemye! Det blir gøy!

Vi hører mer fra konkurransen i løpet av helgen og gleder oss. LYKKE TIL JANNE!

Janne-Grandalen_

Leave a Comment